Αγαπήστε το σώμα σας

Δεν είστε ούτε η πρώτη αλλά ούτε η τελευταία που αρνείστε να δείτε την ομορφιά του σώματός σας, παρά τις ραγάδες ή την κυτταρίτιδα ή τα περιττά κιλά., καθώς κι αυτά είναι μέρος του εαυτού σας και της γοητείας σας. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα άτομα έχουν στραφεί προς την άσκηση και την υγιεινή διατροφή με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κατ’ επέκταση της εμφάνισής τους. Η σύγχρονη μορφή κοινωνικών σχέσεων δημιουργεί αγωνία και προβληματισμό, τα οποία μεταφέρονται με τη σειρά τους σε μια αέναη ανησυχία για το σώμα και την εικόνα των ατόμων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διαχείριση της δημόσιας εικόνας μας και οι προσπάθειές μας να αποδεχθούμε τις εντυπώσεις που οι άλλοι σχηματίζουν για εμάς, πολλές φορές να καθίσταται ανεξέλεγκτη ή και αδύνατη. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας έχουν προωθήσει συγκεκριμένα πρότυπα τα οποία δύσκολα απαντά κανείς στην πραγματική κοινωνία και την καθημερινότητα. Απόρροια αυτού είναι τα σώματα που «παρεκκλίνουν» των συγκεκριμένων προτύπων να νιώθουν αμηχανία, άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή και αίσθημα μειονεξίας. Μια αρνητική κριτική που συνοδεύεται από όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια μπορεί να οδηγήσει σε καταστρατήγηση του ατόμου από συμπλέγματα κατωτερότητας και άγχους.
Κατ’ αρχάς, οτιδήποτε είναι διαφορετικό δεν είναι απαραιτήτως και άσχημο. Στην εξίσωση της ομορφιάς με την ομοιομορφία υποβόσκει πάντα ο “κίνδυνος” του να χαθεί η  ατομική ιδιαιτερότητα.

Εστιάστε στα θετικά σημεία του σώματος και της εμφάνισής σας. Μην κολλάτε σε κάποιο αρνητικό. Το σώμα είναι ένα σύνολο και οφείλουμε να το αγαπάμε γιατί είναι μοναδικό.

Καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι εμείς καθορίζουμε την εικόνα που οι άλλοι δημιουργούν για εμάς. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που παρά τις όποιες εμφανείς μειονεξίες τους μπόρεσαν και πέτυχαν, μετατρέποντας το αδύναμο χαρακτηριστικό τους σε σημάδι μοναδικότητας και γοητείας.

Κάντε Like στον εαυτό σας και ανακαλύψτε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής σας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here