Δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Κανένα πρόβλημα!

Χρειάζεστε μόνο πέντε ασκήσεις

Η σωστή γυμναστική δε γίνεται απαραίτητα μόνο με τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο της γειτονιάς. Ακόμη κι αν ο χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε γι’ αυτήν είναι περιορισμένος, αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε να γυμναστούμε καθόλου. Αρκεί να ενσωματώσουμε στη ρουτίνα μας πέντε ασκήσεις!

01 Burpees. Λίγοι ενθουσιάζονται με αυτήν την άσκηση, αλλά η αλήθεια είναι πως τα burpees είναι μία πολύ καλή άσκηση για να τονώσουμε την αντοχή μας, να κάψουμε λίπος και να γραμμώσουμε τους μύες μας. Ξεκινήστε από τη θέση squat με τα χέρια σας να ακουμπούν μπροστά σας στο έδαφος. Κλοτσήστε προς τα πίσω με τα πόδια σας ώστε το σώμα να έρθει σε ευθεία παράλληλη με το έδαφος (όπως στα push-ups). Επιστρέψτε στη θέση squats δίνοντας ώθηση με τα πόδια σας και στη συνέχεια κάντε ένα άλμα στον αέρα όσο πιο ψηλά μπορείτε κι ελάτε σε όρθια στάση. Αν κι έχει σημασία η ταχύτητα στην άσκηση, περισσότερη έχει η ισορροπία σας όσο την κάνετε.

02 Άλμα, lunge και squat combo. Η άσκηση αυτή είναι ιδανική για γράμμωση των ποδιών. Ξεκινήστε από τη θέση lunge με το ένα σας γόνατο (έστω σχεδόν) να ακουμπά στο έδαφος. Πηδήξτε κι αλλάξτε θέση στα πόδια. Κάντε ξανά την αλλαγή ποδιών πηδώντας και τελειώστε στη θέση squat. Επαναλάβετε τη σειρά με όσες επαναλήψεις μπορείτε.

03 Push-ups. Τα push-ups είναι η καλύτερη άσκηση και, ανεξάρτητα από το πόσο γυμνασμένος είναι κάποιος, καλό είναι να τα εντάξει στην εκγύμναση του. Φροντίστε το σώμα σας να είναι σε ευθεία όσο κάνετε τις επαναλήψεις.

04 Σχοινάκι. Εκτός από διασκεδαστικό παιχνίδι των σχολικών μας χρόνων, το σχοινάκι προσφέρει τόνωση σε όλο το σώμα. Επιπλέον, μπορείτε να το έχετε μαζί σας οπουδήποτε! Ιδανικός είναι ο συνδυασμός αλμάτων για καλύτερο αποτέλεσμα.

05 Στάση της Γέφυρας. Ό,τι πρέπει για να αυξήσετε την ευλυγισία σας. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα, τα πέλματά σας σταθερά στο έδαφος και τα χέρια σας δίπλα στο κεφάλι σας με τα δάχτυλα να κοιτούν τα πόδια σας. Σιγά σιγά σηκώστε τους γοφούς ώστε να δώσετε μία καμπύλη στην πλάτη σας. Φτάστε μέχρι το σημείο όπου νιώθετε άνετα και δεν πονάτε και πάρτε βαθιές αναπνοές. Κρατηθείτε στη στάση όσο αντέχετε λη κάντε επαναλήψεις.

Καλή επιτυχία!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here