Πέντε τρόποι για να ταξιδέψετε πιο οικονομικά φέτος το καλοκαίρι

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας γλιτώσουν από πολλά περιττά έξοδα

Όσο ο καιρός πλησιάζει, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον εαυτό μας από το να σκέφτεται χαλαρωτικές διακοπές σε εξωτικά μέρη, εντός κι εκτός Ελλάδος, και η εικόνα του να ξαπλώνουμε στην παραλία με τη θέα του απέραντου γαλάζιου και μ’ ένα cocktailγια συνοδηγό δε λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μας. Κάπου εκεί, όμως, η φαντασίωσή μας ταλανίζεται υπό τη μόνιμη και παντός καιρού «απειλή» του χρηματικού budget. Εμείς, ένα έχουμε να πούμε επ’ αυτού: Fearnomore! Με τις προτάσεις που ακολουθούν οι διακοπές σας θα γίνουν αμέσως πολύ πιο οικονομικές.

Μην ταξιδέψτε στη «high season»
Ομολογουμένως είναι πολύ δελεαστικό να φύγουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, παρά ταύτα, αυτό είναι κάτι που έρχεται με τις συνέπειές του κι αυτές δεν είναι άλλες από το κόστος να φτάνει έως και δύο φορές το αρχικό λόγω της μεγάλης ζήτησης. Αντ’ αυτού, προγραμματίστε το ταξίδι σας σε κάποιο μήνα χαμηλής περιόδου, όπως ο Μάιος ή ο Σεπτέμβριος, που είναι σίγουρο ότι θα έχετε μια καλή προσφορά από τον ξενοδόχο.

Κάντε κράτηση εγκαίρως
Έχετε σίγουρα βαρεθεί να το ακούτε αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα βασικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια συμφέρουσα τιμή τόσο στη διαμονή όσο και σε μια πτήση. Όσο περισσότερο πλησιάζετε στην ημερομηνία που θέλετε να φύγετε τόσο περισσότερο θα ανεβαίνουν και οι τιμές, γι’ αυτό και αν είστε σίγουροι για το ταξίδι σας από νωρίς, οριστικοποιήστε το. Για ξενοδοχείο δε, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο που να προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης μέχρι κάποια ημερομηνία πριν την έλευσή σας, έτσι ώστε αν προκύψει κάτι, να μην επιβαρυνθείτε με τα έξοδα.

Συνδυάστε αεροπορικές εταιρίες
Εάν για το ταξίδι σας χρειαστείτε αεροπλάνο, μη διστάσετε να επιλέξετε μια διαδρομή με συνδυασμό πτήσεων, καθώς είναι πολύ πιθανό να είναι αισθητά πιο οικονομικό. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που θα προσθέσει παραπάνω χρόνο στη διαδρομή σας αλλά αν αυτός δε σας απασχολεί ιδιαίτερα, με το συγκεκριμένο τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό από το budget σας.

Ταξιδέψτε μέσα στην εβδομάδα
Εάν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, αποφύγετε τις ημέρες του σαββατοκύριακου, καθώς τότε οι τιμές είναι πιο ακριβές. Κάποια ημέρα στην αρχή της εβδομάδας, για παράδειγμα, αποτελεί την ιδανική έναρξη του ταξιδιού σας, αφού θα σας εξασφαλίσει μια πιο οικονομική διαμονή αλλά και ένα χαμηλότερο κόστος σε μια πτήση, ειδικά αν αυτή γίνει ξημερώματα.

Δωρεάν επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και θεάματα
Αυτό σίγουρα απαιτεί περισσότερο ψάξιμο από τα παραπάνω αλλά ξεκάθαρα αξίζει τον κόπο. Πολλά μουσεία και τουριστικοί χώροι έχουν προσφορές συγκεκριμένες ημέρες του μήνα, ακόμα και δωρεάν επισκέψεις. Αναζητήστε ποιες είναι αυτές κι εκμεταλλευτείτε τες για να εξοικονομήσετε τα χρήματα που θα αφιερώνατε διαφορετικά σε εισόδους και επισκέψεις πολιτιστικών χώρων.

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here