5 λόγοι για να ξεκινήσετε σήμερα yoga

Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των γυναικών που αδυνατούν να μείνουν πιστές σε κάποιο πρόγραμμα εκγύμνασης, τότε να ξέρετε, πως δεν είσαστε μόνες σας. Και σας έχουμε και την απάντηση. Γιατί το βασικό πρόβλημα με την γυμναστική, είναι πως δεν έχετε βρει ακόμα αυτό που πραγματικά σας αρέσει και σας προσφέρει ευεξία. Και με αυτήν την εισαγωγή, θα πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά, γιατί η Yoga‏ έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας. Είναι μια απλή μόδα ή όντως έχει να μας δείξει κάτι το διαφορετικό;

Αν λοιπόν, ψάχνετε και εσείς κάτι που θα αλλάξει την ζωή σας και το σώμα σας, και θα σας κάνει να νιώσετε ήρεμη και υγιής, τότε η γιόγκα είναι η πιο σωστή επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Είτε είστε 15 είτε 65, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει και να προετοιμάσει νου και σώμα για μια μακροπρόθεσμη καλύτερη υγεία: από απώλεια βάρους και ομορφότερο δέρμα, μέχρι ευέλικτο σώμα και καλύτερη διαχείριση του καθημερινού μας στρες. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν συστηματικά ότι κάνει θαύματα.

  1. Απώλεια βάρους

Όσο απίθανο και αν σας φαίνεται, η γιόγκα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απώλεια κιλών. Φέρνει επίγνωση του σώματός μας, που ως αποτέλεσμα έχει να τρώμε πιο σωστά. Επίσης, η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες), πράγμα που καθιστά ευκολότερο το να “ρίξετε” τα λίπη.

  1. Λαμπερό δέρμα

Λόγω της αύξησης στην κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση τους συστήματος, που προκαλεί, έχουμε πιο καθαρό δέρμα. Δεδομένου δε, ότι η γιόγκα ηρεμεί το μυαλό, ανακουφίζει από το στρες, κάτι που φυσικά αντανακλά στο πρόσωπο και στο δέρμα μας. Η ψυχική ειρήνη έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και μέσω της πρακτική της γιόγκα θα βελτιώσετε την ισορροπία του σώματός σας και θα σας δώσει μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

  1. Ανακούφιση από το στρες

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητά μας είναι ιδιαίτερα πιεστική. Έτσι, η γιόγκα, δεν είναι απλώς ανακουφιστική αλλά και ένας θαυμάσιος τρόπος για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του άγχους. Η τακτική εξάσκηση, θα σας βοηθήσει να βάλετε σε διαλογιστική κατάσταση του νου σας και θα ανακουφίσει από τα συμπτώματα του χρόνιου στρες, την αϋπνία και την ένταση. Κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

  1. Χαρίστε ένα boost στο ανοσοποιητικό σας

Η τακτική άσκηση, δεν είναι ευεργετική μόνο για την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και για την εσωτερική μας επίσης. Η γιόγκα, θα σας βοηθήσει να γίνετε ισχυρότερες εκ των έσω, δεδομένου ότι θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, θα σας χαρίσει περισσότερη ενέργεια και θα βελτιώσει τις λειτουργίες των οργάνων σας.

  1. Τονώστε την σεξουαλική σας ζωή

Και αν όλο αυτό το τρέξιμο το οποίο κάνουμε στην καθημερινότητά μας, δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για την σεξουαλική μας ζωή, τότε ποιος είναι; Ένα από τα καλύτερα οφέλη της γιόγκα, είναι η ικανότητά της να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση ενός ατόμου. Η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική επιθυμία, τις επιδόσεις μας, αλλά και την ικανοποίηση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Πως; Αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος η οποία είναι πολύ σημαντική.

Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε γαλήνια, χαλαρή και χαρούμενη. Έτσι, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε πολύ καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπάτε. Διαδώστε την καλή και θετική ενέργειά σας, γύρω σας, σε όλους τους αγαπημένους σας ανθρώπους, και θα δείτε πως θα βελτιωθούν όλα. Σας πείσαμε;

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here