A September to remember: Εκλείψεις, Ανάδρομος Ερμής και ο Δίας στο Ζυγό

Ένας μήνας γεμάτος πλανητικά γεγονότα ξεκινάει σήμερα,  με όψεις έντονες, αστάθεια, ανατροπές  αλλά και ευνοϊκές μέρες που θα φωτίσουν αυτό το αρκετά σκοτεινό και γεμάτο εντάσεις διάστημα. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές;  Ο Ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο , οι δύο εκλείψεις επίσης στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων,  Τετράγωνο  Ποσειδώνα-Κρόνου αλλά και το ευχάριστο γεγονός της χρονιάς: ο ευεργέτης Δίας περνάει στον Ζυγό, το ζώδιο της αρμονίας και των σχέσεων για ένα χρόνο. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες ευνοούνται, ενώ θα μάθουμε να βρίσκουμε λύσεις μέσα από το συμβιβασμό και το διάλογο και να υποχωρούμε για το καλό του Εμείς, έναντι του Εγώ.

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη: Οι δύο Εκλείψεις στον Άξονα Παρθένου-Ιχθύων

Ένας μήνας  ζωτικής σημασίας ξεκινάει,  και καλό είναι να υπολογίζετε σε σαρωτικές αλλαγές. Ευτυχώς, οι αλλαγές που προκύψουν ειδικά για τα Μεταβλητά ζώδια (Παρθένοι, Ιχθύες, Τοξότες  και Δίδυμοι) του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και σημαντικούς πλανήτες σε αυτά,έναν σκοπό έχουν: να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε προς τα εμπρός και προς τα πάνω, αφήνοντας τα βάρη πίσω σας.

Λέξεις-κλειδιά: Εντάσεις, συγκρούσεις, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προκλήσεις και έντονα διλήμματα, σύγχυση, καταστάσεις παρασκηνίου και  διαπλοκής αποκαλύψεις, ψυχολογική κόπωση.

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη στην Παρθένο την 1η Σεπτεμβρίου στις 9 μοίρες της Παρθένου θα σας βοηθήσει μεν να γίνετε πιο οργανωμένοι εκεί όπου σας χρειάζεται  περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές, αναταράξεις και δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτή η περίοδος θα σηματοδοτήσει το τέλος των ψευδαισθήσεων για πολύ κόσμο. Οι επιλογές μας αλλάζουν μοιάζουν να περιορίζονται, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στο καινούριο και να αλλάξουμε μαζί με τους καιρούς, όση πίεση κι αν μας προκαλεί αυτό.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο σε συνδυασμό με την έκλειψη αυτή μας φέρνει αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα, και σπάει την όποια σαπουνόφουσκα ψευδαίσθησης είχαμε. Ο καιρός που εθελοτυφλούσαμε έχει περάσει πια, ανεπιστρεπτί.

Η αντίθεση με τον ονειροπόλο Ποσειδώνα, που έχει τη δύναμη να χρωματίζει ροζ ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις θα δυσκολέψει την απότομη προσγείωση αυτής της περιόδου, ειδικά στο θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων: μπορεί να βγάλουμε τα ροζ γυαλιά, αλλά είναι καλύτερο να ξέρουμε την αλήθεια για τον/την σύντροφό μας, για τον/την συνεργάτη μας. Η αλήθεια πονάει, αλλά πρέπει να ακούγεται.

Παράλληλα, το τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα- ο ένας είναι ο Θεματοφύλακας της Καθημερινότητας και ο άλλος ο Υπερασπιστής των Ονείρων και των Ψευδαισθήσεων- μας κρατάει ακόμη σε εγρήγορση. Παραπαίουμε ανάμεσα στο βασίλειο του αυστηρού πατέρα Κρόνου που μιλάει για λογική και ρεαλισμό και το υδάτινο βασίλειο του ονειροπόλου Ποσειδώνα, του βασιλιά της εξαπάτησης.

Ο λεπτολόγος, τελειομανής Παρθένος μπορεί να αναζητά την Αλήθεια, αλλά θα είναι δύσκολο να τη βρει μέσα από το πέπλο του Μεταφυσικού, γεμάτου ψευδαισθήσεις Ποσειδώνα. Θυμηθείτε: μπορεί η αλήθεια να μην μας αρέσει, μόλις όμως μας αποκαλυφθεί, θα πρέπει να την αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε.

Με την Πανσέληνο στις  16 Σεπτεμβρίου, έχουμε και την δεύτερη έκλειψη, που είναι σεληνιακή στους Ιχθύες, στις 24 μοίρες στον ίδιο άξονα Παρθένου/Ιχθύων που όμως, ευτυχώς είναι καλύτερη και πιο ήπια από την πρώτη στην αρχή του μήνα.  Επηρεάζει τα Μεταβλητά του τρίτου δεκαημέρου περισσότερο και όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Δείχνει ότι θα υπάρχει μια έντονη τάση για διαπραγματεύσεις, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, έντονες πνευματικές προσπάθειες, δράση που έχει ως αφετηρία την κοινή λογική, επίλυση πρακτικών προβλημάτων, αλλά και επιτυχία σε συζητήσεις και συμφωνίες που ετοιμάζονταν καιρό. Ευκαιρία για ανασυγκρότηση, αξιολόγηση ευκαιριών και συνεργασιών, αλλά και ίσως- πικρών και πιο ρεαλιστικών διαπιστώσεων, όσον αφορά στις σχέσεις που ξέραμε ότι δεν πάνε καλά.

Ο Ανάδρομος Ερμής

Ο Ερμής αναδρομεί στην Παρθένο από τις 30/8 μέχρι και τις 22/9, δημιουργώντας μια ακόμη συνθήκη έντασης και παρεξηγήσεων, που προσθέτει λάδι στη φωτιά αυτής της περιόδου. Η εποχή δεν ευνοεί νέα ξεκινήματα που μπορεί γρήγορα να αποδειχθούν άνθρακες αντί για θησαυρός, ενώ δυσκολεύει  κάθε είδους συνεννόηση, μετακίνηση, επικοινωνία και σύναψη συμφωνίας. Αναποδιές, καθυστερήσεις, μικροατυχήματα, ζημιές, αλλά και έλλειψη εμπιστοσύνης ή και διαφωνίες, ειδικά στον χώρο του 6ου οίκου που είναι το σπίτι της Παρθένου, δηλαδή η καθημερινότητα στην εργασία βάλλεται από παντού.

Η πινακίδα θα αναβοσβήνει όλο το μήνα: Προσοχή στα ψιλά γράμματα!

Ο Δίας στο Ζυγό

Ευτυχώς ένα φως λάμπει στον πλανητικό ορίζοντα, αφού στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Δίας ο πλανήτης με τις πολλές  ευλογίες που τις μοιράζει απλόχερα σε κάθε επίπεδο, ο φέρων ευκαιρίες, χαμόγελα  και αφθονία- θα κινηθεί στο ζώδιο του  Ζυγού. Θα παραμείνει  σε αυτό το ζώδιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 βοηθώντας σας να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες πίσω από όλες τις επιχειρήσεις και τις προσωπικές συμμαχίες. Περισσότερα για τον Δία και τα δώρα που θα φέρει σε κάθε ζώδιο, σε επόμενο άρθρο!

Κείμενο: Χριστίνα Θεοχάρη

2 COMMENTS

  1. Έγραψες πάλι,Χριστίνα μου!Να είσαι καλά!Με την στοχευμένη ανάλυσή σου,εξηγούνται πολλά από αυτά που έχουν ξεκινήσει ήδη να συμβαίνουν στην καθημερινότητα τη δική μου και των γύρω μου…Δεν xάνουμε την πίστη μας όμως 🙂

  2. Χριστινάκι γράφεις υπέροχα! Πολύ ταραγμένη περίοδος, πάλι καλά που εξισοροπεί κάπως τα πράγματα ο Διας 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here