5 εύκολες και γρήγορες πρωινές ασκήσεις

Συμβουλές και video που θα μας βοηθήσουν για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας

Αν κι η αλήθεια είναι πως η γυμναστική ωφελεί όποια ώρα κι αν επιλέξεις να την κάνεις, η προτιμότερη είναι εκείνη λίγο αφότου σηκωθούμε από το κρεβάτι. Πολλοί βέβαια δυσκολεύονται να αντισταθούν στον πειρασμό να πατήσουν το «snooze» στο ξυπνητήρι τους, πόσο μάλλον για πρωινή γυμναστική. Για τις συγκεκριμένες ασκήσεις, όμως, αυτό παύει να είναι πρόβλημα, αφού γίνονται ακόμη κι αν σας πιέζει ο χρόνος!

01 Δοκιμάστε αυτή τη σειρά ασκήσεων yoga για να ανοίξει το στήθος κι η πλάτη σας και να τονώσετε τους δικέφαλους σας. Το αίμα θα αρχίσει να κυκλοφορεί πιο γρήγορα στο σώμα σας και θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

02 Δεν επιβάλλεται να είστε ακίνητοι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας! Μπορείτε να γυμνάζεστε παράλληλα! Ανοίξτε τα πόδια σας με τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Λυγίστε τα γόνατα και κάντε «καθισματάκια» ώστε οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα, κρατώντας το βάρος στις φτέρνες σας. Σηκωθείτε αργά, ισιώστε τα πόδια σας και «σφίξτε» τους γλουτούς στο τέλος. Επαναλάβετε όσες φορές μπορείτε για 30 δευτερόλεπτα.

03 Αυτή η σειρά ασκήσεων Pilates γίνεται τόσο εύκολα και δεν είναι καν ανάγκη να σηκωθείτε από το κρεβάτι!

04 Δοκιμάστε αυτόν τον συνδυασμό κάμψεων και αλμάτων, που σίγουρα θα σας… ξυπνήσει!

05 Αν θέλετε κάποια μεθοδικότητα στην εκγύμναση σας χωρίς να βγείτε από το σπίτι, ακολουθήστε το εξής «πρόγραμμα» που διαρκεί μόλις πέντε λεπτά:

Κάμψεις για 30 δευτερόλεπτα
Επιτόπου άλματα με διατάσεις χεριών και ποδιών για ένα λεπτό
Στάση yoga για ένα λεπτό
Επανάληψη των διατάσεων για ένα λεπτό
Κάμψεις για 30 δευτερόλεπτα

Για τη συγκεκριμένη σειρά, μάλιστα, δε χρειάζεται καν να στεναχωρηθείτε αν «χάσετε» μία επίσκεψη στο γυμναστήριο!

Καλή επιτυχία!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here