10 καθημερινές συμβουλές για να είστε πιο υγιείς και χαρούμενοι

Friends enjoying hillside

Σε μία περίοδο που η ρουτίνα μοιάζει αέναο τρέξιμο και με το άγχος να καραδοκεί, όλοι έχουμε ανάγκη από τρόπους διαφυγής – έστω κι αν αυτή είναι ολιγόλεπτη. Υπάρχουν όμως και μικρές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής μας και να μας μειώνει το καθημερινό στρες. Ας τις δούμε μία μία!
01 Προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους την ημέρα να χαμογελάσουν. Το γέλιο κι η ευφορία που αυτό προσφέρει είναι αποδεδειγμένα… μεταδοτικά!

02 Μην σπαταλάτε την πολύτιμη ενέργειά σας σε κουτσομπολιά. Η όποια είδηση από μόνη της εκπέμπει αρνητισμό, πόσο μάλλον ο άνθρωπος που τη μεταδίδει.

03 Αφιερώστε 10-30 λεπτά για να τρέξετε. Όχι μόνο θα αποσπαστεί η προσοχή σας από όσα σας απασχολούν, αλλά θα σας κάνει να νιώσετε αυτοπεποίθηση κι αποφασιστικότητα.

04 Πίνετε αρκετό νερό – τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Εκτός από ενυδάτωση του σώματος, όμορφο και καθαρό δέρμα κλπ, η κατανάλωση νερού δίνει δημιουργεί και μία αίσθηση ψυχολογικής ανάτασης κι ευεξίας.

05 Καθίστε σιωπηλοί για δέκα λεπτά (τουλάχιστον) μία φορά τη μέρα. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα μπορέσετε να αποβάλλετε τον όποιο αρνητισμό, ενώ θα αναλογιστείτε κι αν τελικά… αξίζει να συγχυστείτε!

06 Βρείτε λίγο χρόνο για διαλογισμό, yoga ή προσευχή. Σκεφτείτε το ως επέκταση της 5ης συβουλής!

07 Διαβάστε περισσότερα βιβλία, απ’ όσα διαβάσατε τον προηγούμενο μήνα. Πέραν του ότι ένα βιβλίο μπορεί έστω νοερά να μας ταξιδέψει, αυξάνει τη δημιουργικότητα, γεννά στον αναγνώστη αισθήματα συμπάθειας, αυξάνει την αυτοπεποίθηση (όσο περισσότερο διαβάζουμε τόσα περισσότερα μαθαίνουμε) κι είναι μία πολύ καλή «άμυνα» ενάντια στην ανία και το συναίσθημα μοναξιάς.

08 Σταματήστε να σας απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς. Ό,τι κάνετε πρέπει να το κάνετε για να ικανοποιείστε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εσείς.

09 Ανεξάρτητα του πώς νιώθετε, σηκωθείτε, ντυθείτε και βγείτε έξω. Ολημερίς στο σπίτι με τις πυτζάμες από ένα σημείο κι ύστερα προκαλεί ανία και ενίοτε μοναξιά. Έστω και για έναν μικρό περίπατο, η διαδικασία του να ετοιμαστείτε και να βγείτε από το σπίτι είναι η αρχή για να νιώσετε μία εσωτερική ανάταση.

10 (Χαμο)Γελάτε περισσότερο! Μην το υποκρίνεστε, ευχαριστείτε με χαμόγελο τον barrista που σας ετοιμάζει τον πρωινό σας take away καφέ. Χαμογελάστε στο μωρό στο λεωφορείο που σας περιεργάζεται. Γενικότερα, όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε…. Μην τσιγκουνεύεστε το χαμόγελο και μην καταπιεστείτε αν νιώσετε πως θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here