Ένα beauty drink που αποτελείται 100% από ζάχαρη;

Ακούγεται τρελό: πίνοντας ζάχαρη χάνεις κιλά; Και όμως οι διατροφολόγοι λένε ότι ναι, είναι δυνατό!

Οι περισσότερες δίαιτες είναι σαφείς: όχι υδατάνθρακες, όχι γαλακτοκομικά προϊόντα και σίγουρα όχι ζάχαρη. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, οι ειδικοί γιατροί -διατροφολόγοι πιστεύουν ότι ο χυμός ζαχαροκάλαμου μπορεί με συγκεκριμένη δοσολογία να μας βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Τι είναι; Ο χυμός του ζαχαροκάλαμου παρασκευάζεται αρχικά με τον τεμαχισμό των ζαχαροκάλαμων και έπειτα με το στύψιμο των κομματιών και το φιλτράρισμα του υγρού. Ο χυμός είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Νότια και Κεντρική Αμερική, όπως και στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου θεωρείται και καταναλώνεται ως ένα γευστικό και υγιεινό δροσιστικό ποτό. Η γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά, αλλά μάλλον πικάντικη.

Γιατί είναι τόσο καλός για την υγεία; Παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε ζάχαρη, ο χυμός αυτός περιέχει πολλές φυτικές ή διαιτητικές ίνες, χαρίζει πολλή ενέργεια και εμποδίζει την εμφάνιση φλεγμονών στο σώμα. Ακόμη προφυλάσσει εμάς και το σώμα μας από το έντονο αίσθημα πείνας και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Δηλαδή μπορώ να πιω όσο θέλω; Όπως λέει και το όνομα του ποτού, τα βασικά συστατικά του είναι ζάχαρη… και πάλι ζάχαρη, γι’ αυτό και θα έπρεπε να το καταναλώνει κανείς μόνο σε μικρές ποσότητες, γιατί η σωστή δοσολογία είναι και το μυστικό του. Με οκτώ έως εννιά κουταλιές της σούπας θα έχετε και την δροσερή γεύση και όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα, μαζί με την απώλεια κιλών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here