Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023: Μην προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023: Μην προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα
Poi, Pexels

Πολλές φορές η ζωή μοιάζει με μια σειρά τυχαίων γεγονότων που σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εκπλήρωση αυτού που ονειρευόσουν. Άλλες φορές πάλι, παρά τις συνεχείς, εστιασμένες και συνειδητές προσπάθειές σου να πετύχεις κάτι, ο στόχος μοιάζει να απομακρύνεται. Με τις δύο εκλείψεις, οι πλανητικές συγκυρίες του φετινού Οκτωβρίου, σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο έλεγχο έχεις τελικά στη ζωή σου. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023 σε ωθούν να αναζητήσεις τρόπους να απελευθερωθείς από εμμονές που σε εμποδίζουν να βιώσεις τη χαρά της ζωής στο έπακρον.

Μέχρι τα μέσα του μήνα ο Άρης στο Ζυγό προσανατολίζεται στη διπλωματία και αμφιταλαντεύεται μεταξύ σχέσεων σιγοντάροντας τον Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Από τις 12/10 όμως που περνά στο Σκορπιό, παραδοσιακά ζώδιο της κυριαρχίας του. Ταυτίζεται με το μαχητή μέσα του και επιδιώκει την εσωτερική μεταμόρφωση με κάθε τίμημα. Η Αφροδίτη από τις 9/10 στην πρακτική και γήινη Παρθένο, βάζει τα πράγματα σε τάξη. Όμως αναλώνεται σε λεπτομέρειες και αφήνει τη συντροφικότητα και τις μικρές απολαύσεις σε προσωρινή παύση.

Στις κρίσιμες μέρες του μήνα αναμφίβολα κατατάσσονται οι μέρες των εκλείψεων, ηλίου  στις 14/10 και σελήνης στις 28/10, οι οποίες βγάζουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και προβληματισμούς. Δεν παύουν ωστόσο να κρύβουν και ευκαιρίες εξέλιξης και αλλαγών για όποιον έχει αποφασίσει ότι θέλει κάτι διαφορετικό και κάτι καλύτερο.

Γιατί και τον ωροσκόπο: Το ζώδιο είναι η αστρολογική σου ταυτότητα. Ο ωροσκόπος είναι το πώς η ταυτότητα αυτή εκφράζεται προς τα έξω. Εκτός από το ζώδιο διάβασε και το ζώδιο του ωροσκόπου σου.

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4): Φρόντισε σχέσεις και συνεργασίες

Μέχρι τις 12/10 που ο Άρης παραμένει απέναντί σου στο Ζυγό πιέζει σχέσεις, γάμο και σημαντικές συνεργασίες. Αν επιδιώξεις να καταλάβεις και την άλλη πλευρά οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες με τους άλλους μπορούν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023 εφιστούν την προσοχή σου στην σωστή επικοινωνία με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Ιδίως μέχρι τις 22/10 όπου τόσο ο Ερμής απέναντί σου ενεργοποιεί σχέσεις και συνεργασίες, όσο και η ηλιακή έκλειψη στις 14/10 που γίνεται επίσης στο Ζυγό.

Οι συνθήκες εργασίας βελτιώνονται και μέχρι το τέλος του μήνα η περίοδος ενδείκνυται για να ασχοληθείς με θέματα υγείας και ευεξίας. Ωστόσο, οικονομικά ζητήματα αλλά και κληρονομικά, περιουσιακά, δάνεια, διατροφές κ.α  σου δημιουργούν αναστάτωση και ανασφάλεια στις 28/10 λόγω της σεληνιακής έκλειψης. Χρειάζεται ψυχραιμία, καθαρή σκέψη, αλλά πιο πολύ από όλα χρειάζεται να απεγκλωβιστείς από την ιδέα ότι όσο περισσότερο έλεγχο έχεις μιας κατάστασης τόσο πιο ασφαλής θα νιώθεις.

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5): Βρες δημιουργικές διεξόδους

Η πολύμηνη παρουσία της Αφροδίτης στον τομέα του σπιτιού, που βοήθησε να βελτιωθούν οι οικογενειακές σχέσεις και να ομορφύνει ο χώρος του σπιτιού, ολοκληρώνεται στις 9/10. Ωστόσο, η νέα της θέση στην Παρθένο είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, ευεργετική για σένα. Οι ερωτικές σου υποθέσεις, η σχέση με τα παιδιά και τα δημιουργικά σου σχέδια ευνοούνται και φέρνουν στιγμές ικανοποίησης και χαράς.

Από την άλλη, η δύσκολη επιρροή του μήνα που απαιτεί καλή διαχείριση είναι η μετακίνηση του πολεμοχαρή Άρη στο Σκορπιό και επηρεάζει το γάμο, τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Αντιπαραθέσεις, εκνευρισμός και έντονες διαφωνίες δεν λείπουν όπως δείχνουν οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023. Μην αφήνεις το πείσμα να θολώνει την κρίση σου. Στις 28/10 η σεληνιακή έκλειψη σε αφορά άμεσα και μεγεθύνει τις καταστάσεις. Εκμεταλλεύσου τη νέα θέση του Ερμή απέναντί σου από τις 22/10. Φέρνει μαζί του ευκαιρίες για επικοινωνία με το σύντροφο και τους συνεργάτες.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6): Ευκαιρίες σε ερωτικά και οικογενειακά θέματα

Με εξαίρεση τους Διδύμους των πρώτων ημερών, ο φετινός Οκτώβριος παρέχει ευκαιρίες ανάκαμψης και στιγμές ικανοποίησης. Η θέση του Άρη στο φιλικό Ζυγό το πρώτο δεκαήμερο προωθεί δημιουργικά σχέδια και φέρνει αισθηματικές γνωριμίες στο προσκήνιο. Από 5/10 έως 22/10 ο Ερμής επίσης στο ίδιο ζώδιο, ευνοεί επικοινωνία, επαφές και μετακινήσεις. Η ηλιακή έκλειψη στις 14/10 φωτίζει νέους δρόμους για την αυτοέκφρασή σου και συνδέεται με δημιουργικές ιδέες που καλείσαι να ενσωματώσεις στο πρόγραμμά σου.

Ευκαιρίες βελτίωσης των οικογενειακών σχέσεων δε λείπουν, ενώ η τάση σου να κάνεις αλλαγές και ανακαίνιση στο χώρο του σπιτιού για να ανανεωθείς βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Αν είσαι γεννημένη τις δύο πρώτες μέρες η παρουσία του ανάδρομου Κρόνου σε αποδυναμώνει συναισθηματικά και σωματικά και πολλές φορές βλέπεις να υψώνονται εμπόδια στις προσπάθειές σου. Μην απογοητεύεσαι, παρά να θυμάσαι πως κι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας και ενισχύει σε ένα βαθύτερο επίπεδο την αντοχή και την υπομονή σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7): Η ερωτική σου διάθεση ανεβαίνει παρά τις εντάσεις και τις διαφωνίες

Οι συγκρούσεις στο χώρο του σπιτιού σε κούρασαν αρκετά και συνεχίζουν να σε κουράζουν μέχρι τις 12/10 που ο Άρης συνεχίζει να πιέζει και με την έκλειψη ηλίου στις 14/10. Από εκεί και έπειτα, με τη φιλική συμμετοχή της Αφροδίτης, προσπάθησε να λύσεις παρεξηγήσεις και να αποφορτίσεις εντάσεις. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023 σου τονίζουν ότι η  επικοινωνία προωθείται το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Από 5/10 έως 22/10 με τον Ερμή στο Ζυγό, νιώθεις πως δεν γίνεσαι κατανοητή από τους άλλους.

Η ενέργειά σου απελευθερώνονται με τον Άρη στο Σκορπιό από 12/10 και νιώθεις ότι παρά τις όποιες δυσκολίες μπορείς να ξεκλέψεις στιγμές να χαρείς, να φλερτάρεις και να προωθήσεις δημιουργικά σχέδια. Νιώθεις πιο ελκυστική και η ερωτική σου διάθεση ανεβαίνει. Μην κρίνεις βιαστικά νέες γνωριμίες, είτε προς το θετικό, είτε προς το αρνητικό. Περίμενε να κατευνάσει η επιρροή της δεύτερης έκλειψης του μήνα στις 28/10 και μετά πάρε αποφάσεις.

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8): Μην ενδώσεις σε οικογενειακές συγκρούσεις

Τους προηγούμενους τέσσερις μήνες η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, σε ορθή και ανάδρομη πορεία, έδωσε ευκαιρίες να επαναξιολογήσεις τις σχέσεις σου, να αναγνωρίσεις τι έχει πραγματική αξία για σένα και τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Με την ολοκλήρωση της διέλευσης αυτής, στις 9/10, έρχεται η στιγμή να καρποφορήσει η νέα σου στάση απέναντι στη ζωή. Μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου στρέφεται σε επικοινωνία, επαφές, μετακινήσεις και δημόσιες σχέσεις, ενώ τα οικονομικά σου με τις σωστές κινήσεις δείχνουν τάσεις βελτίωσης.

Μια παραπάνω προσοχή χρειάζεται από μέρους σου από τις 12/10 και μέχρι το τέλος του μήνα όπου ο Άρης σε συνδυασμό με την Έκλειψη στις 28/10 πιέζουν και φέρνουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και εσωτερικές συγκρούσεις. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις σε βγάζουν από το δρόμο των προσωπικών σου επιδιώξεων, σε φορτίζουν με έννοιες, ενώ δε λείπουν οι συγκρούσεις και οι εντάσεις. Η παρουσία του Άρη στον τομέα αυτό κάνει αισθητή την παρουσία της και απαιτεί υπομονή και διπλωματία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9): Η γοητεία σου είναι ανεβασμένη

Η ανάγκη σου να βάζεις τα πράγματα σε τάξη αυτήν περίοδο εκφράζεται ιδιαίτερα μέσα από τον τομέα των οικονομικών.Τα έξοδα δε λείπουν και αυτό που πρέπει να έχεις στο νου σου μέχρι τουλάχιστον τις 12/10 είναι οι παρορμητικές κινήσεις. Από εκεί και έπειτα η ενέργειά σου στρέφεται στις πολλές επαφές, μετακινήσεις και επικοινωνίες που γίνονται με στόχο να δρομολογήσεις τα ζητήματα που θέλεις να φροντίσεις.

Με την Αφροδίτη στο δικό σου ζώδιο από τις 9/10 και για όλο τον υπόλοιπο μήνα, η γοητεία σου αποτελεί το δυνατό σου όπλο. Η ανάγκη να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και τις προσωπικές σου σχέσεις είναι μεγάλη. Τις μέρες γύρω από τις 22/10 η τύχη είναι με το μέρος σου. Η ζωή σε καλεί να ξεφύγεις λίγο από τα καθήκοντα και να επιδιώξεις στιγμές χαράς. Η έκλειψη σελήνης στις 28/10 ανακινεί τα συναισθήματα σου σχετικά με ζητήματα σπουδών, εκπαίδευσης, αλλά και ταξιδιών και εξωτερικού.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10): Κάνε τις αλλαγές που θα σε ωφελήσουν

Ο Άρης θα βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο μέχρι τις 12/10, ανεβάζοντας την ενέργεια και το δυναμισμό σου. Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Οκτωβρίου σου υπενθυμίζουν ότι το μυστικό είναι στην σωστή διαχείριση της ενέργειας αυτής. Αν δεν τη διοχετεύσεις σωστά, οδηγεί σε ένταση και συγκρούσεις. Σε συνδυασμό με την έκλειψη ηλίου στις 14/10, στρέψε την προσοχή στον εαυτό σου και προσπάθησε να αναγνωρίσεις τι χρειάζεται να αλλάξει, γιατί τώρα μπορείς να το πετύχεις.

Η επικοινωνία με τους άλλους ευνοείται ιδιαίτερα 5/10 – 22/10, με τον Ερμή στο Ζυγό. Κάνε συμφωνίες, κλείσε εκκρεμότητες, συζήτησε αυτά που σε ενδιαφέρουν. Γιατί το ενδιαφέρον σου στην πορεία θα μετατοπιστεί στη διαχείριση των οικονομικών. Προσοχή στις 21/10, μην ενδώσεις σε ανθρώπους που με τα λόγια τους προσπαθούν να σε ελέγξουν. Αλλά έχε κατά νου ότι κι εσύ χρησιμοποιείς τη γοητεία σου ενίοτε για να ελέγξεις καταστάσεις και να πετύχεις το δικό σου. Και αυτό κάποιες φορές γίνεται αντιληπτό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11): Κράτα τις ιδέες σου κρυφές μέχρι να ωριμάσουν

Ο φετινός Οκτώβριος σε βρίσκει να κινείσαι παρασκηνιακά και να κρατάς τη δράση σου κρυφή από τους άλλους. Επικοινωνίες, συναντήσεις και επαφές μέχρι τις 22/10 είναι καλό να γίνονται με κάποια μυστικότητα. Από τις 23/10 κι έπειτα, με τον Ερμή στο ζώδιό σου, η επικοινωνία απελευθερώνεται και έχεις περισσότερες ιδέες και σκέψεις. Σημαντική διαφορά στην ενέργειά σου θα κάνει η νέα θέση του Άρη στο Σκορπιό από τις 13/10. Νιώθεις δυναμική, θέλεις να πετύχεις του στόχους σου και τώρα νιώθεις πως έχεις τα κατάλληλα μέσα να το κάνεις.

Πρόσεχε όμως τις εντάσεις και την υπερδιέγερση που πολλές φορές συνοδεύουν την ανεβασμένη ενέργεια. Η έκλειψης σελήνης στις 28/10 αναδεικνύει τη δυσκολία να συνδυάσεις κάποιες φορές τις ανάγκες σου μέσα στη σχέση ή το γάμο με εκείνες του συντρόφου σου. Ανασφάλειες, εμμονές και ελεγκτικές τάσεις σε πάνε προς τα πίσω και δεν ωφελούν πουθενά. Οι φίλοι παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και αποτελούν δίκτυο υποστήριξης.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12): Βελτίωσε τις συνθήκες εργασίας σου

Η παρουσία των φίλων και του κοινωνικού περίγυρου αυτήν την περίοδο είναι σημαντική για την επίτευξη των στόχων σου. Πολλές επαφές, συμμετοχές σε ομάδες και συλλογικές δράσεις απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σου, τουλάχιστον μέχρι τις 12/10. Από εκεί και πέρα η δράση σου γίνεται πιο μυστική και λειτουργείς παρασκηνιακά. Οργάνωσε τα σχέδιά σου χωρίς να δίνεις πολλές αναφορές στους άλλους για την ώρα. Η Αφροδίτη ολοκληρώνει την πορεία της στο Λέοντα στις 9/10, θέση που σε ευνόησε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Περνώντας στη συνέχεια στον τομέα της καριέρας σου, βελτιώνει τόσο το εργασιακό κλίμα όσο και τις σχέσεις με τους συναδέλφους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί το υπόστρωμα για μια ερωτική γνωριμία στο χώρο της δουλειάς. Η έκλειψη σελήνης στις 28/10 σε καλεί να φροντίσεις την υγεία σου, σωματική και ψυχική. Να μην υπερεκτιμάς το σώμα και τις δυνατότητές σου και να χτίσεις μια πιο ωφέλιμη καθημερινή ρουτίνα. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1): Δείξε διπλωματία και κατανόηση στις επαγγελματικές συναναστροφές

Η κουραστική για σένα πορεία του Άρη στο Ζυγό ολοκληρώνεται στις 12/10 και θα νιώσεις σχετικά γρήγορα τη διαφορά. Οι Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023 ωστόσο σε προειδοποιούν να είσαι προσεκτική. Ιδίως γύρω στις 8,9/10 γιατί συγκρούσεις με ανθρώπους που προσπαθούν να σε ελέγξουν φέρνουν ένταση. Από την άλλη και εσύ με τη σειρά σου πρέπει να ελέγχεις την τάση σου να κατευθύνεις του άλλους προς την έκβαση που έχεις οργανώσει στο μυαλό σου γιατί μπορεί να τους καταπιέζει.

Φωτεινή και ευχάριστη η παρουσία της Αφροδίτης στη φιλική Παρθένο από τις 9/10 και μέχρι τέλος του μήνα. Ευνοεί σχέσεις, ταξίδια, σπουδές και ό,τι σχετίζεται με την πνευματική σου ανάπτυξη. Πιο ευνοϊκή για επικοινωνία και επαφές, είναι η τελευταία εβδομάδα του μήνα. Έως τότε η συνεννόηση με τους άλλους συναντά εμπόδια και αυτό γίνεται πιο έντονο στο χώρο της δουλειάς σου. Προσπάθησε να δείχνεις διπλωματία και να αντιμετωπίζεις τα γεγονότα με κατανόηση και ψυχραιμία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2): Προώθησε στόχους με κατάλληλες επαφές

Τον τελευταίο καιρό, παρά τα όποια εμπόδια, κατάφερες να δρομολογήσεις σχέδια και στόχους ώστε να καρποφορήσουν στο μέλλον. Επιπλέον, οι σχέσεις σου πέρασαν σε άλλο επίπεδο χάρη στις συνειδητοποιήσεις που έκανες. Στις 9/10 η Αφροδίτη κλείνει τον κύκλο της απέναντί σου και μαζί της ολοκληρώνεται και η επαναξιολόγηση που έκανες όλο αυτό τον καιρό. Ιδιαίτερα ευνοϊκή η νέα θέση του Ερμή στο φιλικό Ζυγό προωθεί ιδέες, συζητήσεις, επαφές και μετακινήσεις.

Ενώ μέχρι της 12/10 ό,τι σχετίζεται με σπουδές, εξωτερικό, ταξίδια σε δραστηριοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους. Από εκεί κι έπειτα όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο της εργασίας σου. Απλές διαφωνίες με συναδέλφους μπορεί να καταλήξουν σε συγκρούσεις και επιθετική συμπεριφορά, είτε από τους άλλους είτε από σένα. Μην επιμένεις χωρίς να εξετάσεις όλες τις παραμέτρους και προσπάθησε να είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να έχεις κάνει εσύ κάπου λάθος, ιδίως γύρω από την έκλειψη στις 28/10.

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3): Κατεύθυνε τη δράση σου προς τα εκεί που θες

Η αρχή του μήνα σε βρίσκει με οικονομικές ανησυχίες και αρκετό άγχος. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα όμως, το σκηνικό αλλάζει για σένα προς το καλύτερο. Οι συντροφικές σχέσεις βελτιώνονται, οι επαγγελματικές συνεργασίες καρποφορούν και το ηθικό σου αναπτερώνεται. Από τις 12/10 η νέα θέση του δυναμικού Άρη στο Σκορπιό λειτουργεί για σένα θετικά εφοδιάζοντάς σε με την απαραίτητη ενέργεια να δρομολογήσεις στόχους και να κατευθύνεις τη δράση σου προς τα εκεί που θέλεις.

Η ηλιακή έκλειψη στις 14/10 εμπεριέχει ένα σπόρο μεταμόρφωσης για σένα και μπορεί να σε κινητοποιήσει να κάνεις αλλαγές στον εαυτό και τη ζωή σου. Καλύτερο διάστημα για επικοινωνία είναι η τελευταία εβδομάδα του μήνα. Παρά τη δεύτερη έκλειψη στις 28/10 νιώθεις την ανάγκη να κάνεις επαφές και να αλλάξεις παραστάσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ταξιδέψεις σε κάποιο μέρος όπου οι εμπειρίες που θα ζήσεις εκεί θα σε αφυπνίσουν.


Διάβασε τις Αστρολογικές Προβλέψεις Καλοκαίρι 2023 κάνοντας κλικ εδώ.
Διάβασε τις Ετήσιες Αστρολογικές προβλέψεις 2023 κάνοντας κλικ εδώ.


Kεντρική φωτογραφία, Poi / Pexels.

Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου 2023 από την Μυρτώ Φρέντζου, Certified Astrologer, Mayo School of Astrology London.

@myrto_frentzou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here