Οι καλύτερες συμβουλές για εύκολη προσαρμογή μετά τις διακοπές

Είναι Πέμπτη και ήδη έχουν περάσει 4 μέρες από τότε που επιστρέψατε στο γραφείο σας ή είστε από τους τυχερούς που ξεκινούν δουλειά τη Δευτέρα αλλά από τώρα τρέμετε στην ιδέα της δύσκολης προσαρμογής στην καθημερινότητα; Ακόμα κι αν δεν ξεκουραστήκατε όπως θέλατε ή δεν γνωρίσατε τον έρωτα της ζωής σας, σίγουρα θα προτιμούσατε να το καθυστερούσατε ακόμα λίγο και να ήσασταν ακόμα για διακοπές!

Μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την μετάβαση από την παραλία στο γραφείο με ένα αίσθημα άγχους αποπροσανατολισμού ακόμη και κατάθλιψης. Διαβάστε μερικές ουσιαστικές  συμβουλές που θα  σας βοηθήσουν για την μετάβαση στην καθημερινότητα και θα κάνουν την ζωή σας καλύτερη.

*Ξεκινήστε με ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα: Αν μπορείτε αποφύγετε  σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή. Επίσης μην προσπαθήσετε να στριμώξετε να κάνετε ό,τι έμεινε πίσω όσο λείπατε μόλις επιστρέψετε. Διεκπεραιώστε ό,τι μπορείτε εγκαίρως κι ενημερωθείτε για τις εξελίξεις  την περίοδο που λείπατε και προχωρήστε χαλαρά και σταδιακά βάζοντας προτεραιότητες. Σύντομα θα βρείτε τους ρυθμούς σας.

*Αναμνήσεις και ενθύμια: Αγοράσατε κάτι από το νησί που θέλετε να σας συντροφεύει τις “δύσκολες ώρες” του γραφείου;  Να το κάνετε γιατί θα σας ηρεμεί και θα σας θυμίζει τις όμορφες στιγμές των διακοπών. Και μία αγαπημένη φωτογραφία στο desktop καμιά φορά βοηθά στο να διαλύσει το στρες και να επαναφέρει την ηρεμία.

*Δείτε την θετική πλευρά της κατάστασης:  Έχετε μία δουλειά που σας αρέσει και σας επιτρέπει να κάνετε διακοπές! Με την ευκαιρία της επιστροφής θα δείτε φίλους κι ανθρώπους που μπορεί να σας έλειψαν και θα μοιραστείτε τις εμπειρίες και αναμνήσεις σας…

*Πότε φεύγουμε πάλι για διακοπές; Αν και μπορεί να πέφτουν μακριά τα Χριστούγεννα, αρχίστε να προγραμματίζετε από τώρα! Θα έχετε μεγαλύτερη επιλογή σε μέρη και καλύτερες τιμές, εφόσον κλείσετε εισιτήρια και ξενοδοχεία εγκαίρως. Είναι κάτι θετικό, σωστά;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here