4 μυστικά για άψογους κοιλιακούς πριν το καλοκαίρι

Όπως λέει ο σοφός λαός «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο»

Όσο περισσότερο μας αγκαλιάζει ο ζεστός καιρός της Άνοιξης, τόσο περισσότερο σκεφτόμαστε ότι το καλοκαίρι μας χτυπά την πόρτα. Οι αναζητήσεις για μαγιό που θα μας κρατήσουν συντροφιά έχουν ήδη αρχίσει, το «κυνήγι» για τα καλύτερα croppedtopείναι σε λειτουργία και κάπως έτσι οι σκέψεις για ένα πιο σφιχτό κορμί και δη μία επίπεδη κοιλιά είναι συνέχεια στο μυαλό μας. Με τα «μυστικά» που ακολουθούν ο στόχοςαυτός θα έρθει όχι ένα αλλά πολλά βήματα πιο κοντά.

  1. Κατάλληλες και «έξυπνες» ασκήσεις.

Το αναμενόμενο και, ίσως, το πιο βαρετό για τους περισσότερους αλλά αδιαμφισβήτητα αναγκαίο «κακό». Εάν, όμως, θέλετε κοιλιακούς που θα ζηλεύουν όσοι σας κοιτούν, πρέπει να το ενσωματώσετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Μην τρομάζετε, όμως! Δε χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με στοχευμένες ασκήσεις μπορούν να κάνουν θαύματα. Και μην ξεχνάτε να πηγαίνετε με το ρυθμό σας. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με δύο σετ των δέκα κοιλιακών (κανονικών και πλαγίων) και σταδιακά αυξήστε τον αριθμό σε όσους περισσότερους αντέχετε.

  1. Γυμνάστε όλο το σώμα.

Μπορεί να θέλετε να εστιάσετε στην περιοχή των κοιλιακών σας αλλά η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα να καίει τις θερμίδες που προσλαμβάνει πολύ πιο γρήγορα. Η πρώτη επιβεβαίωση θα φτάσει και οι μύες θα αρχίσουν να διαγράφονται.

  1. Διατροφή για κοιλιακούς

Η γυμναστική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για ένα καλλίγραμμο σώμα αλλά ειδικά όταν μιλάμε για την περιοχή της κοιλιάς, χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τα αποτελέσματα θα αργήσουν πολύ να γίνουν ορατά. Γι’ αυτό, εφαρμόστε στην καθημερινότητά σας ένα πρόγραμμα που να περιέχει φιλικά για τους κοιλιακούς τρόφιμα, όπως κοτόπουλο, ψάρια και μοσχάρι, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποφύγετε τα πολύ λιπαρά. «Οι τέλειοι κοιλιακοί ξεκινούν από την κουζίνα», λένε οι trainers.

  1. Ξεκουραστείτε.

Το μαγικό «ντουέτο» για τους κοιλιακούς είναι σίγουρα διατροφή – άσκηση αλλά μην υποτιμάτε το ρόλο του ύπνου. Οι μύες χρειάζονται χρόνο για να ξεκουραστούν και να επανέλθουν ώστε μετά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Εκτός αυτού, μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος συμβάλλει σημαντικά στο να διατηρήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης χαμηλά, μιας ορμόνης που συνδέεται με την αύξηση του βάρους.

Κείμενο: Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here