Small secrets about wine…

Αφού αναλύσαμε το savoir vivre του κρασιού, ήρθε η ώρα να μάθουμε μερικά μυστικά για την καλύτερη απόλαυσή του…

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, πολύ πιο εύκολα αποφασίζουμε να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί, ειδικά το βραδάκι… Μερικές πληροφορίες για την ιδανική θερμοκρασία ή για το ποια φαγητά είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα με τα λευκά ή τα κόκκινα, είναι απαραίτητες:

ιδανική θερμοκρασία για να σερβίρετε ένα κρασί είναι:
-κόκκινο: από 14-18 βαθμούς, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού
-λευκό: από 10-14 βαθμούς, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού
-ροζέ: από 8-12 βαθμούς, ανάλογα με τον τύπο του κρασιού

*στο κόκκινο κρασί ταιριάζουν το “κυνήγι”, το μοσχάρι, το ελάφι, το ζαρκάδι, το αγριογούρουνο, το αρνί στο φούρνο, το κρασάτο κοτόπουλο, η γεμιστή γαλοπούλα, η πάπια, οι μακαρονάδες, τα σκληρά τυριά και τα αλλαντικά, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε άλλους συνδυασμούς.

*το κόκκινο κρασί είναι καλό να το ανοίγετε 30 λεπτά πριν το σερβίρετε

*στο λευκό κρασί ταιριάζουν το λεμονάτο κοτόπουλο, το χοιρινό στο φούρνο, τα οστρακοειδή, οι πράσινες σαλάτες και τα ψάρια

*στο ροζέ ταιριάζουν τα γεμιστά (ειδικά οι πιπεριές), οι πίτσες, τα γλυκόξινα φαγητά, οι μακαρονάδες με σάλτσα πέστο, το κοκκινιστό κοτόπουλο

*στο γλυκό λευκό και κόκκινο κρασί ταιριάζουν τα μπλε τυριά, τα επιδόρπια και τα φρούτα.

Καλύτερη θερμοκρασία σερβιρίσματος, 6-8 βαθμοί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here