Πέντε τρόποι για να γίνετε αμέσως πιο ελκυστικοί στους άλλους

Ποτέ δε φανταζόμασταν ότι είναι τόσο απλό, αλλά η επιστήμη είναι εδώ για να μας βοηθήσει…

Το να είμαστε αρεστοί στους άλλους και να εμπνέουμε το λιγότερο τη στοιχειώδη συμπάθεια προς το πρόσωπό μας είναι κάτι που μας ενδιαφέρει όλους από λίγο έως πολύ. Οι ευχάριστες κοινωνικές συναναστροφές εκτός από το ότι μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας, ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση για τον εαυτό και τις σχέσεις μας με τον περίγυρο, είτε αυτός είναι μια μεγάλη παρέα είτε ένα και μοναδικό άτομο που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε.

Η επιστήμη μίλησε για το θέμα και η λύση κρύβεται σε αυτά τα πέντε απλά πράγματα.

  1. Eye Contact (κατά ελληνικόν κοσμόν «οπτική επαφή»)

Εδώ και πολλά χρόνια ανάλογες έρευνες έχουν δείξει τη σημασία που έχει να κρατάμε οπτική επαφή με τον συνομιλητή μας. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πιο προσωπική τη συνομιλία μας και δημιουργούμε μεγαλύτερη οικειότητα, σε αντίθεση με το να κοιτάζουμε σε δυο κρύους τοίχους.

  1. Να είστε καλοί ακροατές

Και σε ποιον αρέσει την ώρα που μιλάει στον άλλον εκείνος να τον διακόπτει ή να κοιτάζει με βαριεστημένο βλέμμα τους διπλανούς; Οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις όταν μιλάνε για προσωπικές τους εμπειρίες, γι’ αυτό και ακούστε με προσοχή, κάντε ερωτήσεις και γενικά δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για αυτό που ακούτε.Όταν κάποιος καταλάβει ότι βαριέστε με αυτά που λέει, απλά θα εκνευριστεί, θα σταματήσει να μιλάει και θα αναζητήσει μια πιο ευχάριστη παρέα.

  1. Σωματική επαφή

Ναι, σωματική επαφή και δεν αναφερόμαστε σε κάτι πονηρό γιατί εάν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανόν να μη χρειάζεστε το άρθρο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που αγγίζονται περισσότερο σε μια σχέση προσωπική, ερωτική, επαγγελματική, έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του αγγίγματος ο οργανισμός μας απελευθερώνει εξωτοξίνη, δηλαδή την «ορμόνη της αγάπης». Προσοχή, όμως! Μην αρχίσετε να πιάνετε κατά βούληση ανθρώπους. Βολιδοσκοπήστε πρώτα την κατάσταση εάν δε θέλετε να μπείτε στην κατηγορία του «psycho».

  1. Κάντε κομπλιμέντα

Φυσικά δεν εννοούμε να φορτώνετε την παρέα σας με κοσμητικά χωρίς να τα εννοείτε αλλά όποτε η ευκαιρία παρουσιάζεται και έχει γίνει κάτι άξιο επαίνου ή θαυμασμού, να το επισημαίνετε. Για παράδειγμα, ένα όμορφο εξωτερικό χαρακτηριστικό, κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο του χαρακτήρα ή κάποιο επίτευγμα. Έτσι δείχνετε πόσο ακομπλεξάριστοι είστε και γίνεστε πιο αρεστοί, αφού σε όλους αρέσει ένα ωραίο κομπλιμέντο.

  1. Χαμογελάστε

Χαμογελάστε όσο μπορείτε περισσότερο καθώς με αυτόν τον τρόπο κάνετε καλό και στον εαυτό σας και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Με το χαμόγελο βγάζουμε προς τα έξω την εικόνα ενός πιο φιλικού ανθρώπου με αυτοπεποίθηση και sexappeal και δημιουργούμε εκ των προτέρων μια καλή διάθεση ως έναν καλό οιωνό για τη συνέχεια της συνάντησης.

Κείμενα: Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here