Parlo : “Ένας θησαυρός από την Ιταλία στο Νέο Ψυχικό”

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε την έκφραση “όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις”, όπως επίσης και το Νόμο του Μέρφι; Ε, κάπως έτσι ξεκίνησε η δική μου σχέση με το Parlo. Ήταν ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού που οι γονείς μου έκαναν το “λάθος” να μας συστήσουν ένα “συμπαθητικό ιταλικό στη γειτονιά μας”. Και γιατί λάθος; Γιατί από τότε κάθε εβδομάδα θα περάσουμε για μία συγκλονιστική ταλιάτα ή την πιο νόστιμη κι απολαυστική μερίδα φετουτσίνι με μανιτάρια πορτσίνι… κι υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχω τη διατροφή μου και να αποφεύγω τα ζυμαρικά! (εδώ κολλάει και ο νόμος του Μέρφι)
Ένας χώρος σε minimal – industrial διακόσμηση με κύριο χαρακτηριστικό το ξύλο τη τσιμεντοκονία και τα γυάλινα μπουκάλια που γεμίζουν τον τοίχο του μαγαζιού και οι αφίσες από αγαπημένες ταινίες σε vintage μορφή, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που σίγουρα αισθάνεσαι άνετα.

Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος συρρέει στο Parlo για το φαγητό (οκ και για τους ευγενέστατους σερβιτόρους που ακόμα κι όταν γίνεται χαμός πασχίζουν να τους εξυπηρετήσουν όλους και μάλιστα με χαμόγελο!) κι αυτό είναι το φόρτε του!
Είμαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας κι έχοντας δοκιμάσει φαγητό σε αρκετά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και της Ιταλίας, νομίζω ότι είμαι σε θέση να κρίνω αντικειμενικά. Ξεκινώντας από τις σαλάτες του: δεν πρέπει να παραλείψετε τη ντοματοσαλάτα με τα καραμελωμένα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, καθώς είναι απλή και δροσερή και σε προδιαθέτει για τα όσα θα ακολουθήσουν.
Τα τσιπς πατάτας με την παρμεζάνα και την τρούφα αν μου τα έφερναν σπίτι, θα μπορούσα κάθε βράδυ να τα απολαμβάνω… (υπάρχει η δυνατότητα να σας τα φτιάξουν και χωρίς τρούφα!)
Η ταλιάτα που το καλοκαίρι τη σέρβιραν με baby πατάτες και σάλτσα pesto ήταν πάντα πολύ σωστά ψημένη, κάθε φορά, και κομμένη με τον ιδανικό τρόπο.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε πίτσες, έχω δοκιμάσει την σπέσιαλ με το αυγό, αυτή με το προσούτο, αλλά και αυτή που προτείνουν με τα 5 είδη τυριών! Αξίζει να κάνετε μία δοκιμή…
Για τα ζυμαρικά και το ριζότο ένα πράγμα θα σας γράψω: ακόμα κι αν κάνετε δίαιτα ή είστε σε διατροφή μην φάτε τίποτα άλλο παρά μόνο τα spaghetti carbonnara με το κολοκυθάκι και τα fetuccini με τα μανιτάρια porcini. Η φράση “Οργασμός γεύσης” είναι αυτή που τα χαρακτηρίζει. Εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.Ειδικά για τα φετουτσίνι, για όσους αγαπούν τα μανιτάρια πρόκειται για ένα πιάτο που κατά πάσα πιθανότητα θα τους ενθουσιάσει.

Και φυσικά για να κλείσει ιδανικά ένα τέλειο δείπνο δεν πρέπει να εμπεριέχει και επιδόρπιο; Αφενός μπορείτε να απολαύσετε το mousse au chocolat που προσφέρουν -με χαμόγελο, το είπα ήδη;- οι σερβιτόροι του Parlo ή να δοκιμάσετε ένα από τα 3 επιδόρπια του καταλόγου. Εννοείται ότι κι εδώ έχω να σας προτείνω κάτι: την Pavlova… λαχταριστή και φτιαγμένη από τέλεια κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα, σαντιγί και φράουλες! Kudos στον chef Μάριο Τσακίρη!

Για κρασί προτείνω να παραγγείλετε “του μαγαζιού” Sauvignon Blanc, με φρουτώδη και δροσερή επίγευση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Parlo είναι το «αδερφάκι» της γνωστής θαλασσινής «Πιπεριάς», με μοντέρνο, ζεστό look, που ήδη ήμασταν φαν εδώ και χρόνια.
Δεν γίνονται κρατήσεις και καλό είναι να πάτε πριν τις 21.30 για να βρείτε τραπέζι. Στον πάνω όροφο υπάρχει χώρος για καπνίζοντες και κάτω ή το καλοκαίρι που βγάζουν τραπεζάκια έξω, μπορείτε άνετα να το επισκεφτείτε με τα παιδιά σας!

Για πληροφορίες: 2130365719 (Κυριακή μόνο μεσημέρι, παραμένει -δυστυχώς- κλειστό τις Δευτέρες)
Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Νέο Ψυχικό

P.S. Οι φωτογραφίες είναι από τη facebook page του εστιατορίου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here