Μασάζ με ημιπολύτιμους λίθους – it’s a thing now!

Και μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι…

Το μασάζ είναι μία αγαπημένη τεχνική στην οποία όλοι στρεφόμαστε για να χαρίσουμε στον εαυτό μας λίγες στιγμές χαλάρωσης. Τα τελευταία χρόνια η τεχνική υπόσχεται και ψυχοσωματική ανάταση, καθώς τα ινστιτούτα σταδιακά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μεθόδων που στηρίζονται στη φιλοσοφία της ολιστικής θεραπείας, που υποστηρίζει πως η συνολική καλή υγεία είναι αποτέλεσμα περιποίησης σώματος και νου. Τώρα μία νέα μέθοδος έρχεται να συναντήσει το μασάζ και πρόκειται για τη λιθοθεραπεία, της οποίας τα οφέλη τα είχαμε αναφέρει πριν λίγο καιρό. Στην προκειμένη περίπτωση οι πέτρες που προτείνονται είναι ο μαύρος οψιδιανός κι ο αγγελίτης. Ο πρώτος καθαρίζει την αρνητική ενέργεια που επιβαρύνει την αύρα μας κι ο δεύτερος προσφέρει γαλήνη κι ενισχύει τη θεραπευτική διαδικασία του μασάζ. Ο συνδυασμός των δύο λίθων στο μασάζ είναι που επιφέρει σωματική και πνευματική αναζωογόνηση.

Τι χρειαζόμαστε;
* Μία πέτρα αγγελίτη που θα χωρά στην παλάμη μας
* Μία πέτρα οψιδιανού που (επίσης) θα χωρά στην παλάμη μας
* Ένα λευκό κερί
* Ένα μπολ που θα περιέχει ένα φλιτζάνι ακατέργαστο αλάτι
* Ένα stick φασκόμηλου, ένα φτερό κι ένα κοχύλι για τις στάχτες από το φασκόμηλο
* Έναν “εθελοντή” – ιδανικά ο/η σύντροφός μας ή ένας/μία καλός/καλή φίλος/φίλη

Τα βήματα:

01. Καίμε το φασκόμηλο και καθαρίζουμε τους κρυστάλλους – οι ειδικοί που εμπορεύονται τους ημιπολύτιμους λίθους μπορούν να σας καθοδηγήσουν ως προς τη διαδικασία.

02. Ανάβουμε το κερί, δημιουργώντας έτσι μία “ένωση” με την ενέργεια γύρω μας και για να καθαρίσουμε την ενεργειακή ατμόσφαιρα.

03. Κρατάμε κοντά μας το δοχείο με το αλάτι κρατώντας τον αγγελίτη στο αριστερό μας και τον οψιδιανό στο δεξί.

04. Τρίβουμε τις πέτρες στο σώμα μας όπως θα κάναμε μ’ ένα σαπούνι στο μπάνιο. Έτσι διώχνουμε την αρνητική ενέργεια και δημιουργούμε χώρο για την αναζωογόνηση της αύρας μας.

05. Δίνουμε στον “εθελοντή” τις πέτρες φροντίζοντας να τις κρατάει όπως κάναμε εμείς (ο αγγελίτης στο αριστερό χέρι κι ο οψιδιανός στο δεξί) για να σας τρίψει στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη.

06. Εκτελούμε τα δύο προηγούμενα βήματα για τρία έως έντεκα λεπτά.

07. Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε το αλάτι που έχει στο μεταξύ απορροφήσει όλην την αρνητική ενέργεια στη λεκάνη της τουαλέτας. Τέλος σβήνουμε το κερί.

Με γνώμονα πως ο αριθμός επτά αντιπροσωπεύει τη θεραπεία, επαναλάβετε την τελετουργία για επτά, δεκατέσσερις ή είκοσι μία συνεχόμενες μέρες. Από εκεί κι ύστερα αφήστε τις αισθήσεις σας να κρίνουν πόσο ακόμα θα χρειαστείτε να κάνετε το μασάζ.

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here