Απολαύστε γλυκά!

Μους σοκολάτα, μιλφέιγ, τούρτα cookies & cream, cheesecake, κρέμα καραμελέ, σοκολάτα bitter, κέικ και μείγμα για παγωτό με γεύση βανίλια ή σοκολάτα. Είναι οι λέξεις που τώρα μπορούν να μπουν στο καθημερινό διατροφικό λεξιλόγιό μας χωρίς ενοχές!

Σε σχέση με την εξέλιξη της επιστήμης, μπορεί καμία από εμάς να μην προσευχήθηκε να φτάσει επιτέλους ο άνθρωπος στον Άρη αλλά σίγουρα πολλές έχουμε προσευχηθεί να μπορούμε επιτέλους να τρώμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Οι προσευχές μας εισακούστηκαν, τουλάχιστον από τη Γιώτης, που παρασκεύασε την πρώτη και μόνη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων Sweet & Balance χωρίς ζάχαρη, με φυσικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένες θερμίδες, περιορισμένα λιπαρά και φυτικές ίνες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα συγκεκριμένα επιδόρπια έχουν σχεδιαστεί με βάση επιστημονικά ευρήματα και κλινικές μελέτες με άτομα που ακολουθούν ειδικά διαιτολόγια, είτε για να ελέγξουν το σάκχαρο, είτε το βάρος τους. Έτσι, χωρίς να χάσουν τίποτα από την απολαυστική γεύση τους, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Εκείνο που τα κάνει πραγματικά μοναδικά είναι ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης τους, η νέα παγκόσμια τάση στη διατροφή που κερδίζει συνεχώς έδαφος και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον των ειδικών της διατροφής και της υγείας. Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μας βοηθά να κατατάσσουμε τα τρόφιμα ανάλογα με την επίδραση που έχουν στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να επιλέγουμε τρόφιμα τα οποία απελευθερώνουν σταδιακά και σταθερά γλυκόζη –και συνεπώς ενέργεια– στο σώμα. Έτσι, νιώθουμε για μεγαλύτερο διάστημα αίσθημα κορεσμού και δεν ξαναπεινάμε γρήγορα, αποφεύγοντας τις απότομες διακυμάνσεις της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα, γεγονός με εξαιρετική σημασία ειδικά για άτομα με διαβήτη ή που απλά θέλουν να φροντίζουν την υγεία τους.

Εκτός από την υγεία μας, η σειρά επιδορπίων Sweet & Balance βοηθάει και στη βελτίωση της ψυχολογίας μας, καθώς όταν ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα δεν χρειάζεται να στερηθούμε τα αγαπημένα μας γλυκά κι έτσι δεν οδηγούμαστε σε ατασθαλίες που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα!

Για φανταστικές συνταγές μην παραλείψετε να μπείτε στο www.sweetandbalance.gr που θα σας γλυκάνουν χωρίς να σας χαλάσουν τη δίαιτα!

sb-giotis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here