Φύγαμε για ιστιοπλοΐα!

5 κορυφαίες ελληνικές εταιρείες yachting
Luke Bender, Unsplash

Η Ελλάδα, με τις πανέμορφες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της, είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδανικός προορισμός για ιστιοπλοΐα. Από τις ειδυλλιακές Κυκλάδες έως τα μαγευτικά νησιά του Ιονίου, ελληνικές εταιρείες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο yachting θα σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες δίνοντάς σου τη δυνατότητα να εξερευνήσεις πολλά μέρη και να “βουτήξεις” σε κρυμμένους θαλάσσιους θησαυρούς. Αν ακόμη δεν έχεις κανονίσει τις διακοπές σου, έχε κατά νου ότι και ο Σεπτέμβρης είναι ένας μαγικός μήνας που ενδείκνυται για ένα περιπετειώδες θαλάσσιο ταξίδι. Ρίξε μια εξερευνητική ματιά στον κόσμο της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, και ανακάλυψε 5 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

Kyriakoulis Mediterranean

Kiriacoulis Mediterranean

One-way trip, ευρεία επιλογή σκαφών και τεχνική υποστήριξη είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Kiriacoulis Mediterranean.Στοιχεία που οδηγούν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Η Kiriacoulis δραστηριοποιείται στον κλάδο του επαγγελματικού θαλάσσιου τουρισμού από το 1981. Είναι πιστοποιημένη ως προς τη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της με το ISO 9001:2015. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας αποτελεί το one-way trip. Μέσω των 24 σταθμών εξυπηρέτησης που διαθέτει (10 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Λευκάδα, Σκιάθο, Πάρο, Μύκονο, Βόλο, Άβδηρα και επιπλέον 14 σε Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, Μάλτα και Καραϊβική) παρέχει τη δυνατότητα της παράδοσης του σκάφους σε διαφορετικό λιμάνι από εκείνο που παρελήφθη.

Επιπλέον, διαθέτει ευρεία επιλογή ιστιοπλοϊκών και catamaran που καλύπτουν τις βασικές κατηγορίες του επαγγελματικού θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής όπως Bareboat charters, σε προσιτή πάνω από όλα, τιμή. Πρόκειται για σκάφη εξαιρετικής ποιότητας που προέρχονται από αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού όπως είναι οι: Bavaria Yachtbau GmbH, Dufour Yachts S.A., Fountaine Pajot S.A., CNB Lagoon S.A, Jeanneau Yachts, Beneteau Yachts and Catana Group S.A. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες του είδους είτε πρόκειται για ερασιτέχνες, το τεχνικό τμήμα της εταιρείας είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα.

Athenian Yachts

Athenian Yachts

Το 2023 βρίσκει την Athenian Yachts στα νέα της γραφεία, μια αλλαγή που ανανέωσε την ομάδα και δημιούργησε το αίσθημα της πληρότητας και της απολαβής αυτών που αξίζει. Η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα για τον θαλάσσιο τουρισμό. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές, καθώς κάθε προσπάθεια εξαρτάται αποκλειστικά από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Παράλληλα, εργάζονται συλλογικά ως εταιρείες Yachting να κάνουν την Ελλάδα το κέντρο εκτέλεσης Διεθνών Ναυτικών Σαλονιών και Boat Shows.

Καθώς ο κόσμος αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε την αλλαγή. Να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες με εμπειρία και επαγγελματισμό. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα 43 χρόνια λειτουργίας της Athenian Yachts. Βασίζεται σε υγιείς σχέσεις και μια σταθερή και αυξανόμενη ομάδα συναδέλφων που ξέρουν πώς να πετυχαίνουν τους στόχους με ποιότητα, αξιοπιστία και αγάπη για την ιστιοπλοΐα.

Vernicos Yachts

Vernicos Yachts

Από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες yachting που δραστηριοποιήθηκαν στον θαλάσσιο τουρισμό, η Vernicos Yachts, ξεκίνησε το ταξίδι της το 1975. Είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία, που συνέβαλε στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας. Συνεχίζει να εξελίσσεται, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής. Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες εταιρείας περιλαμβάνονται πωλήσεις καινούριων και μεταχειρισμένων σκαφών, ναύλωσης σκαφών αναψυχής και τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Στον τομέα των πωλήσεων η Vernicos Yachts εγγυάται ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Παράλληλα, η πολυετής εμπειρία της στην ιστιοπλοΐα εξασφαλίζει αξιοπιστία και άψογο σέρβις. Αυτά τα στοιχεία άλλωστε οδήγησαν το γαλλικό ναυπηγείο SPBI Beneteau να εμπιστεύεται τη Vernicos Yachts ως αποκλειστικό αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα. Όπως και στα γαλλικά ναυπηγεία Lagoon, Bali και Excess ως εισαγωγέα τους.

Η Vernicos Yachts, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και καλύπτει κάθε ανάγκη σχετικά με την κατοχή και διαχείριση ενός σκάφους. Είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που πιστοποιήθηκε το 1997 με το πιστοποιητικό διαχείρισης ποιότητας ISO 9001. Στον τομέα των ναυλώσεων η Vernicos Yachts προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες στα επανδρωμένα σκάφη που διαχειρίζεται. Η εμπειρία και η διαρκής ενημέρωση σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού την καθιστούν πρωτοποριακή και αξιόπιστη. Από το 2020 η εταιρεία έχει εφαρμόσει στο χώρο την ενοικίαση σκαφών χωρίς πλήρωμα (bareboat: ιστιοπλοϊκά, catamaran) μια νέα φρέσκια φιλοσοφία “The boutique concept”. Με αυτό αποσκοπεί στη συνολική εμπειρία του ναυλωτή. Η ομάδα της Vernicos Yachts εξατομικεύει τις διακοπές με σκάφος, μυώντας τους ταξιδιώτες στο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι. Το τρίπτυχο ποιότητα, αξιοπιστία και εξειδίκευση εμπνέει την εταιρεία και την κατατάσσει στην ηγετική θέση στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Έτσι, αναγνωρίζεται διεθνώς ως “το συνώνυμο του yachting στην Ελλάδα”.

Hermes Yachting

Hermes Yachting

Η Hermes Yachting, μια από τις πλέον αξιόπιστες και καταξιωμένες εταιρείες ενοικίασης σκαφών στην Ελλάδα, ανακοινώνει την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν 2023. Με μια εντυπωσιακή συλλογή από νέα σκάφη, η Hermes Yachting προσφέρει στους πελάτες της επιλογές για κάθε ανάγκη και προτίμηση. Μία ομάδα άριστα εκπαιδευμένων επαγγελματιών στον χώρο του yacht charter θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σκάφος που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σου και να μυηθείς στην ιστιοπλοΐα.

Με τη Seven Seas Alliance – τεχνική εταιρεία της Hermes Yachting, παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης σε όλα τα σκάφη της. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζει ότι πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και άνεσης. Η Hermes Yachting δεσμεύεται να παρέχει στους πελάτες της σκάφη και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας. Έχει επίσης αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της για τη σεζόν 2023. Προσφέρει επιπλέον επιλογές και πακέτα που θα καλύψουν κάθε ανάγκη των πελατών της.

Απόπλους Yachting στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα

Απόπλους Yachting Πρέβεζα & Λευκάδα

Μοναδική εμπειρία, αξέχαστες εικόνες, ατέλειωτες επιλογές, αναμνήσεις για μια ζωή. Ένας ξεχωριστός τρόπος απόλαυσης της παρέας ή της οικογένειας στη γαλάζια ελληνική θάλασσα, στα πανέμορφα νησιά του Ιονίου. Με έδρα τη Λευκάδα και την Πρέβεζα, διαθέτουν ένα μικρό στόλο σκαφών σε όλα τα μεγέθη για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ζήτησης. Ο σκοπός του Απόπλους Yachting και αυτή τη χρονιά, είναι να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους Έλληνες να γνωρίσουν και να απολαύσουν διακοπές με σκάφος. Έτσι, προσφέρει τα σκάφη του με έκπτωση 20% σε όλους τους Έλληνες πελάτες.


Κεντρική φωτογραφία, Luke Bender / Unsplash

To κείμενο για την ιστιοπλοΐα δημοσιεύεται στο περιοδικό Boats & Yachting 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here