4 Πράγματα που θα κάνετε σε ένα ταξίδι χωρίς internet

Τι θα λέγατε για μερικές μέρες διακοπές χωρίς ίντερνετ και social media; 

Αν νομίζετε ότι δεν θα έχετε τι να κάνετε σας προτείνουμε μερικές δραστηριότητες που μπορεί να σας θυμίσουν πόσο ωραίες ήταν οι διακοπές μας χωρίς … διαδικτυακές παρεμβολές! Πριν όμως το αποφασίσετε, διαβάστε τι θα πρέπει να έχει προηγηθεί:

1.Να συνειδητοποιήσετε ότι είναι κάτι που το χρειάζεστε.

Αισθάνεστε συχνά ότι εξαρτάται η ζωή σας και το μέλλον σας από το κινητό σας και τον υπολογιστή σας. Ξέρουν όλοι οι φίλοι σας ότι αν σας στείλουν μήνυμα στις 12.20, στο επόμενο λεπτό θα έχετε απαντήσει; Περνάτε περισσότερο χρόνο με το smartphone σας από το να συζητάτε με τους φίλους σας; Επιστρέφετε πανικόβλητοι στο σπίτι σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει το κινητό σας;

Αν κάποιο από αυτά τα περιστατικά σας συμβαίνουν “συχνά”, μάλλον είναι καιρός να κάνετε μία μικρή αποτοξίνωση.

2. Ψάξτε και βρείτε ποιο είδος διακοπών σας ταιριάζει περισσότερο.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αρκετές προτάσεις για ταξίδια «digital détox». Στην Γαλλία εμφανίστηκε το concept πριν από δύο χρόνια σε δύο ξενοδοχεία κοντά στο Μπορντό, όπου πρότειναν στους πελάτες να αφήνουν κινητά και υπολογιστές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο “θησαυροφυλάκιο”, προκειμένου να ζήσουν μόνοι τους αυτή την εμπειρία.  Φυσικά αυτή η “αποτοξίνωση” μπορεί να γίνει και με παρέες 20 και 30 ατόμων όπου όλοι θα υπακούν στους ίδιους κανόνες.

3. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες.

Μία εκδρομή με τζιπ ή καταμαράν για τους πιο αθλητικούς τύπους ή επισκέψεις σε κάστρα για οινογευσίες, μαθήματα μαγειρικής ή yoga… είναι μερικές από τις προτάσεις μας. Και υπάρχει τεράστια ποικιλία, φτάνει να είστε αποφασισμένοι να απέχετε από την διαδικτυακή ζωή σας.

4. Να είστε έτοιμοι ότι μπορεί να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Πολλές φορές αυτά τα προγράμματα αποτοξίνωσης οργανώνονται σε μέρη που περιτριγυρίζονται από τη φύση, δηλαδή λιβάδια και βουνά στη μέση του πουθενά.Κάποιες στιγμές θα είστε με άλλους ανθρώπους, αλλά τις περισσότερες θα πρέπει να γίνετε φίλοι με τον εαυτό σας. Τρομακτικό με μία πρώτη σκέψη, αλλά πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.  Συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι απαραίτητο να θέλετε να απομακρυνθείτε μόνο από ένα αντικείμενο (όπως το κινητό) αλλά από τον συνολικό τρόπο ζωής που σας χαρακτηρίζει. Και επίσης χρειάζεται η διάθεση  και πρόθεση να έρθετε σε επαφή …με τη φύση, τους άλλους ανθρώπους και κυρίως τον εαυτό σας.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here