Goiabardente, ένα Μεξικάνικο ποτό για τον εορτασμό της Cinco de Mayo

Το “Cinco de Mayo” -που κυριολεκτικά σημαίνει «5η Μαΐου»- αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εθνικές γιορτές του Μεξικό, καθώς οι ντόπιοι γιορτάζουν τη νίκη τους εναντίον του οργανωμένου στρατού της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στην Puebla το 1862.
Η συγκεκριμένη νίκη, αν και μικρή σημασία είχε στη συνολική έκβαση του πολέμου, ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία του μεξικάνικου στρατού και ενίσχυσε το αίσθημα της εθνικής ενότητας. Μάλιστα, η 5η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, μιας και έκτοτε καμία χώρα της Αμερικής δεν έχει κατακτηθεί από Ευρωπαίους.

Οι εορτασμοί του Cinco de Mayo είναι πολύ έντονοι στην περιοχή Puebla και κρατούν γύρω στις 20 ημέρες! Κατά τη διάρκεια των εορτασμών λαμβάνουν χώρα εντυπωσιακές παρελάσεις προς τιμήν της απρόσμενης νίκης των Μεξικανών, που καταλήγουν σε μια τεράστια fiesta με άφθονο φαγητό και μουσική. Οπότε λογικό είναι να τιμήσουμε αυτή τη μέρα με ένα παραδοσιακό ποτό!

Θα χρειαστείτε:
-42,60 ml τεκίλα
-21,30 ml νέκταρ guava
-14,21 ml φρέσκο χυμό lime
-14,21 ml Jalapeño Νέκταρ (-> Σε ένα βάζο, συνδυάστε 142ml Agave νέκταρ με 2 κομμένες στη μέση και τριμμένες jalapenos. Καλύψτε και καταψύξτε για 24 ώρες. Σουρώστε σε ένα καθαρό βάζο, σκεπάστε το και μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για μέχρι και 2 εβδομάδες)
αρκετό πάγο συν 1 μεγάλο παγάκι για το σερβίρισμα
-1 μικρή φέτα jalapeño, για γαρνίρισμα

Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, συνδυάζετε την τεκίλα, το νέκταρ guava, το χυμό lime και το Νέκταρ Jalapeño. Γεμίζετε το shaker με πάγο και ανακινείτε καλά. Σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι, προθέτετε ένα μεγάλο παγάκι και γαρνίρετε με τη φέτα jalapeño.

(jalapenos = μικρές πράσινες καυτερές πιπεριές)

Πηγή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here