Αλίκη Μακρή, μια Ελληνίδα travel blogger γυρίζει τον κόσμο

 

Με παρέα μια τρελή βαλίτσα η Αλίκη Μακρή περιηγείται στην Ελλάδα και τα μακρινά μέρη του πλανήτη φωτογραφίζοντας τις ανακαλύψεις της και περιγράφοντας τις εμπειρίες της στο blog www.thecrazysuitcase.com.

Πες μας την ιστορία αυτού του blog. Τα ταξίδια ήταν πάντα κάτι που σου άρεσε ή μια ανάγκη που δημιουργήθηκε στην πορεία;

Το ταξίδι για εµένα ήταν πάντα µια εσωτερική ανάγκη, µε την πρώτη ευκαιρία και χωρίς δευτερη σκέψη έφτιαχνα τη βαλίτσα µου και “πέταγα τη σκούφια µου” για λίγη περιπλάνηση σε άγνωστα µέρη. Έχοντας ταξιδέψει αρκετά ανα τον κόσµο (Αµερική, Ινδία, Αφρική, Ινδονησία, Ευρώπη) θέλησα να µοιραστώ την χαρά του κάθε ταξιδιού µε τους φίλους µου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα αυτού του blog. Ένα στέκι όπου µπορεί ο άλλος να χαζέψει φωτογραφίες από µέρη του κόσµου όπως πραγµατικά είναι, χρώµατα και εικόνες χωρίς καµία παρέµβαση απο photoshop και µέσα από µια περιγραφή όπως θα τα λέγαµε µε τις φίλες µου, να τον µεταφέρω έστω και λίγο σε ένα άλλο µέρος, να ταξιδέψει και αυτός/ή µέσα από τα “µάτια” µου.

Πώς επιλέγεις τον επόμενο προορισμό σου;

Προσπαθώ και επιδιώκω τουλάχιστον µια φορά το χρόνο να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ιδανικά εκτός Ευρώπης. Μου αρέσει να ανακαλύπτω µέρη που ξεφεύγουν από τον ευρωπαϊκό πολιτισµό και να ανακαλύπτω διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους. Επίσης είµαι ανθρωπος που του αρέσουν οι αντιθέσεις! Στους δικούς µας χειµώνες προτιµώ εξωτικές παραλίες και µέρη τροπικά. Δεν θα µπορούσα να πω βέβαια το ίδιο για τα καλοκαίρια µας, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα ελληνικά µας νησιά. Από τα µέρη που έχω δεί έχουµε τις πιο όµορφες θάλασσες οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα. Σαν το ελληνικό καλοκαίρι – πουθενά. Όσο για τα ταξίδια στο εσωτερικό αυτά είναι πιο συχνά και ποικίλουν ανάλογα την εποχή.

 

NEW 5185_3619958142703_1608319191_n

 

Ποιο είναι το πρώτο και ποιο το τελευταίο πράγμα που κάνεις συνήθως φτάνοντας και αναχωρώντας από ένα μέρος;

Όντας λάτρης της φωτογραφίας το πρώτο πράγµα που κάνω όταν φτάσω σε ένα µέρος είναι να βγάλω το κινητό από τη τσάντα µου και να αρχίσω να φωτογραφίζω τα πάντα! Έχω µανία µε τη φωτογραφία και µου αρέσει να αποτυπώνω την κάθε στιγµή του ταξιδιού µου. Νιώθω πως µόνο έτσι µπορώ να διασφαλίσω πως δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγµή και όντως έτσι είναι. Όσα χρόνια και αν περάσουν θα έχω πάντα µια φωτογραφία να µου θυµίζει πόσο όµορφα έχω περάσει στην ζωή µου

Τοπία ή άνθρωποι, τι σε τραβάει περισσότερο;

Δεν µπορώ να τα διαχωρίσω. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν ζωή σε ένα µαγικό τοπίο. Για παράδειγµα στην Ινδία που έχω ταξιδέψει ένας ινδουιστικός ναός είναι πολύ ιδαίτερος από µόνος του αλλά ένας Ινδός γκουρου που προσεύχεται κάνει το µέρος µαγικό. Δίνει ζωή και νόηµα στο τοπίο. Το τοπίο και ο άνθρωπος είναι έννοιες συνδεδεµένες στα ταξίδια µου. Δεν θα µπορούσα για παράδειγµα να ταξιδέψω σε ένα µέρος άπειρου φυσικού κάλλους χωρίς να γνωρίσω έναν ντόπιο να µαθω πως είναι η καθηµερινότητα τους, οι συνήθειες τους, η κουλτούρα τους.

Υπάρχει κάποια εμπειρία που σου έμεινε αξέχαστη;

Υπάρχουν πολλές και όµορφες εµπειρίες που θα µου µείνουν για πάντα αξέχαστες. Όπως για παράδειγµα η βόλτα πανω στη ράχη ενος ελέφαντα µέσα σε ένα δάσος της Ινδίας, η στιγµή που µε προσκαλεί ένος Κουβανός να χορέψουµε σάλσα εκεί που έτρωγα σε ένα εστιατόριο µε ζωντανή µουσική στην Κούβα και πολλά πολλά άλλα που έχω να θυµάµαι. Είναι πολλές οι αξέχαστες εµπειρίες, κάθε ταξίδι είχε πάντα κάτι να µου δώσει και να µε κάνει ακόµα πιο ολοκληρωµένο σαν ταξιδιώτη και σαν άνθρωπο. Γιατί οι εµπειρίες µου µέσα από τα ταξίδια διαµόρφωσαν σε µεγάλο βαθµό τον χαρακτήρα µου – µια συλλέκτρια εµπειρών λοιπόν!

 

NEW αντίγραφο 3

 

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους είναι ολοένα και περισσότερες. Παρόλα αυτά επικρατούν ακόμη αρκετές φοβίες σχετικά με το θέμα. Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να το δοκιμάσει αλλά φοβάται; 

Είναι σεβαστό το γεγονός ότι µπορεί κάποια κοπέλα να φοβάται να ταξιδέψει µόνη της, δεν την αδικώ, οι κίνδυνοι ενός ταξιδιού αυτές τις εποχές είναι όλο και περισσότεροι. Παρ’όλα αυτά θα την συµβούλευα να µην αφήσει τον φόβο να της στερήσει µια τόσο όµορφη εµπειρία όπως είναι ένα ταξίδι. Με µια καλή προετοιµασία και οργάνωση του ταξιδιου από το σπίτι µειώνει σε µεγάλο βαθµό τα απρόοπτα. Μπορεί να κλείσει απο πριν τη διαµονή της καθώς και να επικοινωνήσει µε κάποιον ντόπιο-ξεναγό που θα µπορεί να της δείξει τα κρυµµένα “διαµάντια” κάθε τόπου γλιτώνοντας έτσι από το χαµένο χρόνο της αναζήτησης. Συν του ότι θα µπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον σε περίπτωση που χρειαστεί το οτιδήποτε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ταξίδι-όνειρο που σχεδιάζεις για το μέλλον;

Ένα ταξίδι που θέλω πολύ να κάνω κάποια στιγµή στο µέλλον είναι στην Αφρική. Είναι όνειρο ζωής να καταφέρω να πάω για σαφάρι στην Κένυα, να γνωρίσω πρωτογονες φυλές στην Αιθιοπία, να περιπλανηθώ στις αγορές του Μαρόκο και να κάνω πεζοπορία στο όρος Κιλιµάντζαρο. Αυτό το ταξίδι είναι από τους µεγαλύτερους µου στόχους για το µέλλον!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here