Ramino: A Cosy Italian Resto

Ένα ενδιαφέρον γευστικό ταξίδι ξεκινάει από το Ramino στη Γλυφάδα και έχει προορισμό την ποιοτική ιταλική κουζίνα!

Με όνομα που παραπέμπει στην ιταλική λέξη για το μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος, αλλά και στο παρεΐστικο παιχνίδι ραμί, το ιταλικό εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Για να… τιμήσει το όνομά του, στο περιβάλλον κυριαρχούν οι αποχρώ-σεις της σκουριάς, οι θερμές αντανακλάσεις του χαλκού και οι ατμοσφαιρικές επιφάνει-ες των καφεκόκκινων τούβλων. Η εσωτερική διακόσμηση, το λογότυπο, αλλά και τα γραφικά των τοίχων και των καταλόγων που επιμελήθηκε η ομάδα Visual Bytes ακολουθούν τους ίδιους κανόνες αισθητικής.

Με αυτή τη σοφιστικέ φιλοσοφία υποδέχεται τους φίλους του και τους επιφυλάσσει ανάλογες συγκινήσεις και στο πεδίο της γεύσης! Για αυτό έχει φροντίσει ο ταλαντούχος σεφ Χαράλαμπος Κουντούρης που σχεδίασε το μενού, αλλά και ο chef de cuisine Χρήστος Γιατράκος που οδηγεί από την κουζίνα τον ουρανίσκο σε πρωτότυπες γευστικές περιπέτειες με γνώμονα την ποιότητα.
Εξαιρετικά δείγματα αυτού του μαγικού ταξιδιού, το vitello tonnato με μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος, κάππαρη και σάλτσα τόνου, το νιόκι γκρατινέ με κα-πνιστό σολομό, μάραθο και ελαιόλαδο σκόρδου, οι λαχταριστές πίτσες με ιταλική ζύμη, η πίτσα Ramino με κεφτεδάκια, αυγό μελάτο, κρεμμύδι και μυρωδικά, και οι παπαρδέλες μοσχάρι με κόκκινο κρασί και γκοργκοντζόλα.

Από το μενού βέβαια, δεν λείπουν τα πιάτα για τους φανατικούς της υγιεινής διατροφής. Κορυφαία επιλογή σε αυτή την κατηγορία είναι η σαλάτα κινόα με ρόκα, ρόδι, φρέσκο κρεμμύδι, γκότζι μπέρι, μυρωδικά και λεμόνι, η οποία μπορεί να συνοδέψει την επιλογή των φίλων του ψαριού: ο σολομός με σπαστή πατάτα, φινόκιο, σχοινόπρασο και aioli συναγωνίζεται επάξια το φιλέτο τσιπούρας στη σχάρα με λινγκουίνι, αρωματικά και σάλτσα vierge.

O εξαιρετικός επίλογος γράφεται στο Ramino με επιδόρπια αξιώσεων, όπως η ζεστή μηλόπιτα και το αυθεντικό τιραμισού.

Κρατήσεις: 210-8944430, Α. Μεταξά 34, Γλυφάδα (Μέλος του ομίλου Καστελόριζο)

Beauté, τεύχος Απριλίου 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here