Στοκχόλμη: ελληνικό φαγητό με τους… ABBA!

Ελληνικό εστιατόριο άνοιξε το δημοφιλές συγκρότημα των ‘70s-‘80s στη σουηδική πρωτεύουσα

Το εστιατόριο «Mamma Mia! The Party» άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο κι εκεί οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν μεσογειακά πιάτα. Παράλληλα γίνεται πάρτυ εμπνεόμενο από το μιούζικαλ «Mamma Mia!» αλλά και με τις επιτυχίες των ABBΑ, όπως το «Waterloo».

Το εστιατόριο είναι η νέα τουριστική ατραξιόν της Στοκχόλμης που εμπνέεται από τους ABBA, ακολουθώντας το ABBA Museum που άνοιξε το 2013. Ο τραγουδιστής και συνθέτης των ABBA Bjorn Ulvaeus περιγράφει τη συνολική επίδραση της μπάντας στον κόσμο ως «θαύμα», δήλωνοντας στο CNN:

«Με εκπλήσσει συνέχεια το γεγονός πως τα τραγούδια μας συνεχίζουν να ακούγονται. Γράψαμε τα καλύτερα τραγούδια που μπορούσαμε και τώρα φτάσαμε ως εδώ. Κάθε βράδυ ένα μεγάλο πάρτυ λαμβάνει χώρα εδώ μέσα. Στο τέλος κάθε παράστασης, ο κόσμος σηκώνεται και χορεύει στους διαδρόμους. Πάντα είχα την αίσθηση πως αν μπορούσαν να πάνε σε πάρτυ θα το έκαναν. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εδώ. Μεταφέρουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο εστιατόριο».

Φέτος που η Στοκχόλμη θα φιλοξενήσει και το διαγωνισμό της Eurovision, ο Ulvaeus και τα υπόλοιπα μέλη των ABBA – ο Benny Anderson, η Agnetha Faltskog κι η Anni-Frid Lyngstad – επιθυμούν να απευθυνθούν και στο παγκόσμιο κοινό. Άλλωστε ήταν ο διαγωνισμός της Eurovision του 1974 που εκτόξευσε τη φήμη τους.

Το σίγουρο είναι πως το νέο επαγγελματικό project των ABBA αν μη τι άλλο θα είναι μία από τις πιο δυναμικές ατραξιόν όχι μόνο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, αλλά και κατά την τουριστική περίοδο της Σουηδίας. Ελληνικός αέρας και πάρτυ στην Στοκχόλμη; Διασκεδαστική εξίσωση!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here