Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου ’21: Κοίτα μακριά, στόχευε ψηλά

Για τρίτη και τελευταία φορά μέσα στο 2021, Κρόνος και Ουρανός συγκρούονται μεταξύ τους την Παραμονή των Χριστουγέννων και η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. Η ανάγκη να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ σταθερότητας και αλλαγών, κατεστημένου και επανάστασης, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να τα καταφέρεις, γιατί τώρα έχεις την εμπειρία που χρειάζεται. Η Νέα Σελήνη στις 4/12 που είναι συγχρόνως και Ηλιακή Έκλειψη, σε ωθεί σε νέα μονοπάτια που μπορεί να μην είχες φανταστεί ποτέ για τον εαυτό σου. Στο μήνα του Τοξότη κοίτα μακριά. Στόχευε ψηλά. Όσο ανήκει η ύπαρξή σου στον υλικό κόσμο, άλλο τόσο ανήκει και στον πνευματικό. Στη σφαίρα του πνεύματος λοιπόν, υπάρχουν οι απαντήσεις που ψάχνεις. Εκεί υπάρχει ο ανώτερος σου εαυτός, χωρίς ανασφάλειες. Χωρίς αβεβαιότητα. Οι αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου έχουν το εισιτήριο για μια πρώτη συνάντηση μαζί του.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Επιθυμία για αλλαγές παραστάσεων

Είσαι εκ φύσεως δυναμική προσωπικότητα που μάχεσαι και επενδύεις στους στόχους σου. Αυτό το μήνα η δράση σου στοχεύει στο να επεκτείνεις τους ορίζοντες. Είτε προγραμματίζεις ένα ταξίδι, είτε εκπαιδεύεσαι σε κάτι που σε ενδιαφέρει, ο στόχος είναι να διευρύνεις την αντίληψή σου και να επεκταθείς. Αυτό που έχεις ανάγκη είναι η πνευματική διέγερση και οι αλλαγές παραστάσεων. Κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον στο χώρο εργασίας μπορεί να σε αναστατώσει. Ίσως κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν. Όμως ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα γιατί μαζί με το πάθος θα υπάρχει ζήλια, εμμονή και παρεξηγήσεις. Ωστόσο, το εργασιακό κλίμα σταδιακά θα βελτιωθεί. Με τη Νέα Σελήνη – Έκλειψη στις 4/12 μια νέα προοπτική ανοίγεται μπροστά σου. Ένα μονοπάτι προσωπικής αναζήτησης που σε ωθεί να αλλάξεις τη φιλοσοφία σου.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Διάλεξε τις μάχες σου

Στο κλείσιμο μια δύσκολης για σένα χρονιάς, το μάθημα που έχεις κληθεί να πάρεις είναι πια ξεκάθαρο. Το σύμπαν σε καλεί να μάθεις να αντέχεις την αβεβαιότητα και να μην σε καταβάλει ο φόβος της αλλαγής. Με την εμμονή που έχεις στην αναζήτηση σταθερότητας, βαλτώνεις. Δες τις προοπτικές που υπάρχουν στη ζωή σου, σε όλους τους τομείς. Περισσότερο δε, εστίασε στην προσωπική σου ανάπτυξη σε συνάρτηση με τις επαγγελματικές επιλογές. Μέχρι τις 13/12 η σχέση με το σύντροφο αλλά και τους συνεργάτες είναι ανταγωνιστική. Οι εσωτερικές σου συγκρούσεις προβάλλονται πάνω τους και υπάρχουν προστριβές. Από την άλλη, η θέση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, ζώδιο γήινο και φιλικό προς το δικό σου, θα αποτελέσει τη δικλείδα ασφαλείας που έχεις ανάγκη. Μια εξέλιξη σε οικονομικά ζητήματα θα σου αποσπάσει το ενδιαφέρον και με τις σωστές κινήσεις μπορεί να βγεις κερδισμένη!

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Δώσε σημασία στις σχέσεις σου

Οι πλανητικές συγκυρίες του μήνα σε καθιστούν πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Τόσο η διέλευση πλανητών στο απέναντί ζώδιο, όσο και η Νέα Σελήνη – Έκλειψη στις 4/12 αλλά και η Πανσέληνος του μήνα στις 19/12, γίνονται σε σημαντικά σημεία του χάρτη σου. Οι αστρολογικές προβλέψεις  Δεκεμβρίου είναι εδώ για να τονίσουν τη σημασία των σχέσεων στη ζωή σου. Είτε είναι σχέσεις συντροφικές, είτε επαγγελματικές, είτε οικογενειακές, η ουσία είναι πως σε απασχολούν και χρειάζονται την προσοχή σου. Οφείλεις να προσδιορίσεις τη θέση σου στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Διασφάλισε τα όρια σου ώστε να μην αφομοιώνεσαι στις απαιτήσεις των άλλων. Αλλά και από την άλλη, μην εγκλωβίζεσαι στα δικά σου θέλω σε βαθμό που να κλονίζεται η κοινή πορεία που έχεις χαράξει με άλλους. Επανεξέτασε οικονομικά θέματα, μπορεί να βρεις ικανοποιητικές λύσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Συνδυάζεις σχέσεις και εργασία

Όσο κι αν αφοσιώνεσαι στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις, τίποτα μέσα σου δε συγκρίνεται με την ικανοποίηση που αντλείς φροντίζοντας αυτούς που αγαπάς. Αυτήν την περίοδο ο τομέας της εργασίας σου σίγουρα απορροφά μεγάλο μέρος της προσοχής σου. Στις 4/12 η Νέα Σελήνη – Έκλειψη φέρνει νέα επαγγελματικά δεδομένα. Μην παραμελείς θέματα υγείας και μην αφήνεις το άγχος να σε καταβάλλει. Παράλληλα όμως, ο τομέας των σχέσεων σου έχει πολλές προοπτικές βελτίωσης. Γνωριμίες που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να εξελιχτούν σε σχέσεις. Πρόσωπα από το παρελθόν μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους διεκδικώντας ξανά θέση στη ζωή σου. Επιστρατεύσου τη μεγάλη σου διαίσθηση. Ξεκαθάρισε μέσα σου τι ζητάς και άφησε τη ζωή να σε οδηγήσει. Η Πανσέληνος στις 19/12 θα σε αναστατώσει  αρκετά. Μην απογοητεύεσαι γιατί τα δεδομένα θα αλλάξουν.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια!

Μέσα στη χρονιά αυτή που τελειώνει, δεν ήταν λίγες οι φορές, που ένιωσες ότι οι καταστάσεις σε ξεπερνούν. Ωστόσο ο δυναμισμός και η πίστη που έχεις στον εαυτό σου είναι τα στοιχεία που σε κράτησαν ώστε να μην τα παρατήσεις. Με αυτά τα χαρακτηριστικά σου συνεχίζεις να πορεύεσαι και αυτήν την περίοδο. Η ζωή σε επιβραβεύει με ευκαιρίες για δημιουργία, ενασχόληση με τα παιδιά και ερωτικές στιγμές. Η Νέα Σελήνη – Έκλειψη στις 4/12 μπορεί να φέρει μια ξαφνική γνωριμία που θα σε αναστατώσει! Όμως, από την άλλη πλευρά, η σύγκρουση Κρόνου – Ουρανού στους κομβικούς τομείς του γάμου και της καριέρας, σου υπενθυμίζουν με σκληρό τρόπο ότι έχεις εκκρεμότητες να διευθετήσεις και αποφάσεις που πιέζεσαι να πάρεις. Μην επιδιώκεις να διαπρέψεις και στα δύο. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το σημαντικό είναι να βρεις τη χρυσή τομή και να είσαι παρών σε ό,τι κάνεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Οικογένεια και παιδιά στο επίκεντρο

Το ότι εξυπηρετείς τους γύρω σου τόσο καλά, δεν οφείλεται μόνο στο αίσθημα ευθύνης και στην ικανότητές σου. Παράλληλα είναι και τέχνη. Η τέχνη του να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες των άλλων και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να τους βοηθήσεις. Οι αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου σε επιβραβεύουν για την αξία και την ικανότητά σου. Αυτή την περίοδο, οι απαιτήσεις των δικών σου ανθρώπων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις αυξάνονται κατακόρυφα. Υπάρχουν στιγμές που η κόπωση και το άγχος θα σε αποδυναμώσουν. Στις 4/12 η Νέα Σελήνη – Έκλειψη στον ίδιο τομέα φέρνει καινούργια δεδομένα στα οποία θα πρέπει να προσαρμοστείς. Ωστόσο, η ερωτική σου διάθεση είναι ανεβασμένη! Γνωριμίες, δημιουργικότητα και ό,τι αφορά τα παιδιά είναι το αντίβαρο σε ό,τι σε κουράζει.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Επικοινωνίες, μετακινήσεις, δραστηριότητα

Είναι τόσο σημαντική για σένα η εσωτερική σου αρμονία που είναι αναγκαίο να βρίσκεις καθημερινά στιγμές χαλάρωσης και αποσυμπίεσης. Αυτή την περίοδο και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα, μετακινήσεις, επικοινωνίες, σεμινάρια, διάβασμα και κάθε είδους επαφές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου. Κατά ανάλογο τρόπο επιδρά πάνω σου και η Νέα Σελήνη – Έκλειψη στις 4/12. Ωστόσο, τις μέρες εκείνες έχε μια παραπάνω προσοχή στον τρόπο που οδηγείς και στα λόγια που λες. Τον υπόλοιπο μήνα η ενέργειά σου στρέφεται στην οικογένεια. Είτε σε απασχολούν οι γονείς σου, είτε η δική σου οικογένεια, είτε τρέχεις για κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα παραπάνω συνέχισε να αναζητάς τις δικές σου προσωπικές στιγμές. Είναι ο τρόπος σου να δείχνεις αγάπη και φροντίδα στον εαυτό σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου γιατί η πίεση είναι αρκετή

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει συνειδητοποιείς ότι ήταν από τις δύσκολες περιόδους της ζωής σου. Παράλληλα όμως αντιλήφθηκες αυτό που ήδη ξέρεις πιο καλά από όλους: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Αυτή την περίοδο έχεις την απαραίτητη ενέργεια να κλείσεις εκκρεμότητες και δη οικονομικές. Με την Νέα Σελήνη – Έκλειψη στις 4/12 σε αυτό τον τομέα του ωροσκοπίου σου, νέα δεδομένα μπορεί να παρουσιαστούν στη διαχείριση των οικονομικών σου. Το σπίτι, ο σύντροφος και η οικογένεια γενικότερα, σε καταπιέζουν και κάποιες φορές νιώθεις να δυσφορείς. Λογικό είναι γιατί έχεις κουραστεί. Όταν αφοσιώνεσαι σε κάτι το κάνεις με όλη σου την ψυχή. Όμως, είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση της ζωής σου να μάθεις να ενεργείς με μέτρο και σύνεση, όχι μόνο με πάθος και συναίσθημα.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Ήρθε η εποχή για να δράσεις!

Οι αστρολογικές συγκυρίες σε καθιστούν πρωταγωνιστή της περιόδου! Πλανήτες μαζεμένοι στον Τοξότη αλλά και η Νέα – Σελήνη έκλειψη στις 4/12 στο ίδιο ζώδιο στρέφουν τους προβολείς πάνω σου. Άλλωστε η περίοδος των γενεθλίων σου έχει ξεκινήσει ήδη κι εσύ νιώθεις πως έχεις την ενέργεια να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου. Μια πιθανή βελτίωση στα οικονομικά θα σε χαροποιήσει. Μπορεί να προκύψει από επιστροφή χρημάτων που δεν περίμενες. Ωστόσο, το σημαντικότερο μήνυμα που έχουν για σένα οι αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου είναι: Δες τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να αλλάξεις σε σένα και πραγματοποίησε το! Στην προσπάθεια σου αυτή μην παραλείπεις τους “σημαντικούς άλλους” της ζωής σου. Η Πανσέληνος στις 19/12 έρχεται δυναμικά για να σου τονίσει πως ναι μεν δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από άλλους, αλλά δεν πορευόμαστε και μόνοι στη ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Επένδυσε στην αγάπη, βρες την εσωτερική σου δύναμη

Ένα από τα χαρακτηριστικά σου είναι η οργανωμένη δράση και η τάση να προσεγγίζεις τα νέα δεδομένα με επιφυλακτικότητα. Αυτή την περίοδο υπάρχει στη ζωή σου ένα έντονο παρασκήνιο. Μπορεί να γίνονται τόσο συζητήσεις, όσο και ενέργειες πίσω από την πλάτη σου. Από την άλλη και εσύ μπορεί να νιώθεις ότι για την ώρα θέλεις να κρατήσεις τόσο τις ιδέες σου όσο και τη δράση σου μυστική. Στις 4/12 με την Νέα Σελήνη – Έκλειψη έχε τα μάτια σου ανοιχτά για ζητήματα που αναμοχλεύονται εν αγνοία σου.  Ωστόσο, η αγάπη και η όρεξη να χαρείς τις μικρές απολαύσεις της ζωής έχει έρθει στη ζωή σου και θα μείνει για καιρό! Το σύμπαν σε αποζημιώνει για την προσπάθεια που καταβάλεις να εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις τόσο αποτελεσματικά. Το μόνο που σου ζητάει είναι να μάθεις να αφήνεσαι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Ο περίγυρος σε στηρίζει στις δυσκολίες

Η χρονιά που ολοκληρώνεται είναι μια χρονιά που πραγματικά σε έφερε στα όρια σου. Δοκιμάστηκες σε κομβικούς τομείς της ζωής σου και εν μέρει σε κάποιο βαθμό δοκιμάζεσαι ακόμη. Αυτήν την περίοδο οι φίλοι και γενικότερα ο περίγυρος, σου δίνουν χέρι βοηθείας και νιώθεις ότι παίρνεις μια μεγάλη ανάσα. Η συμμετοχή σου σε κάθε είδους ομαδικές εργασίες και ανθρωπιστικές δράσεις σε ευχαριστεί. Η Νέα Σελήνη – Έκλειψη στον ίδιο τομέα στις 4/12 συνηγορεί ώστε να αντιληφθείς τον εαυτό σου καλύτερα ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Μέσω αυτής της προοπτικής αποταυτίζεσαι από τα δικά σου προσωπικά προβλήματα κι έτσι αποκτάς μεγαλύτερη διαύγεια για την επίλυσή τους. Όμως για ακόμη μια φορά η σχέση σου με την οικογένεια δοκιμάζεται. Νιώθεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι δε σέβονται τα όρια σου. Μήπως όμως είσαι εσύ που έχεις πολύ στενά όρια;

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Εστίασε στους επαγγελματικούς σου στόχους

Η αίσθηση που έχεις στο τέλος της χρονιάς που ολοκληρώνεται, είναι πως το σύμπαν
επιφυλάσσει κάτι σημαντικό για σένα! Και ναι είναι αλήθεια! Οι αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου σου επιβεβαιώσουν ότι ο σπόρος μιας σημαντικής επιθυμίας θα αρχίσει να φυτρώνει! Αυτήν την περίοδο η ενέργειά σου είναι στραμμένη σε επαγγελματικά σχέδια. Στις 4/12 με την Νέα Σελήνη – Έκλειψη, νέα δεδομένα θα δώσουν νέες προοπτικές. Νιώθεις ότι έχεις ιδέες και βλέπεις μακριά. Παράλληλα, έχεις την ενέργεια και την εσωτερική ενόρμηση να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου. Κάποιες προστριβές και παρεξηγήσεις στον επαγγελματικό χώρο δε θα λείψουν, γεγονός που είναι αρκετά συγκρουσιακό για την ευαίσθητη φύση σου. Η Πανσέληνος στις 19/12 σε φορτίζει συναισθηματικά στην προσπάθειά σου να συνδυάσεις καριέρα και οικογένεια.

Φωτογραφία, Luizclas.

Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου 2021 από την Astrology Consultant Μυρτώ Φρέντζου.

@myrto_frentzou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here