5 και… κάτι τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί δουλεύοντας από το σπίτι

Το να εργάζεται κανείς από το σπίτι μπορεί να ακούγεται σαν παράδεισος, αλλά αν δεν είστε τόσο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι, μπορεί να μην είστε τόσο παραγωγικοί όσο φαντάζεστε!Λίγο η ελαστικότητα του ωραρίου, λίγο το γεγονός ότι αισθάνεστε «σαν το σπίτι σας», οι ρυθμοί χαλαρώνουν και οι πειρασμοί είναι πολλοί!Θα σηκωθείτε από το γραφείο για να τσιμπολογήσετε κάτι στην κουζίνα, θα chat-άρετε λίγο παραπάνω στο Facebook γιατί κανένας δεν σας ελέγχει…

Ωστόσο, υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να είστε «πιστοί» στο έργο σας
# να έχετε κίνητρο
# να έχετε ένα εργασιακό χώρο απομονωμένο από τους υπόλοιπους συγκάτοικους, φίλους ή παιδιά

#1. Να ξυπνάτε νωρίς
Προσποιηθείτε ότι έχετε να πάτε στο γραφείο. Ξυπνήστε την ίδια ώρα, όπως συνήθως και ούτε ένα λεπτό αργότερα. Αν και δεν χρειαστεί να μετακινηθείτε, μην σκεφτείτε να μείνετε λίγο περισσότερο χρόνο στο άνετο κρεβάτι σας. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσετε την ίδια ώρα, όπως όταν πηγαίνατε στο γραφείο και να έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στα αγαπημένα σας blogs και ιστοσελίδες, να ετοιμάσετε ένα ωραίο πρωινό και να φάτε σαν βασιλιάς, να κάνετε λίγη γυμναστική που θα σας δώσει ενέργεια… Μελέτες έχουν δείξει ότι μία μικρή αναβολή, μπορεί να σας αποδιοργανώσει τελείως! You snooze you lose!

#2.Να ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα
Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει το πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα, καλό είναι να το βάλετε στη ζωή σας! Αφιερώσετε λίγο χρόνο το πρωί, ενώ πίνετε τον καφέ σας / τσάι για να οργανώσετε τη μέρα σας και να φροντίσετε να είστε συνεπείς. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα πέσετε στο κρεβάτι στο τέλος της ημέρας, θα αισθανθείτε ότι ήσασταν παραγωγικοί και ότι πετύχατε τους στόχους σας. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις ίδιες τακτικές και συνήθειες που είχατε όταν εργαζόσασταν σε γραφείο…

a91bff798357948894f78edebf9a685b#3.Να λειτουργείτε σα να σας  παρακολουθεί το “αφεντικό” σας
Δεν είναι πολύ ευχάριστη ως ιδέα, αλλά βοηθά στο να είστε πιο παραγωγικοί… αν σκέφτεστε ότι κάποιος παρακολουθεί τις αποδόσεις, πιέζεστε περισσότερο και παράγετε περισσότερο έργο!Δεν θα ελέγχετε κάθε λεπτό τους λογαριασμούς σας στο fb, twitter και instagram, αλλά θα δουλεύετε συστηματικά και σύμφωνα με το οργανόγραμμα, που αναφέραμε παραπάνω, θα κάνετε διαλείμματα για να καθαρίσει το μυαλό σας!

#4. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα
Αφού φάτε μεσημεριανό βγείτε έξω από το σπίτι ή κανονίστε να φάτε με φίλους εκτός. Περπατήστε λίγο, κάντε μια βόλτα στο κοντινό πάρκο, καθίστε σε ένα παγκάκι και παρατηρείστε τους ανθρώπους γύρω σας!Θα ηρεμήσετε, θα πάρετε λίγη ενέργεια για να συνεχίσετε τη δουλειά σας με κέφι!

#5.Dress to impress (έστω και τον εαυτό σας)
Σας ακούγεται παράξενο, αλλά ναι! Μην μένετε με τις πυτζάμες.. κάντε ένα ντους και ντυθείτε, αν όχι σα να πηγαίνατε στο γραφείο,με κουστούμι που μπορεί να είναι άβολο, αλλά βάλτε κάτι άνετο, που σας φτιάχνει τη διάθεση κι αξιοπρεπές.

Κείμενο: Μανώλης Ζωγραφάκης/  brokeinlondon.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here