Οι 10 καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής (μέρος Α’)

Για εμάς τα κορίτσια!

Εμείς οι γυναίκες έχουμε εκείνες τις “μπελαλίδικες” περιοχές στο σώμα μας, όπως την κοιλίτσα και τους γλουτούς που δύσκολα σμιλεύονται. Βρήκαμε, όμως, μία ΄συλλογή δέκα ασκήσεων που μπορεί να κάνει… τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη!

01 Κρατώντας βαράκια στα χέρια στεκόμαστε στο αριστερό πόδι. Σηκώνουμε το δεξί πόδι προς τα πίσω και λυγίζουμε λίγο το γόνατο ώστε η δεξιά γάμπα να έρθει σε παράλληλη θέση με το έδαφος. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε το υπόλοιπο σώμα προς τα εμπρός και το φέρνουμε σε μια ευθεία από το κεφάλι ως το δεξί πόδι κρατώντας ισορροπία με το αριστερό. Για να επανέλθουμε στη αρχική θέση προσπαθούμε να το κάνουμε δίνοντας ώθηση με τους γλουτούς αντί για την πλάτη, μια που η άσκηση αυτή προορίζεται για σύσφιξη των γλουτιαίων.

02 Ξαπλώνουμε στην αριστερή μας πλευρά με τα γόνατα τεντωμένα και ισορροπούμε το βάρος μας στον αριστερό αγκώνα και πήχη. Σηκώνουμε τους γοφούς μας μέχρι το σώμα να δημιουργήσει μία ευθεία από τους αστραγάλους ως τους ώμους. Μένουμε σε αυτή τη θέση για τριάντα δευτερόλεπτα κι έπειτα γυρίζουμε στη δεξιά πλευρά για επανάληψη.

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για τη μέση ενώ επίσης γυμνάζονται και οι έσω κοιλιακοί που συνήθως δεν καλύπτονται από άλλες ασκήσεις κοιλιακών.

03 Τα κλασσικά pushups έχουν πάντα θέση στη γυμναστική μας γιατί ενδυναμώνουν όλο το σώμα καίνε ένα σεβαστό αριθμό θερμίδων και συσφίγγουν το στήθος. Στηριζόμαστε στα τέσσερα με τις παλάμες στο έδαφος να είναι σε παράλληλη θέση με τους ώμους και τα πόδια σχεδόν ενωμένα. Χαμηλώνουμε το σώμα μέχρι το στήθος να ακουμπήσει το έδαφος και μετά σηκωνόμαστε στην αρχική θέση δίνοντας ώθηση με τα χέρια. Έχουμε πάντα τον κορμό σταθερό και τους γοφούς υψωμένους.

04 Στεκόμαστε με τα πόδια ανοιχτά σε εύρος πέρα από εκείνο των ώμων και τα δάχτυλα των ποδιών προς τα έξω. Χαμηλώνουμε το σώμα λυγίζοντας τα γόνατα μέχρι οι μηροί να έρθουν σε παράλληλη θέση με το έδαφος. Φέρνουμε τα χέρια πάνω από το κεφάλι με τους ώμους πίσω και προς τα κάτω. Μένουμε σε αυτή τη θέση για λίγο κι επανερχόμαστε αργά στην αρχική θέση.

05 Επιλέγουμε ένα εργαλείο εκγύμνασης cardio όπως σχοινάκι ή ποδήλατο και σε δέκα επαναλήψεις επαναλαμβάνουμε το εξής μοτίβο ρυθμού:

α. Για τρία λεπτά κάνουμε την άσκηση με το μισό βαθμό προσπάθειας

β. Για είκοσι δευτερόλεπτα φτάνουμε στο 75% της προσπάθειας

γ. Για δέκα δευτερόλεπτα κάνουμε την άσκηση με όλη μας την προσπάθεια.

Με αυτή τη ροή καίμε περισσότερες θερμίδες σε λίγο διάστημα.

Μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος που ακολουθεί σύντομα!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here