Ποιες ασκήσεις μας «χαρίζουν» ύψος;

Το μάθαμε κι αυτό! Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κερδίσω έξτρα ύψος παρά μόνο αν φορούσα τακούνια, όσο κι αν με στεναχωρούσε! Κι όμως, όπως διάβασα, υπάρχουν ασκήσεις που δίνουν μερικούς πόντους παραπάνω, ακόμα κι αν έχουμε ξεπεράσει την ηλικία της ανάπτυξης!

Κολύμβηση: Η κολύμβηση είναι μια άσκηση που απαιτεί άφθονο τέντωμα το οποίο μπορεί να αυξήσει σταδιακά το ύψος σας. Ωστόσο, θα πρέπει να κολυμπάτε συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, προκειμένου να δείτε σημαντικά αποτελέσματα.

Μονόζυγο: Το τέντωμα και το τράβηγμα από το μονόζυγο σας χαρίζει έξτρα πόντους. Ωστόσο πρέπει να κάνετε αρκετές επαναλήψεις μέσα στην εβδομάδα.

Αγγίξτε τα πόδια σας: Σκύψτε με τεντωμένα πόδια και προσπαθήστε να αγγίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Αν δε το καταφέρετε με την πρώτη, μην απογοητεύεστε, η τελειότητα απαιτεί εξάσκηση.

Το τέντωμα της Κόμπρας: Τεντώνει τη σπονδυλική στήλη μακραίνοντας το σώμα. Ξαπλώστε μπρούμυτα και κρατώντας τα πόδια στο έδαφος προσπαθήστε να σηκώσετε τον κορμό σας κάθετο από τη μέση και πάνω.

Γέφυρα: Η κλασική άσκηση που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά, τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και χαρίζει έξτρα πόντους.

Σκοινάκι: Δυναμώνει και τεντώνει τους μυς των ποδιών χαρίζοντας σε αυτούς ελαστικότητα και σε εσάς μπόι.

Αλματάκια:Από καθιστή στάση πηδήξτε ψηλά και τεντωθείτε στον αέρα. Η άσκηση δυναμώνει τους μυς των ποδιών και τεντώνει τη σπονδυλική στήλη

2 COMMENTS

    • Οι προτεινόμενες ασκήσεις καλό είναι να μπουν στη καθημερινή σας ρουτίνα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here