Ο trainer Στράτος Πίκουλας αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το TRX

Το TRX είναι ένας τρόπος εκγύμνασης, που όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει για να μείνει και τα άμεσα και έντονα αποτελέσματά του είναι αυτά που το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των αθλουμένων. Εμείς επισκεφθήκαμε το Enjoy Practice στα Μελίσσια, μιλήσαμε με τον TRX trainer Στράτο Πίκουλα και μάθαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με το TRX.

Τι είναι το TRX; Μόδα ή συνήθεια;

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ και αποτελεί και μια μόδα της εποχής αλλά όχι άδικα. Η εκγύμναση με TRX είναι πολύ αποτελεσματική και διασκεδαστική, με μεγάλη ποικιλία  ασκήσεων και δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος στις ανάγκες κάθε ασκουμένου. Δικαιολογημένα λοιπόν, αποτελεί πια την προπονητική συνήθεια πάρα πολλών ασκουμένων.

Σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους τρόπους εκγύμνασης και γιατί να το προτιμήσουμε;

Το  TRX μπορεί να ταιριάξει σε όλους τους ασκούμενους ανεξάρτητα από το επίπεδο τους, καθώς αλλάζοντας απλά τη θέση του σώματος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί η αντίσταση και η δυσκολία των ασκήσεων. Ενισχύει τη σταθερότητα του κορμού και των αρθρώσεων, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες τραυματισμού, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για αύξηση της δύναμης είτε για αύξηση της αντοχής και ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μπορούμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα στο σώμα μας με το TRX;

Η συστηματική προπόνηση με TRX βοηθά στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους και στη μυϊκή ενδυνάμωση και γράμμωση, παρέχοντας έτσι στο σώμα μια υγιή και πιο αθλητική εμφάνιση.

Υπάρχουν προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να κρατήσουν κάποιον μακριά από το TRX;

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κοινοί λόγοι υγείας που θα μπορούσαν να κρατήσουν κάποιον μακριά από το TRX. Ωστόσο σε περίπτωση κάποιου προβλήματος που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και ο επιβλέπων ιατρός επιτρέπει στο άτομο να ασκείται, συνίσταται να αποφεύγονται τα ομαδικά μαθήματα και ο ασκούμενος να ακολουθεί ένα ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης που θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Από ποια ηλικία θα μπορούσε κάποιος να ξεκινήσει;

Ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο των ασκουμένων το TRX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους καθώς προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις ανάγκες τους. Επιλέγοντας την κατάλληλη επιβάρυνση και δυσκολία, δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, αυξάνει τη δύναμη των μυών του κορμού βοηθώντας στη σωστή στάση σώματος ευνοώντας έτσι τη χρήση του από όλες τις ηλικίες.

Enjoy Practice : Θάσου 3, Μελίσσια, 15127 – 2108034505 / 6976800129
E-mail: studioenjoypractice@gmail.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/EnjoyPractice/

Συνέντευξη: Εύη Τσανάκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here