Άνοιξη είναι… βγείτε έξω να γυμναστείτε!

Μπορεί το χειμώνα να τον περάσατε στο γυμναστήριο τηρώντας ευλαβικά τη ρουτίνα σας, αλλά τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι κρίμα να κλείνεστε στους τέσσερις τοίχους. Τι λέτε κι εσείς; Για όσους, λοιπόν, είναι προτιμότερη η γυμναστική στη λιακάδα, δείτε επτά δραστηριότητες που μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμα εκγύμνασής σας μέχρι και το καλοκαίρι! Κι όχι, το jogging δεν είναι η μοναδική σας επιλογή!

01 Πεζοπορία ή/και ιππασία: Ιδανική επιλογή, ειδικά αν το συνδυάζετε και με εκδρομή! Μάλιστα υπάρχουν σύλλογοι που διοργανώνουν πεζοπορίες και μπορείτε να απολαύσετε τη φύση όσο κινείστε στα μονοπάτια των διαδρομών! Κι αν σας αρέσει κι η ιππασία κι υπάρχει η δυνατότητα, δοκιμάστε να κάνετε μία διαδρομή πάνω στο άλογο! Μη σας ξεγελάει, κι αυτό γυμναστική είναι – σφίγγουν οι γλουτοί και το εσωτερικό τμήμα των μηρών και καίτε περίπου 270 θερμίδες ανά ώρα!

02 Ποδήλατο: Το ελαφρύ δίκυκλο είναι ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης ενώ παράλληλα γυμνάζεστε. Προτιμήστε το λοιπόν, πηγαίνοντας στη δουλειά σας ή κάνοντας τη βόλτα σας.

03 Ομάδες γυμναστικής στο πάρκο: Πολλά studio yoga, pilates ή capoeira ξεκινούν τους ανοιξιάτικους μήνες να διοργανώνουν ανοιχτές συνεδρίες για να γυμναστείτε υπό το φως του ήλιου. Αν, μάλιστα, είστε ήδη εγγεγραμμένοι σε κάποιο, εκμεταλλευτείτε τα αντίστοιχα events που μπορεί να σχεδιάζουν!

04 Πατίνια: Αν «το έχετε» με την ισορροπία σε τέσσερις ρόδες, φορέστε τα και κάντε μία διαδρομή που θα κάνατε αν αποφασίζατε να πάτε για τρέξιμο.

05 Ξεκινήστε ένα σπορ που σας αρέσει: Τένις, κωπηλασία, γκολφ, ό,τι κι αν σας «τραβάει» είναι ό,τι πρέπει για να διατηρήσετε τη φόρμα σας και να μάθετε κι ένα άθλημα που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, αν σας αρέσει το μπάσκετ, μπορείτε να πάρετε κάποιο/α φίλο/η σας και να παίξετε ένα σετ!

05 Κολύμβηση: Όταν ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις, αντί να μένετε μόνιμα στην ξαπλώστρα, διασχίστε μία απόσταση στη θάλασσα κολυμπώντας.

07 Beach volley: Είστε με παρέα στην παραλία; Σκεφτείτε το έτσι… αφού θα ιδρώσετε από τη ζέστη έτσι κι αλλιώς, γιατί να μη γυμναστείτε και παράλληλα να διασκεδάσετε με τους φίλους σας;

Καλή διασκέδαση, καθώς είναι άκρως απολαυστικές εναλλακτικές γυμναστικής! Το καλύτερο; Υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγών ανάμεσα στις δραστηριότητες και μακριά από τα όργανα του γυμναστηρίου, δε συμφωνείτε;

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here