8 κινηματογραφικά ταξίδια που πρέπει να κάνετε

Είμαι από τους ανθρώπους που ενθουσιάζεται κάθε φορά που βλέπει ένα μέρος/τοπίο στην τηλεόραση που έχει ήδη επισκεφτεί. Ακόμα κι αν είναι ο Πύργος του Αϊφελ που “παίζει” σε όλες τις γαλλικές ταινίες ή το Duomo στη Φλωρεντία, που έχω επισκεφτεί άπειρες φορές. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Νέα Υόρκη και κάθε φορά που βλέπω το Sex and The City, νοσταλγώ τις στιγμές στην πόλη που δεν κοιμάται ΠΟΤΕ.
Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, τότε αυτό το θέμα θα σας ενθουσιάσει καθώς σας προτείνουμε τα μέρη που έχουν γυριστεί σκηνές από τις πιο αγαπημένες ταινίες ή σειρές που πλέον έχουν γίνει κλασσικά…

1. Christ Church, Oxford (Βρετανία) από την ταινία Harry Potter: Σε αυτό το κολέγιο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  γυρίστηκαν πολλές σκηνές των ταινιών με κεντρικό ήρωα τον Harry Potter .

2. Port Royal (Τζαμάικα) από την ταινία Pirates of the Caribbean: Ίσως να συναντήσετε  και κανένα ξεχασμένο Πειρατή να περιφέρεται…

3. Borough Market, London ((Βρετανία) από την ταινία Bridget Jones Diary: Το διαμέρισμα της Bridget είναι πάνω από το The Globe Pub εδώ στο Borough Market! Πολλές όμως σκηνές έχουν γυριστεί στην ίδια την αγορά…

4. Spectre, Alabama (ΗΠΑ) από την ταινία Big Fish: Αξίζει να πάτε μόνο και μόνο για την ιστορία και τη γοητεία της ταινίας!

5. Hobbiton, Matamata (Νέα Ζηλανδία) από την ταινία The Lord of the Rings: Από περιέργεια και μόνο δεν θα ψάξετε για τα  hobbits;

6. Manhattan, New York (ΗΠΑ) από την σειρά Sex and the City:  Στη Νέα Υόρκη μπορείτε να επισκεφτείτε όχι μόνο το σπίτι της Carrie, αλλά και πολλά από τα εστιατόρια και μέρη που σύχναζαν οι 4 πρωταγωνίστριες… Ναι, υπάρχει ειδικό ταξιδιωτικό γραφείο που διοργανώνει το Tour.

7. West Sands Beach, St Andrews, Scotland ((Βρετανία) από την ταινία Chariots of Fire:  Θυμάστε τη σκηνή που τρέχουν σε μία παραλία υπό τη μουσική υπόκρουση της σύνθεσης του Βαγγέλη Παπαθανασίου; Δεν θα θέλατε να νιώσετε κι εσείς αυτό το αίσθημα του Ολυμπιονίκη;  του νικητή; Μπορείτε στη γραφική παραλία στο St Andrews!

8. Mondsee (Αυστρία) από την ταινία The Sound Of Music: Εδώ τελέστηκε ο γάμος του πιο διάσημου”δραματικού” μιούζικαλ, της “Μελωδίας της Ευτυχίας” .

Πηγή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here