Αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου 2022: Επωφελήσου από την έκλειψη!

Από την αρχαιότητα το ουράνιο φαινόμενο των εκλείψεων, δημιουργούσε δέος και αναστάτωση στον άνθρωπο. Η εξαφάνιση, έστω και για λίγη ώρα, του φωτός του Ηλίου η της Σελήνης θύμιζε ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η σύγχρονη αστρολογική ματιά όμως σε καλεί να χρησιμοποιήσεις την ταυτόχρονη Έκλειψη Σελήνης με Πανσέληνο στις 8/11 σαν ένα συμπαντικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ανοίξεις το δρόμο προς την κατεύθυνση που έχει ανάγκη η ψυχή σου. Ένα εργαλείο που είναι μεν βαρύ και δύσκολο στη χρήση του, αλλά μαθαίνοντας να το χειρίζεσαι αποκτάς πρόσβαση σε εσωτερικά αποθέματα δύναμης που δε γνώριζες ότι είχες! Η διαδικασία αυτή ναι, συνοδεύεται από συναισθηματική αναστάτωση και μπορεί ακόμη να συνδέεται με καταστάσεις που πρέπει να τελειώσουν. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Νοεμβρίου θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ποιος τομέας της ζωής σου επηρεάζεται περισσότερο και να προετοιμάσεις τις κινήσεις σου.

Η δύναμη της πίστης

Η ευεργετική επιστροφή του Δία στους Ιχθύες, αλλά και η ολοκλήρωση της ανάδρομης πορείας του στις 24/11, σε καλεί να πιστέψεις στα όνειρα σου και να προσευχηθείς σε ότι εσύ αισθάνεσαι ιερό και μέγα, ώστε να τα πραγματοποιήσεις. Αν στους προσωπικούς σου στόχους συμπεριλάβεις και συλλογικούς, με καλή πρόθεση και ανθρωπιστική διάθεση, θα βγεις διπλά κερδισμένη.

Περνώντας από τα σκοτεινά μονοπάτια της εσωτερικότητας, στο μήνα του Σκορπιού, με Ερμή και Αφροδίτη στο ζώδιο αυτό, θα βιώσεις μια προσωπική μεταμόρφωση. Έτσι, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα που το πλανητικό σκηνικό αλλάζει, θα μπορείς να απολαύσεις την ελευθερία και τους ανοιχτούς ορίζοντες του Τοξότη και να βγεις πιο αισιόδοξα στη ζωή.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4) Ανασφάλειες, σύνεση και επέκταση

Η σωστή διαχείριση των οικονομικών απαιτεί μεθοδικές κινήσεις και οργανωμένη σκέψη. Παρορμητικές και βιαστικές ενέργειες φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς! Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Νοεμβρίου σε παροτρύνουν να ασχοληθείς με τα οικονομικά σου με σύνεση και υπομονή. Παράλληλα όμως σε καλούν και σε κάτι ουσιαστικότερο: σε μια εσωτερική μεταμόρφωση που θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Έτσι, το δεύτερο μισό του μήνα σε βρίσκει πιο δραστήρια και αποφασισμένη να αξιοποιήσεις ευκαιρίες και να επεκταθείς. Ζητήματα που σχετίζονται με ταξίδια και εξωτερικό έρχονται σε πρώτο πλάνο. Θυμήσου ότι η Έκλειψη  στις 8/11 μεγεθύνει ανασφάλειες, τόσο οικονομικές όσο και συναισθηματικές. Μην παρασυρθείς από έντονα συναισθήματα και διατήρησε την ακεραιότητά σου. Η καθημερινότητα συνεχίζει να είναι γεμάτη με επικοινωνίες, μετακινήσεις και κινητικότητα. Δώσε προσοχή γύρω στις 19/11 γιατί υπάρχει ασυνεννοησία και ασάφεια που σε μπερδεύουν.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5) Δώσε προσοχή στο σύντροφο σου

Υπάρχει μια ανοιχτή εκκρεμότητα μεταξύ του σύμπαντος και εσένα εδώ και κάποιο καιρό. Αφορά ξεκάθαρα τις σχέσεις σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου, σύζυγο, σύντροφο, συνεργάτες. Για άλλη μια φορά η έκλειψη στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 8/11 σε αφορά άμεσα και σου τονίζει την αναγκαιότητα να δώσεις σημασία στις σχέσεις σου. Μην εφησυχάζεσαι στην αδυναμία που σου έχουν αυτοί που σε αγαπούν. Δείξε τους την αγάπη σου, τα συναισθήματά σου κι ακόμη περισσότερο δώσε τους την προσοχή σου. Άκουσε το σύντροφο και μίλησε μαζί του. Αλλιώς τα προβλήματα μεγεθύνονται και διαιωνίζονται. Από τα μέσα του μήνα και μετά οικονομικά ζητήματα που διαχειρίζεσαι από κοινού με άλλους σε απασχολούν. Η ανάγκη σου να αυξήσεις τα έσοδά σου σε ωθεί σε διαπραγματεύσεις και συναλλαγές. Η σεξουαλικότητά σου είναι ανεβασμένη και η ανάγκη σου για μια εσωτερική μεταμόρφωση επίσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6) Μην εξαντλείς τον εαυτό σου

Η ενέργειά σου βρίσκεται σε υψηλότερα από το συνηθισμένο επίπεδα και θα βρίσκεται για αρκετό καιρό ακόμη. Αν και ανάδρομος, ο Άρης είναι στο ζώδιό σου, σε ωθεί σε δράση και κίνηση. Ακόμη σε ωθεί σε επανεξέταση κινήσεων που έκανες πρόσφατα. Αυτήν την περίοδο στρέψε τη δράση σου στον τομέα της εργασίας και της καθημερινότητας και θα δεις βελτίωση σε ζητήματα που σε απασχολούν. Προσοχή όμως! Γύρω στις 8/11 η έκλειψη Σελήνης εκτός από τον τομέα της εργασίας επηρεάζει και την υγεία σου. Υπερένταση, στρες και ψυχοσωματικά θέματα σε κουράζουν και σε αποθαρρύνουν. Εκμεταλλεύσου την οξυδέρκειά σου και ιχνηλάτησε τη διαδρομή προς τα πίσω να βρεις την αιτία. Σχέσεις και συνεργασίες από τα μέσα Νοεμβρίου βελτιώνονται, ενώ ευκαιρίες για νέες γνωριμίες και φλερτ δεν αποκλείονται, ιδιαίτερα γύρω στις 24/11. Η Νέα Σελήνη σχετίζεται με νέα ξεκινήματα στον τομέα αυτό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7) Νιώσε και δείξε ευγνωμοσύνη

Η ευαίσθητη και συναισθηματική σου φύση πολλές φορές σε παρασύρει και μπορεί να χάσεις ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης. Ωστόσο, αυτή την περίοδο, οι σωστές κινήσεις μπορούν να σε προάγουν σε διάφορους τομείς. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Νοεμβρίου, σε παροτρύνουν να ανακαλύψεις τι σε κάνει να νιώθεις δημιουργική και να το διεκδικήσεις. Η Έκλειψη Σελήνης στις 8/11 αναμοχλεύει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ φιλίας και έρωτα. Μπορεί να ξαφνιαστείς από τα αισθήματα σου για άτομα που δεν το περίμενες, ενώ  παράλληλα ευκαιρίες για γνωριμίες δε λείπουν! Στο δεύτερο μισό του μήνα η ενέργειά σου στρέφεται στην εργασία. Το κλίμα βελτιώνεται και η καλή επικοινωνία ευνοείται.  Η επιστροφή του Δία στους φιλικούς για σένα Ιχθύες δίνει τύχη και τάσεις επέκτασης.  Γύρω στις 15/11 είναι μέρες εύνοιας για σένα. Σπουδές, ταξίδια, σχέσεις με το εξωτερικό κρύβουν για σένα ευκαιρίες για άνοδο και πρόοδο. Το μόνο που ζητάει το σύμπαν ως αντάλλαγμα είναι να νιώσεις ευγνωμοσύνη!

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8) Δοκίμασε να φερθείς διαφορετικά

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές δυσκολεύεσαι να δεις ξεκάθαρα το μήνυμα που το σύμπαν θέλει να σου περάσει. Είτε γιατί δε νιώθεις έτοιμη να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές, είτε γιατί δεν θέλεις να δεχτείς ότι κάπου κάνεις κάτι λάθος. Αυτή την περίοδο η οικογένεια και η επαγγελματική ζωή ζητούν εξίσου την ενέργεια και την προσοχή σου. Η δυσκολία σου να εναλλάσσεσαι μεταξύ των διαφόρων ρόλων που καλείσαι να παίξεις σε απογοητεύει και σε θυμώνει. Η Έκλειψη Σελήνης στις 8/11 έρχεται να σε ταρακουνήσει με σκοπό να σε αναγκάσει να προσαρμοστείς. Δοκίμασε να φερθείς διαφορετικά από ότι θα έκανες συνήθως και δες πως με μαγικό τρόπο αλλάζουν και οι καταστάσεις γύρω σου. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα εκπλαγείς από το πόσο το κλίμα θα έχει βελτιωθεί και πόσο θα σε βοηθήσει να νιώσεις δημιουργική και ικανοποιημένη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9) Έλα σε επαφή με τα συναισθήματά σου

Το χάρισμα που έχεις να φιλτράρεις τη ζωή σου υπό το πρίσμα της λογικής είναι ο λόγος που μπορείς και ανταπεξέρχεσαι  στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας. Εκεί που χρειάζεται να στρέψεις λίγο περισσότερο την προσοχή σου, αυτήν την περίοδο αλλά και γενικότερα, είναι στη διαχείριση των συναισθημάτων σου. Και για να το κάνεις αυτό πρέπει πρώτα να μάθεις να έρχεσαι πιο εύκολα σε επαφή με αυτά. Πλανήτες στο Σκορπιό και στον τομέα της επικοινωνίας  σε βοηθούν να ανοιχτείς συναισθηματικά και να μιλήσεις για τα αισθήματά σου. Η Έκλειψη στις 8/11 αφορά μετακινήσεις, ταξίδια, σπουδές, σχέσεις με εξωτερικό και σου δημιουργεί ανασφάλεια. Αναρωτιέσαι αν στους τομείς αυτούς έχεις πάρει τις σωστές αποφάσεις. Στην πορεία του μήνα το ενδιαφέρον σου στρέφεται σταδιακά στην οικογένεια. Το κλίμα στην οικογενειακή ζωή δείχνει να βελτιώνεται. Συζητήσεις ευνοούνται. Κατέθεσε το συναίσθημά σου, αλλά άκου και τις απόψεις των αγαπημένων σου.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10) Η τέχνη της διαχείρισης οικονομικών και συναισθημάτων

Αυτήν την περίοδο μεγάλο μέρος της προσοχής σου στρέφεται στα οικονομικά και στη διαχείριση τους. Ωστόσο, αυτό έχει και κάποιες βαθύτερες προεκτάσεις μιας και αφορά έμμεσα και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις κοινά οικονομικά συμφέροντα ή υποχρεώσεις. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Νοεμβρίου είναι εδώ για να σου επισημάνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο ανταλλάσσεις χρήματα σχετίζεται σε ένα επίπεδο με τον τρόπο με τον οποίο ανταλλάσσεις συναισθήματα.  Αυτό έχε υπόψη σου, ιδίως γύρω στις 8/11 όπου η Σεληνιακή Έκλειψη ενισχύει το συναισθηματικό φορτίο και μεγεθύνει καταστάσεις. Το τελευταίο δεκαήμερο ανακτάς την αισιοδοξία και το κέφι σου. Μετακινήσεις και επικοινωνίες ευνοούνται κι εσύ εναρμονίζεσαι καλύτερα με την ροή της ζωής. Μια εργασιακή ευκαιρία που είχε μείνει για σένα σε εκκρεμότητα πιθανόν να επανεμφανιστεί τώρα και να οδηγήσει σε επέκταση και πρόοδο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11) Πρωταγωνιστείς στο έργο που επιλέγεις

Στο μήνα του ζωδίου σου, με Ερμή, Αφροδίτη στο Σκορπιό αλλά και με μια Έκλειψη Σελήνης επίσης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού έχεις αναμφίβολα πρωταγωνιστικό ρόλο! Το ερώτημα είναι σε τι είδους έργο θέλεις να πρωταγωνιστείς!  Τα έντονα συναισθήματα που σε κατακλύζουν δίνουν χώρο σε δράματα να κορυφωθούν. Αυτό που χρειάζεται να ρωτήσεις τον εαυτό σου είναι κατά πόσο σε αυτή τη φάση οι εμμονές σου, η επιθυμία να γίνουν τα πράγματα με τον τρόπο σου και η καχυποψία σου στις προθέσεις των άλλων σε εξυπηρετούν. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις άλλους τρόπους αντιμετώπισης. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα πρέπει ξαφνικά να εμπιστεύεσαι όλο τον κόσμο ή να κάνεις ό,τι σου λένε. Σημαίνει όμως απόλυτα ότι θα πρέπει να είσαι ανοιχτή στο να ακούσεις τη θέση των άλλων. Εκμεταλλεύσου την εύνοια που έχεις γύρω στις 15/11.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12) Κάνε ένα βήμα πίσω και περίμενε!

Ο εξωστρεφής χαρακτήρας σου είναι το όχι-και-τόσο-μυστικό όπλο σου για να αποφορτίζεσαι από έννοιες και προβλήματα. Κυκλοφορείς, συναντάς κόσμο και ανανεώνεσαι.  Παρόλα αυτά, την περίοδο αυτή μια εσωτερική ανάγκη σε καλεί να περνάς αρκετό χρόνο μόνη και περιέργως να το απολαμβάνεις. Μυστικές συζητήσεις αλλά και κρυφές ερωτικές συναντήσεις είναι μια πιθανότητα. Η Έκλειψη Σελήνης στις 8/11 ανακινεί κρυμμένες σκέψεις και συναισθήματα και μπορεί να σου δημιουργήσει μια εσωτερική αναστάτωση. Ίσως ακόμη νιώσεις και την φυσική σου κατάσταση να αποδιοργανώνεται. Μην το πιέσεις και μην προσπαθήσεις να επιβληθείς στη ροή των γεγονότων. Αντιθέτως, δώσε χρόνο και χώρο στις καταστάσεις να ξεδιπλωθούν και περίμενε το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα με τους πλανήτες στο ζώδιό σου, για να βγεις μπροστά. Η τύχη και η επέκταση, με την επιστροφή του Δία σε ορθόδρομη πορεία, επιστρέφει στην οικογενειακή σου ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1) Επένδυσε στη δυναμική της ομάδας

Το γεγονός ότι δεν αυταπατάσαι ότι η ζωή οφείλει να είναι στρωμένη με ροδοπέταλα είναι και ο λόγος που στα δύσκολα ανταποκρίνεσαι με επιτυχία. Το σύμπαν ως αντάλλαγμα, σε έχει προικίσει με αντοχή και οργανωτικές ικανότητες. Αυτή την περίοδο η προσοχή σου μετατοπίζεται στον τομέα των κοινωνικών επαφών, των γνωριμιών και των δημιουργικών, συλλογικών δραστηριοτήτων. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου σου θυμίζουν ότι μέσα από την ομαδική εργασία μπορεί να βγεις πιο κερδισμένη. Γνωριμίες με κόσμο αλλά και επικοινωνίες που σε προωθούν είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η Έκλειψη Σελήνης στις 8/11 σε προβληματίζει γύρω από τη στάση που πρέπει να κρατήσεις απέναντι σε μια φιλία ή μια ερωτική γνωριμία. Δώσε το χρόνο να καταλαγιάσουν τα έντονα συναισθήματα κι αποφάσισε εκ των υστέρων τη θέση που θα κρατήσεις. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα κράτα τα χαρτιά σου κρυφά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2) Βρες τις ισορροπίες

Παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο ιδεών έχεις πάντα μια ανοιχτή ματιά, σε προσωπικό επίπεδο κάποιες φορές δυσκολεύεσαι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και δράσης σου. Αυτή την περίοδο εστίασε στην εργασία και στις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να οργανώσεις το χρόνο και την ενέργεια που καταθέτεις στη δουλειά σου σε σχέση και με τις οικογενειακές σου υποχρεώσεις. Η Σεληνιακή Έκλειψη στις 8/11 ανακινεί αυτό ακριβώς το ζήτημα, τη σωστή διαχείριση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Η ερωτική σου διάθεση αλλά και η δημιουργικότητά σου συνεχίζουν να είναι ενισχυμένες. Δεν αποκλείεται κάποιος ερωτικός σύντροφος από το παρελθόν να διεκδικήσει χρόνο μαζί σου. Από τα μέσα του μήνα και έπειτα, φίλοι και κάθε μορφής ομαδική δραστηριότητα σε γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Αξιοποίησε τις οικονομικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν ιδίως από 24/11 και μετά.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3) Το σύμπαν συνωμοτεί! Αξιοποίησε τις ευκαιρίες

Ο φετινός Νοέμβριος έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα. Ο Δίας, ο ευεργέτης πλανήτης του ζωδιακού, περνάει ξανά στο ζώδιό σου και γυρίζει ορθόδρομος, μέχρι να ολοκληρώσει την πορεία του στους Ιχθύες τον άλλο μήνα. Σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου το σύμπαν σε καλεί να αξιοποιήσεις τα δώρα και τις ευκαιρίες που φέρνει για σένα σε μια πλανητική διέλευση που θα επαναληφθεί σε 12 χρόνια. Χρειάζεται να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές γιατί κάποιες φορές οι ευκαιρίες έρχονται συγκαλυμμένες! Η τύχη ευνοεί περισσότερο εκείνους έχουν πίστη και ευγνωμοσύνη. Η Έκλειψη στις 8/11 γίνεται σε φιλικά ζώδια προς το δικό σου. Ωστόσο, τα συναισθήματά σου είναι έντονα, ενώ θέματα σε σχέση με ταξίδια, εξωτερικό, επικοινωνίες και μετακινήσεις έρχονται στην επιφάνεια. Γύρω στις 10/11 και 15/11 νιώθεις ρομαντισμό και αγάπη με τον τρόπο που φαντάζεσαι πως θέλεις να είναι! Παράλληλα έχεις δημιουργικές και εμπνευσμένες ιδέες που θέλεις να επικοινωνήσεις.

Κεντρική φωτογραφία, Matheus Bertelli

Αστρολογικές προβλέψεις Νοεμβρίου 2022, Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London. @myrto_frentzou.

Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2022κάνοντας κλικεδώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here