Άνοιξη 2023: Έτσι θα επηρεάσουν οι εκλείψεις κάθε ζώδιο

Οι εκλείψεις της άνοιξης

Οι εκλείψεις της φετινής άνοιξης σηματοδοτούν έναν νέο κύκλο που ξεκινά με την ηλιακή έκλειψη στις 20/4/23 στο ζώδιο του Κριού και συνεχίζεται στις 5/5/23 με τη σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού. Οι εκλείψεις είναι πολύ σημαντικά αστρονομικά φαινόμενα, με εξίσου σημαντικό αστρολογικό ενδιαφέρον και επίδραση στη ζωή μας που σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις σημασία στις προκλήσεις της άνοιξης.

Κατά την έκλειψη Ηλίου, που είναι πάντα και νέα σελήνη, το φεγγάρι βρίσκεται μεταξύ Ήλιου και Γης, κρύβοντας μερικώς ή ολικώς τον Ήλιο. Κατά την έκλειψη σελήνης, που είναι πάντα και πανσέληνος, η γη βρίσκεται ανάμεσα στον ‘Ήλιο και τη Σελήνη, εμποδίζοντας το φως του ήλιου να φτάσει στο φεγγάρι για όση ώρα διαρκεί η έκλειψη. Η επίδραση της ηλιακής έκλειψης σχετίζεται περισσότερο με γεγονότα και εξωτερικές αλλαγές, ενώ η σεληνιακή έκλειψη με πιο εσωτερικές, συναισθηματικές αλλαγές και συνειδητοποιήσεις.

Φυσικά, η ερμηνεία μιας έκλειψης βασίζεται αφενός στο ζώδιο στο οποίο πραγματοποιείται, το οποίο και τη χαρακτηρίζει, και αφ’ ετέρου στον τομέα του προσωπικού μας χάρτη τον οποίο ενεργοποιεί. Κάποιες φορές, ανάλογα με τις όψεις που κάνει με τα στοιχεία του προσωπικού αστρολογικού μας χάρτη, η επίδρασή της είναι πιο δύσκολη και απαιτητική, ενώ άλλες πιο βατή και διαφωτιστική. Ωστόσο, για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την προσωπική του ανάπτυξη, η κατανόηση και η σωστή διαχείριση της επιρροής μια έκλειψης μπορεί να οδηγήσει στο μονοπάτι της αυτοεξέλιξης με πιο ταχείς ρυθμούς.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4)

Έκλειψη Απριλίου: Στις εκλείψεις της φετινής άνοιξης εντόπισε τις αδυναμίες σου και μην εγκλωβίζεσαι στην ιδέα: “Αυτή είμαι και σε όποιον αρέσω”. Η προσωπική ανάπτυξη έρχεται μέσα από την αμφισβήτηση του εαυτού και την ειλικρινή ματιά στον εσωτερικό σου καθρέπτη.

Έκλειψη Μαΐου: Η σωστή διαχείριση των οικονομικών είναι απαραίτητη για να σου δημιουργήσει το κλίμα ασφάλειας που αναζητάς. Ζητήματα ελέγχου και εξουσίας προκύπτουν με ανθρώπους με τους οποίους χειρίζεσαι από κοινού οικονομικούς πόρους αλλά και υποχρεώσεις. Μην παρασύρεσαι από το συναισθηματισμό όταν πρέπει να αποφασίσεις με τη λογική.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5)

Έκλειψη Απριλίου: Καταπιεσμένες επιθυμίες και υποσυνείδητοι φόβοι παρεμποδίζουν την εξέλιξή σου. Είναι πολύ σημαντικό να έρχεσαι σε επαφή με την πνευματική σου υπόσταση και τον ανώτερο σου εαυτό γιατί αλλιώς περιορίζεσαι στις υλικές επιθυμίες και μένεις ανικανοποίητη.

Έκλειψη Μαΐου: Επαναπροσδιορίζεις τον εαυτό σου και την εικόνα σου τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνάρτηση με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου, αναλογιζόμενη τις προσωπικές σου ανάγκες. Το μάθημα σου από τις φετινές εκλείψεις της άνοιξης είναι ότι οι συντροφικές σχέσεις, ο γάμος και οι συνεργασίες σου χρειάζονται την προσοχή σου και όχι τις συναισθηματικές σου εξάρσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6)

Έκλειψη Απριλίου: Η συμμετοχή σου σε συλλογικού ή ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος δραστηριότητες εξυψώνει το πνεύμα σου και δρομολογεί βαθύτερες ανακαλύψεις για τον εαυτό σου. Ενισχύει την πίστη σου στην ανταποδοτικότητα του σύμπαντος γιατί τροφοδοτείς γύρω σου ένα ενεργειακό πλαίσιο βοήθειας και καλής πρόθεσης.

Έκλειψη Μαΐου: Νιώθεις μια πιεστική, εσωτερική ανάγκη να αποτραβηχτείς τόσο από τις πολλές σου δραστηριότητες όσο και από τις ανθρώπινες επαφές. Ακολούθησε αυτό που σου επιτάσσει η ψυχή σου ώστε να ανακτήσεις δυνάμεις και να φροντίσεις την υγεία σου ψυχική και σωματική.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7)

Έκλειψη Απριλίου: Αποδεσμεύσου από την ανάγκη κοινωνικής αναγνώρισης και ιδίως μέσα από την επαγγελματική σου υπόσταση. Εσύ ξέρεις μέσα σου πότε δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και πότε όχι και εσύ είσαι εκείνη που οφείλεις να επιβραβεύεις τον εαυτό σου ή να τον κριτικάρεις όταν αυτό απαιτείται.

Έκλειψη Μαΐου: Οι φιλικές σου σχέσεις επαναπροσδιορίζονται και νιώθεις έντονα συναισθήματα σχετικά με τη συμμετοχή σου σε συλλογικές και ομαδικές δραστηριότητες. Χρησιμοποίησε την συναισθηματική αυτή κατάσταση ως εργαλείο έμπνευσής και δημιουργίας και θα εκπλαγείς από το πόσο λυτρωτικό μπορεί να αποδειχθεί.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8)

Έκλειψη Απριλίου: Η αναζήτηση της αλήθειας, η φιλοσοφία, οι ανοικτοί ορίζοντες, τα ταξίδια και η γνώσεις δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ο δρόμος της ανάπτυξης του νου και κατ’ επέκταση του εαυτού που επιδιώκει μια πιο ουσιαστική ζωή. Άνοιξε τα μάτια σου και αναζήτησε τη γνώση από όπου και αν προέρχεται.

Έκλειψη Μαΐου: Επαναπροσδιορίζεις επαγγελματικούς στόχους ενώ παράλληλα προωθείς αλλαγές στο σπίτι και στον τόπο διαμονής. Υπάρχει συναισθηματική φόρτιση γύρω από τα ζητήματα αυτά και πρέπει να φροντίσεις να μη σε παρασύρει σε λάθος επιλογές. Διατήρησε την ψυχραιμία και την αξιοπρέπειά σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9)

Έκλειψη Απριλίου: Ζητήματα ελέγχου και επικράτησης εγείρονται, ιδίως σε σχέση με κοινά οικονομικά θέματα που έχεις με άλλους και σε ερωτικές επαφές. Αξιοποίησε τις δυναμικές που αναπτύσσονται για να απελευθερωθείς από την ανάγκη σου να καθορίζεις το αποτέλεσμα με τις πράξεις σου.

Έκλειψη Μαΐου: Με κάποιο τρόπο δοκιμάζονται οι πεποιθήσεις σου, η πίστη και η αντίληψη που έχεις για τον κόσμο γύρω σου. Γίνεται ξεκάθαρο σε ποιους τομείς χρειάζεται να αναπτύξεις τις γνώσεις σου και σε ποιους είσαι καλυμμένη. Άνοιξε τους ορίζοντές σου. Η φιλοσοφία προάγει την ποιότητα της ζωής σου.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10)

Έκλειψη Απριλίου: Οι σχέσεις σου και οι συνεργασίες αξιολογούνται με αυστηρή ματιά. Οι δυνατοί δεσμοί ενδυναμώνονται κι άλλο, οι αδύναμοι κλονίζονται. Η αυτοεκτίμησή σου ενισχύεται μακροπρόθεσμα, όχι από το πόσο καλά φέρεσαι στους άλλους, αλλά από το πόσο ακόλουθη είσαι με τον αληθινό σου εαυτό.

Έκλειψη Μαΐου: Συναισθηματικές ανασφάλειες και εξάρσεις σχετικά με κοινά με άλλους οικονομικά ζητήματα σε αναστατώνουν. Επαναπροσδιόρισε τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια και άνεση, λαμβάνοντας όμως υπόψη και τις ανάγκες των άλλων. Οργάνωσε τις οικονομικές σου εκκρεμότητες με λογική και χωρίς υπέρμετρους συναισθηματισμούς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11)

Έκλειψη Απριλίου: Η αναγνώριση ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος και οι αντοχές σου, σωματικές και ψυχικές, έχουν όρια είναι ένα μεγάλο βήμα προσωπικής κατανόησης. Αποταυτίσου από την ανάγκη να τα κάνεις όλα τέλεια στη δουλειά σου και θα δεις τι πραγματικά έχεις καταφέρει.

Έκλειψη Μαΐου: Η συναισθηματική φόρτιση που νιώθεις σχετικά με τις συντροφικές σου σχέσεις είναι έντονη και οι ελεγκτικές σου τάσεις επίσης. Το μυστικό όμως βρίσκεται στο να αποδεσμευτείς από αυτές και να επιδιώξεις την αρμονία και την ισορροπία χωρίς φόβο και ανασφάλεια. Κανένας δεσμός με γερά θεμέλια δεν κινδυνεύει, παρά μόνο εξελίσσεται.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12)

Έκλειψη Απριλίου: Η ενασχόληση με τα παιδιά είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να βάλεις το ‘εγώ’ σου σε δεύτερη μοίρα. Όμως αυτό είναι και το ζητούμενο της προσωπικής σου εξέλιξης μιας και όταν δεν αποσπάσαι από εγωκεντρικές απαιτήσεις μπορείς να αναγνωρίσεις καλύτερα τις βαθύτερες ανάγκες της ψυχής σου.

Έκλειψη Μαΐου: Τόσο οι εργασιακές συνθήκες όσο και η καθημερινή σου ρουτίνα, διατροφής, άσκησης, ξεκούρασης, επιδέχεται αλλαγές που μπορεί να ευνοήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πάρε τον απαραίτητο χρόνο με τον εαυτό σου για να αναγνωρίσεις τι σου ταιριάζει, πώς θα το πετύχεις και πώς θα βελτιώσεις την ψυχολογία σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1)

Έκλειψη Απριλίου: Γεγονότα στο σπίτι και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δρομολογούν αλλαγές και εξελίξεις μέσα στις εκλείψεις. Οι καταστάσεις σε πιέζουν να μάθεις να προσαρμόζεσαι καλύτερα και να έχεις μεγαλύτερη ευελιξία και αυτό θα σε ωθήσει να εξελιχτείς.

Έκλειψη Μαΐου: Μια ερωτική γνωριμία περνάει μια δοκιμαστική περίοδο, για να σε βοηθήσει να καταλήξεις στην σοβαρότητά της. Οι σχέσεις με τα παιδιά αλλά και με φίλους και κοινωνικές επαφές,  επηρεάζεται και οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι οι αλλαγές είναι μεν στρεσογόνες αλλά και απαραίτητο συστατικό της προσωπικής ανάπτυξης. Διοχέτευσε τα έντονα συναισθήματα που βιώνεις σε δημιουργικά project.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2)

Έκλειψη Απριλίου: Η προσωπική σου εξέλιξη και πρόοδος συνδέεται με την ικανότητά σου να μεταδώσεις και να συλλέξεις πληροφορίες σε αυτές τις εκλείψεις της άνοιξης. Άκουσε την εσωτερική σου ανάγκη να επικοινωνήσεις σκέψεις και ιδέες και βρες τον τρόπο να το κάνεις πράξη και να ακουστείς.

Έκλειψη Μαΐου: Οικογενειακά ζητήματα εγείρονται και απορροφούν την προσοχή και το συναίσθημά σου κυρίως σε σχέση με την επαγγελματική σου ζωή και στο πως διαχειρίζεσαι την ενέργεια σου ανάμεσα σε αυτά τα δύο.  Οι καταστάσεις μεγεθύνονται και χρειάζεται να επιδιώξεις την εξισορρόπηση.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3)

Έκλειψη Απριλίου: Η αντίληψη ότι η απόκτηση υλικών αγαθών θα σου παρέχει την ασφάλεια που ζητάς, είναι αντίθετη με τη βαθύτερή σου φύση. Αναζήτησε την ασφάλεια και την προσωπική σου ανάπτυξη σε ανώτερες αξίες από τις υλικές ανάγκες.

Έκλειψη Μαΐου: Η επικοινωνία περιπλέκεται από συναισθηματικές αντιδράσεις, όπως επίσης και θέματα που αφορούν ταξίδια, μετακινήσεις, σπουδές. Ωστόσο, ξεπερνώντας το εμπόδιο αυτό μπορείς να αποκομίσεις μια καινούργια αντίληψη για τον κόσμο και τη ζωή σου.


Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Κεντρική φωτογραφία, Thuanny Gantuss / Pexels.

Αφιέρωμα στις Εκλείψεις της Άνοιξης 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. 

@myrto_frentzou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here