Οδηγείστε την επαγγελματική σας ζωή σε άλλο επίπεδο

Με πέντε απλές τεχνικές

Θα συμφωνήσουμε, νομίζω, πως η σκληρή δουλειά μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε στην καριέρα μας. Συμφωνούμε, όμως, πως έχει βάση κι η λαϊκή ρήση «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη», σωστά; Ίσως σκέφτεστε πως η μία πεποίθηση συγκρούεται με την άλλη. Κι όμως, μπορούν να έρθουν σε ισορροπία, αρκεί να αφιερώσουμε χρόνο στη φροντίδα του εαυτού μας. Αν, λοιπόν, έχετε τη δική σας επιχείρηση, δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας!

*Δώστε στον εαυτό σας ρεπό. Δε μιλάμε απαραίτητα για διακοπές – φυσικά, αν μπορείτε να προσφέρετε κι αυτές στον εαυτό σας, κάντε το! Μιλάμε για μία μέρα μέσα στη βδομάδα όπου μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα day off. Αν σας το επιτρέπει η δουλειά σας, πάρτε ένα day off την Παρασκευή, για παράδειγμα, έχοντας διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις σας τις προηγούμενες μέρες. Στην αρχή σίγουρα θα σας φανεί περίεργο, αλλά θα διαπιστώσετε εν καιρώ πως θα είστε πολύ πιο παραγωγικοί τις υπόλοιπες μέρες και θα σκέφτεστε κι οργανώνεστε με πιο καθαρό μυαλό.

*Προσθέστε μία φυσική δραστηριότητα στη μέρα σας. Βγείτε για έναν περίπατο στη γειτονιά ή κάντε μία βόλτα με το ποδήλατο. Γραφτείτε σε μία ομάδα yoga ή αεροβικής γυμναστικής. Ο,τιδήποτε κάνει το σώμα σας να κινείται και σας κρατά για λίγο μακριά από τις υποχρεώσεις, το γραφείο και τον υπολογιστή, κάντε το. Θα νιώσετε αναζωογονημένοι και πιο λειτουργικοί.

*Διαλογιστείτε. Ναι, τα έχουμε πει άπειρες φορές τα περί διαλογισμού, αλλά οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε πως μπορεί να μας βοηθήσει. Αφιερώστε έστω λίγα λεπτά στον εαυτό σας μέσα σε απόλυτη ηρεμία. Εστιάστε στην αναπνοή σας κι αφήστε το νου σας να χαλαρώσει και να απομακρυνθεί για λίγο από το άγχος της ρουτίνας.

*Σταματήστε να συγκρίνεστε με τους άλλους. Το μόνο που μπορεί να κάνει η σύγκριση είναι να σας βάζει στη διαδικασία να σκέφτεστε πως πρέπει να ταιριάξετε στα ιδανικά των άλλων. Αν, όμως, μπορείτε να διαχειριστείτε επιτυχώς τη δουλειά σας μέσα σε τέσσερις ώρες μέσα στην εβδομάδα κι είστε ικανοποιημένοι, αυτό έχει σημασία. Μην αφήνετε να σας επηρεάζει κάποιος γνωστός σας που δηλώνει πως η επιχείρησή του «τρέχει» επειδή εργάζεται σχεδόν όλη μέρα. Άλλωστε, εσείς ξέρετε τι ωφελεί εσάς και την επιχείρησή σας.

*Παραδεχθείτε πως η καλή σας κατάσταση είναι βασική. Η επιχείρησή σας είναι στην ουσία προέκταση του εαυτού σας. Φροντίστε το σώμα και το πνεύμα σας ώστε να μπορείτε να φροντίσετε και τη δουλειά σας.

Καθώς, όμως, δεν εργάζονται όλοι στη δική τους επιχείρηση, θα επανέλθουμε με τεχνικές που θα σας κάνουν πιο αποδοτικούς στην εργασία σας!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here