Dyson pop-up store στην Astir Marina Βουλιαγμένης

Χριστίνα Κανελλοπούλου, Ελένη Βουλγαράκη, Όλγα Φαρμάκη & Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, γνωστή για τα πρωτοποριακά και καινοτόμα gadgets της, η Dyson, ανακοίνωσε τα εγκαίνια του αποκλειστικού pop-up καταστήματος της στην Ελλάδα στην φημισμένη Astir Marina Boυλιαγμένης την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα από πρώτο χέρι και να βιώσουν πώς η προηγμένη τεχνολογία της Dyson μπορεί να μεταμορφώσει τη καθημερινότητα. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, παρείχε εξατομικευμένες συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου εργαλείου μέσα από μια ευρεία γκάμα.

Το πρώτο κατάστημα της Dyson στην Ελλάδα στεγάστηκε στην Astir Marina στη Βουλιαγμένη
Από αριστερά: Σύλβια Ιωάννου, Ελένη Τσολάκη, Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες CEO του PR Agency Outstand, Μαρία Σπανού & Ισμήνη Νταφοπούλου

Ένα super spot για τους λάτρεις της τεχνολογίας

Στην εκδήλωση στην Astir Marina Βουλιαγμένης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Dyson, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και παράγοντες επιρροής από τις διεθνείς αγορές. Αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας, σε αυτόν το νέο χώρο, μπορείς να εξερευνήσεις τις καινοτομίες της εταιρείας. Ανακάλυψε gadgets Haircare, Floorcare και Environmental care όπως είναι το ισιωτικό μαλλιών Dyson Airstrait, το πιστολάκι μαλλιών Dyson Supersonic™, το Dyson Airwrap™multi styler , η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Dyson V15 Detect™ και άλλα.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν live demonstrations μοντέρνων hairstyles ακολουθώντας τη τελευταία τάση της μόδας από τους beauty ambassadors της Dyson. Toν Ιωάννη Μιχαλέλη, ambassador της Dyson στην Ελλάδα, την Τeuta Mesaros, ambassador της Dyson στην Κροατία και τον Catalin Menolache, ambassador της Dyson στη Ρουμανία.

Danilo Drobnjak, Έλις Κις, Cindy Kerberova, Mαρία Καλιμασσιά, Mαρία Πατούχα, Μυρτώ Μήτσιου, Αναστασία Καμβύση, Petar Janosevic, Petra Pistulkova & Valeria Naimzada
Gabriela Calitoui, Anja Ζatezalo, Nina Μarjanovic, Αna Νeculaes, Αlina Cristeu, Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες, Χρήστος Τριαντόπουλος, Κατερίνα Ευαγγελινού, Μαρίνα Πετρίδη & Σύλβια Ιωάννου

Λίγα λόγια για την Dyson

Η Dyson είναι μια παγκόσμια εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας με δραστηριότητες μηχανικής, έρευνας, ανάπτυξης, κατασκευής και δοκιμών στη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μαλαισία, το Μεξικό, την Κίνα, την Πολωνία και τις Φιλιππίνες. Έχοντας ξεκινήσει σε ένα σπίτι με πούλμαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Dyson αναπτύσσεται σταθερά από την ίδρυσή της το 1993. Σήμερα, διαθέτει μια παγκόσμια έδρα στη Σιγκαπούρη, στο πρόσφατα ανακαινισμένο St James Power Station. Καθώς και δύο τεχνολογικές πανεπιστημιουπόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που εκτείνονται σε 800 στρέμματα στο Malmesbury και στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο της RAF Hullavington, μαζί με 10 κέντρα μηχανικής και έρευνας σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία παραμένει οικογενειακή επιχείρηση και απασχολεί πάνω από 14.000 άτομα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας ομάδας μηχανικών 6.000 ατόμων. Πωλεί προϊόντα σε 85 αγορές διεθνώς σε περισσότερα από 250 καταστήματα Dyson Demo. Αλλά και online μέσω πρωτοποριακών ψηφιακών εργαλείων και εικονικών εμπειριών. Επενδύει 2,75 δισ. λίρες στην επιχείρηση για να δημιουργήσει επαναστατικά προϊόντα και τεχνολογίες.

Επιπλέον, η Dyson, διαθέτει παγκόσμιες ομάδες μηχανικών, επιστημόνων και προγραμματιστών λογισμικού. Αυτές οι ομάδες, επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης, ψηφιακών κινητήρων υψηλής ταχύτητας, συστημάτων ανίχνευσης και όρασης, ρομποτικής, τεχνολογιών μηχανικής μάθησης και επενδύσεων Α.Ι. Από την εφεύρεση της πρώτης κυκλωνικής ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλα – DC01- το 1993, η Dyson έχει δημιουργήσει τεχνολογίες επίλυσης προβλημάτων στον καθαρισμό του αέρα, τη ρομποτική, την περιποίηση των μαλλιών, τον φωτισμό, το στέγνωμα των χεριών και τώρα και στον ήχο. Φέτος, κυκλοφορούν τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου Dyson Zone με καθαρισμό του αέρα.

Catalin Menolache Dyson ambassador Ρουμανίας, Ελένη Βουλγαράκη & Ιωάννης Μιχαλέλης Dyson ambassador Ελλάδας

Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας Dyson

Το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας Dyson είναι ένα νέο μοντέλο για την εκπαίδευση μηχανικών. Συνδυάζει την ακαδημαϊκή αυστηρότητα ενός παραδοσιακού πανεπιστημίου με την πρακτική και πραγματική εμπειρία της εργασίας σε ζωντανά έργα προϊόντων και τεχνολογίας. Οι 156 προπτυχιακοί μηχανικοί της Dyson αμείβονται από την πρώτη μέρα και δεν πληρώνουν δίδακτρα. Το 37% των προπτυχιακών μηχανικών δηλώνουν γυναίκες. Το Ινστιτούτο Dyson δεν προσφέρει απλώς μια εκπαίδευση, αλλά την αρχή μιας επιταχυνόμενης καριέρας στην Dyson.

Από αριστερά: Danilo Drobnjak, Valeria Naimzada, Teuta Mesaros Dyson ambassador Κροατίας & Petar Janosevic
Dyson, HS05 Airwrap Complete Long Diffuse Bright Nickel/Bright

Φιλανθρωπικό Ίδρυμα James Dyson Foundation

Το 2002, ιδρύθηκε το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα James Dyson Foundation με στόχο την ενίσχυση των επίδοξων μηχανικών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει την εκπαίδευση μηχανικών και επενδύει στην ιατρική έρευνα. Μέχρι σήμερα, έχει δωρίσει πάνω από 140 εκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το James Dyson Award, είναι ο ετήσιος διαγωνισμός σχεδιασμού του Ιδρύματος. Απευθύνεται σε σημερινούς και πρόσφατους φοιτητές σχεδιασμού και μηχανικής. Από την έναρξη του 2005, το Βραβείο έχει υποστηρίξει περισσότερες από 300 εφευρέσεις παγκοσμίως. Παρέχοντας κεφάλαια για την υποστήριξη της εμπορικής τους αξιοποίησης. Μάλιστα, 70% των παλαιών παγκόσμιων νικητών του James Dyson Award συνεχίζουν και ασχολούνται με τις εφευρέσεις τους με πλήρη απασχόληση.


Φωτογραφίες, Panoulis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here