Τρία νέα ψαγμένα bar restaurants στο κέντρο της Αθήνας

Aν κυκλοφορείς συχνά στο κέντρο της Αθήνας και σου αρέσει να ανακαλύπτεις νέα bar restaurants και να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις, τότε προγραμμάτισε μια βόλτα στο Pharaoh, στο Tanpopo και στο Julep Bar. Ετοιμάσου να αντικρύσεις όμορφους χώρους με σύγχρονο design που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και να απολαύσεις πιάτα από διακεκριμένους chefs και cocktails που θα απογειώσουν τους γευστικούς σου κάλυκες.

Tanpopo

Τα Ramen είναι ένα γευστικό ιαπωνικό trend. Εκτός από τις διαφοροποιήσεις τους στην κινέζικη και κορεάτικη γαστρονοµική κουλτούρα, που επίσης τα λατρεύουν, έχει κατακτήσει τον κόσµο γενικότερα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο καταλληλότερος ίσως στην Ελλάδα να υπογράψει ένα µαγαζί αφιερωµένο στο αγαπηµένο comfort food της Ιαπωνίας, το έκανε πράξη.

Σωτήρης Κοντιζάς

Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθµώνος σας περιµένει από τις 2 το µεσηµέρι έως τις 7 το απόγευµα. Σερβίρει καυτή (όπως πρέπει να είναι) σούπα ramen αλλά και gyozas σε δώδεκα διαφορετικές εκδοχές.

Pharaoh

Pharaoh

Τα Εξάρχεια έχουν χαρακτηρίσει τα νιάτα µας µε πολλούς τρόπους. Τώρα επανέρχονται δυναµικά στο προσκήνιο με νέα bar-restaurants όπως το Pharaoh. Μια σύµπραξη του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη µε τον δηµοσιογράφο Φώτη Βαλλάτο, τον βαρύτονο ∆ηµήτρη Πλατανιά και τον σοµελιέ Perry Παναγιωτακόπουλο. Μέσα σε µικρό χρονικό διάστηµα κατάφερε να γίνει σηµείο συνάντησης όλων των φυλών της Αθήνας.

Η έκπληξη σε αυτό το πολυσυζητηµένο εστιατόριο-µπαρ, εκτός από την ελληνική κουζίνα και τα cocktails, είναι σίγουρα η διάθεση για πάρτι. Σε µεταφέρει στις εποχές που τα µπαρ-εστιατόρια, εκτός όλων των άλλων, έδιναν µεγάλη σηµασία στην ατµόσφαιρα.

Julep Bar Athens

Julep Bar Athens

Το νέο cocktail bar από τον όµιλο του ∆ειπνοσοφιστήριον άνοιξε πρόσφατα στη Βουκουρεστίου στην στοά Σπυροµήλιου. Το Δειπνοσοφιστήριον ένωσε τις δυνάμεις του με τον καταξιωμένο mixologist Άρη Χατζηαντωνίου και δημιούργησαν το ωραιότερο στέκι για avant-garde cocktails στην καρδιά της Αθήνας. Julep στα περσικά σηµαίνει ροδόνερο και δηµιουργήθηκε το 1862 σε ένα µπαρ του αµερικανικού νότου. Το bar γίνεται το fine drinking joint της πόλης και υπόσχεται ιδιαίτερους συνδυασμούς για τους λάτρεις των “ψαγμένων” γεύσεων. 


Το κείμενο του Στέλιου Πενταρβάνη δημοσιεύεται στο περιοδικόMaison & Décoration Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here