Helmos Mountain Festival: 15 συναυλίες & δραστηριότητες στις πλαγιές του Χελμού

photo: Kedros Travel

Το δεύτερο Helmos Mountain Festival έρχεται για δεύτερη χρονιά από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου. Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα, αποτέλεσε από την πρώτη χρονιά τόπο συνάντησης κορυφαίων καλλιτεχνών και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, προσφέρει πολλούς λόγους που θα μας κάνουν να πάρουμε τα βουνά στην καρδιά του καλοκαιριού. Μια ευκαιρία να ζήσουμε ενεργά και με χαρά κάθε στιγμή, να αλλάξουμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να γίνουμε πιο ενεργοί και ευσυνείδητοι.

photo: Autotriti

Μια ξεχωριστή εμπειρία

Μέρες και νύχτες έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, σ’ έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο και παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Χελμού – Βουραϊκού. Ο στόχος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων να καταστεί ο Χελμός ένα βουνό για όλους, έγινε πέρυσι πραγματικότητα και απέδειξε πως φύση, αθλητισμός, δραστηριότητες αναψυχής, εκπαίδευση και μουσική αποτελούν την απόλυτη συνταγή ευτυχίας.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εξαρχής, φέτος η εμπειρία μας θα είναι συνολικά αναβαθμισμένη καθώς η ομάδα διοργάνωσης, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μαζί με τη Novel Vox, σχεδίασαν κάθε μέρα με ξεχωριστές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την μέγιστη δυνατή απόλαυση και, παράλληλα, να έχουμε απόλυτη συνείδηση του αποτυπώματος που αφήνει η παρουσία μας στο φυσικό περιβάλλον.

Helmos Mountain Festival

Διαμονή, χώρος κατασκήνωσης & εστίαση

Φέτος η κατασκήνωση γίνεται με απόλυτη ευθύνη εντός των οριοθετημένων περιοχών nomad camp site & alpine camp site. Δεν θα επιτραπεί σε κατασκηνωτές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του φεστιβάλ να παραμείνουν σε αυτό, εφόσον φυσικά δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών. Ο αριθμός εισιτηρίων και των κατασκηνωτών είναι συγκεκριμένος, ενώ πλέον γίνεται υποχρεωτική η κράτηση σκηνής μέσω της πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων και δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση σκηνής χωρίς πρότερη κράτηση αυτής.

Οι σκηνές θα στηθούν σε οριοθετημένα σημεία, κατόπιν σχετικής υπόδειξης, ενώ κάθε σκηνή θα φέρει χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο που θα δοθεί από τη διοργάνωση, με την επίδειξη της κράτησης κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο. Επιπλέον, έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις για τον χώρο στάθμευσης, την διέλευση και ροή των οχημάτων αλλά και τις μετακινήσεις πριν και κατά την διάρκεια των συναυλιών.

Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέσα στον Ιούνιο ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσα από το επίσημο site της διοργάνωσης και τα social media. Κι ενώ όλες οι παραπάνω ενέργειες στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμπειρίας και την προστασία του περιβάλλοντος, με το ίδιο σκεπτικό οι διοργανωτές του Helmos Mountain Festival, έχουν φροντίσει και την καθημερινή διατροφή.

Μαρίνα Σπανού
Σκιαδαρέσες

Συναυλίες

21 Ιουνίου
Ορέστης Ντάντος
Μαρίνα Σπανού
Λόγος Τιμής
Γιάννης Χαρούλης

22 Ιουνίου
Novel 729
L’enterloup
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Villagers of Ioannina City

23 Ιουνίου
Ταφ Λάθος
Ιουλία Καραπατάκη
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Chalet
Σκιαδαρέσες (22/6/24)
Αριστοτέλης Ρήγας (23/6/24)

24 Ιουνίου
Γιώργος & Νίκος Στρατάκης+Guests (Στην πλατεία Καλαβρύτων)

Novel 729
Ιουλία Καραπατάκη

Καθαριότητα & ανακύκλωση

Όπως και κατά την διάρκεια του προηγούμενου Helmos Mountain Festival, ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησε είχε να κάνει με την καθαριότητα του χώρου, την ανακύκλωση αλλά και συνολικό το αποτύπωμα που όλοι εμείς αφήνουμε στο βουνό. Βασική αρχή, αποτελεί η πρόβλεψη και η κατάλληλη προετοιμασία για τη συστηματοποίηση της καθαριότητας σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τους οργανισμούς “We4all” και “Κάθε κουτί μετράει”.

Μια από τις φετινές δραστηριότητες του Helmos Mountain Festival είναι το μάζεμα τρούφας Fungi

Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του HMF2 αλλά και ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της κάθε βραδιάς μπορείς να πάρεις μέρος στις δράσεις διαλογής πλαστικού / αλουμινίου και με την καθοδήγηση εθελοντών να τα συλλέξεις σε σακούλες. Με κάθε γεμάτη σακούλα που θα παραδίδεις, θα παίρνεις ένα δώρο που προέρχεται από upcycled υλικά. Κάτι, που θα κάνει ακόμα πιο “χειροπιαστή” την έννοια του συνεχιζόμενου κύκλου ζωής.

Flying Fox στο Helmos Mountain Festival

Go Play Outside

Πολλές είναι και φέτος οι επιλογές για όσους και όσες θέλουν να αθληθούν. Από τους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην κορυφή της Στύγας, μέχρι τις Πεζοπορίες, το Ποδήλατο Βουνού, το Flying Fox, το Bungee trampoline, την Τοξοβολία, τα Fun games, τα E-bike guided tours, τα Κανό & SUP στη λίμνη Τσιβλού, τα μαθήματα Yoga, τα Guided tours στα ύδατα της Στυγός και άλλα πολλά. Κλείσε έγκαιρα τις δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν, καθώς λόγου όγκου επισκεπτών είναι απολύτως απαραίτητες οι προκρατήσεις.


Kεντρική φωτογραφία, Kedros Travel.

Επιμέλεια κειμένου, Αναστασία Βαποράκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here