Δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, η ιδανική ποσότητα

Empty stemware being filled with wine

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι όταν όλα γίνονται όλα με μέτρο, όλα επιτρέπονται!

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες μελέτες των δύο σημαντικότερων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών,του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Washington και της Ιατρικής Σχολής του Harvard, έχει σημαντικά οφέλη η κατανάλωση μέτριας ποσότητας κρασιού, ειδικά τις βραδινές ώρες.

Η σημαντική περιεκτικότητα του κρασιού –κυρίως του κόκκινου– σε ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη που φημίζεται για τη θετική της επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, συνδέεται με την ευκολότερη απώλεια των περιττών κιλών. Συγκεκριμένα, η ρεσβερατρόλη βοηθά ώστε το «κακό» λευκό λίπος, το οποίο αποτελεί αποθήκη ενέργειας (θερμίδων) στο σώμα, να μετατρέπεται σε μπεζ λίπος, το οποίο μαζί με το καφέ λίπος θεωρούνται «καλά», καθώς προωθούν την καύση θερμίδων. Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η μελέτη του Harvard αφορούσε σε 20.000 γυναίκες και κάλυπτε διάστημα 13 ετών. Αναλύοντας τα στοιχεία όσον αφορά την κατανάλωση κρασιού, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες έπιναν δύο ποτήρια κρασί την ημέρα ήταν 70% λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποδειχθεί επίσης ότι η ρεσβερατρόλη καταστέλλει το αίσθημα της πείνας, οπότε καλύτερα να πίνετε το κρασί από το απόγευμα και μετά, ώστε να αποφύγετε τις θερμιδοφόρες βραδινές επιδρομές στο ψυγείο!

Αν μάλιστα θέλετε να βάλετε την ρεσβερατρόλη στη διατροφή σας, χωρίς να πιείτε αλκοόλ, τότε φάτε φράουλες και blueberries.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here