Η Ιστορία των Cocktails…

Σύμφωνα με πολλούς,τα cocktails είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Αμερικής στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Ανεξάρτητα από το αν συμφωνείτε ή όχι, ένα είναι σίγουρο: Η τέχνη ανάμειξης οινοπνευματωδών ποτών για την δημιουργία νέων επινοήθηκε και τελειοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρόλο που και άλλες χώρες, από την Ευρώπη έως την Καραϊβική, έχουν επίσης συμβάλει στην εξέλιξη και διάσωση των Κοκτέιλ.

Οι Αμερικάνοι πάντα ταξίδευαν, τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για λόγους αναψυχής, κι όπου πήγαιναν φανέρωναν τη δίψα και το πάθος τους. Το όνομα του Ernest Hemingway θα συνδέεται πάντα με το μπαρ του Ritz στο Παρίσι και με το Harry’s Bar στη Βενετία,όπως και του Scott Fitzgerald συνδέεται με κλαμπ της Γαλλικής Ριβιέρας.
Το 1943 στην Τεχεράνη ο Αμερικανός πρόεδρος, Theodore Roosevelt, ετοίμασε ένα Martini για τον Ιωσήφ Στάλιν.
“Καθόλου άσχημο”, είπε ο Σοβιετικός ηγέτης, “παρόλο που παγώνει το στομάχι”. Ο διάδοχος του, Νικίτα Χρουστόφ, αφού ήπιε ένα σχετικά δυνατό κοκτέιλ, το αποκάλεσε “το ισχυρότερο όπλο των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Αυτές οι φράσεις έχουν μείνει στην ιστορία. Ένα κοκτέιλ δεν περιέχει απλώς ποσοστά αλκοόλ,αλλά επιπλέον προσφέρει γεύσεις, αρώματα και χρώματα. Πρόκειται για ένα life style που χαρακτηρίζεται από ισορροπία, αρμονία, κομψότητα και φαντασία, ενώ πίσω του κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here