Άσκηση Αντιγήρανσης: Αθλούμαστε και ομορφαίνουμε

Μια καινούρια ιδέα στην αναζήτηση της παρατεταμένης νεότητας

Άντρες και γυναίκες ψάχνουμε συνέχεια νέα ελιξήρια νεότητας και συνήθως καταλήγουμε σε καλλυντικά προϊόντα ή πλαστικές επεμβάσεις αλλά αυτή τη φορά η επιστήμη μας επιφυλάσσει μια έκπληξη. Σύμφωνα με έρευνες το Interval Training υψηλής συχνότητας δεν επιβραδύνει απλώς τη γήρανση του οργανισμού, αλλά και την αντιστρέφει, δηλαδή όσο γυμναζόμαστε, γινόμαστε και νεότερες!

Τι είναι το Interval Training; 

Οι γνώστες το ονομάζουν ΗΙΙΤ (high intensity interval training) και εννοούν πάντοτε τον συνδυασμό σύντομων φάσεων άσκησης υψηλής έντασης με φάσεις μετριοπαθούς αθλητικής επιβάρυνσης. Πρόσφατες μελέτες μάλιστα δήλωσαν ότι αυτό το είδος άθλησης μπορεί να αντιστρέψει τις συνέπειες της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο.

Focused female boxer doing push-ups

Πώς έγινε η έρευνα: Στην μελέτη συμμετείχαν τρεις ομάδες. Η μία ομάδα έπρεπε επί τρεις ημέρες να κάνει ποδηλασία και μετά δύο μέρες Step. Οι άλλες δύο ομάδες εκτελούσαν αδιάκοπα ένα πρόγραμμα High Intensity Workout ή ένα ήπιο πρόγραμμα άσκησης. Παρόλο που η υγεία και των τριών ομάδων βελτιώθηκε, τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας ήταν εντυπωσιακά καλύτερα.

Οι ερευνητές μελέτησαν ιδιαίτερα την υγεία των κυττάρων των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι η παραγωγή ριβοσωμάτων είχε εμφανώς βελτιωθεί. Αυτό είναι σημαντικό γιατί τα ριβοσώματα ρυθμίζουν την παραγωγή πρωτεΐνης και την διοχέτευσή της στο μυϊκό σύστημα. Οι υπεύθυνοι εξηγούν: “Η διακοπτόμενη άσκηση υψηλής έντασης βελτιώνει την σωματική απόδοση, την διαχείριση της ινσουλίνης από τον οργανισμό και τον μεταβολισμό. Όλα αυτά χαρίζουν μεγαλύτερη ενέργεια στον οργανισμό, ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο”.

High Intensity Interval Training στην Αθήνα θα βρείτε στα γυμναστήρια HIIT 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here