Λιθοθεραπεία: ένας εναλλακτικός τρόπος για τόνωση του οργανισμού

Σας παρουσιάζουμε 10 ημιπολύτιμους λίθους και τα οφέλη τους

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί πως η Φύση σοφά εποίησε, ειδικά σε ό,τι αφορά την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Σήμερα και στο δυτικό κόσμο έχει ενταχθεί στις μεθόδους εναλλακτικών θεραπειών η λιθοθεραπεία όπου με τη χρήση ενεργειακών λίθων μπορεί κάποιος να δει μεγάλες αλλαγές στη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση. Ας δούμε δέκα από αυτούς και τα οφέλη που προσφέρουν…

01 Ροζ χαλαζίας: Θεωρείται πέτρα της ευγένειας και της άνευ όρων αγάπης. Βοηθά στην αποκατάσταση της ενέργειας της αγάπης, η οποία κλονίζεται έπειτα από μία απογοήτευση ή ένα συναισθηματικό σοκ.

02 Μπλε ασβεστίτης: Θεωρείται λίθος της επικοινωνίας και βοηθά στην ικανότητα της έκφρασης και της εξωτερίκευσης του ατόμου. Επίσης τονώνει την αυτογνωσία και αντικρούει την αίσθηση του άγχους που επηρεάζει τον ύπνο.

03 Κόκκινος γρανάτης: Η πέτρα αυτή τονώνει τη ζωτική ενέργεια και ρυθμίζει τη σεξουαλικότητα, όταν η λίμπιντο παρουσιάζει… πτώση! Ο γρανάτης επίσης αναζωογονεί την αίσθηση της δημιουργικότητας.

04 Φυσικός κιτρίνης: Βοηθά στο να αντιληφθούμε, να αξιοποιήσουμε και να εξισορροπήσουμε τις δυνατότητές μας.

05 Κορνεόλη: Είναι μία πέτρα ειδικά για… γυναίκες! Τονώνει την αίσθηση της θηλυκότητας και του αισθησιασμού. Απελευθερώνει θετική ενέργεια σε ό,τι αφορά αυτοπεποίθηση και διαίσθηση.

06 Αμέθυστος: Ο μωβ αυτός λίθος εκπέμπει ενέργεια ηρεμίας. Μπορεί να μειώσει αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος ή θυμό και βοηθά στην εσωτερική ισορροπία.

07 Lapis lazuli: Θεωρείτο ιερή πέτρα στην αρχαία Αίγυπτο. Παρέχει μία αίσθηση σύνδεσης με το σύμπαν, τονώνοντας έτσι την αντικειμενική κρίση.

08 Χαλαζίας (quartz): Ίσως η πιο διαδεδομένη πέτρα στον πλανήτη. Ο χαλαζίας «ξεθολώνει» την πιθανώς λανθασμένη οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και «καθαρίζει» την αίσθηση της αμφιβολίας.

09 Λαβραδορίτης: Προσφέρει εσωτερική ανακούφιση, ηρεμώντας την ενέργεια του νου και συμβάλλει στο στοχασμό/διαλογισμό.

10 Αμαζονίτης: Αυτή η πέτρα με το έντονο πράσινο χρώμα καταπραΰνει την αίσθηση του ψυχολογικού πόνου και την ανησυχία. Ευνοεί το να «ανοιχτεί» ο χρήστης και να εξωτερικεύσει ό,τι τον απασχολεί.

Φυσικά, όπως συμβαίνει και με τα θεραπευτικά βότανα, υπάρχει μία τεράστια ποικιλία ημιπολύτιμών λίθων. Επίσης υπάρχει ένα φάσμα κριτηρίων με τα οποία κάποιος καταλήγει στην πιο κατάλληλη για εκείνον πέτρα. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη μέθοδο της λιθοθεραπείας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας κατευθύνει για την τελική και πιο εναρμονισμένη με τις ανάγκες σας επιλογή.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here