Πώς να μην παχαίνετε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών…

Τα ταξίδια για κάποιους είναι τρόπος απελευθέρωσης από την πραγματικότητα, και λόγος για να φύγουν από το σπίτι τους για να δουν καινούργια μέρη και να γνωρίσουν καινούργιους ανθρώπους. Για άλλους πάλι, είναι η εργασία τους. Το καθημερινό τους πρόγραμμα ή μια ρουτίνα που έχει χάσει το ενδιαφέρον της. Σε κάθε περίπτωση όμως, το να φεύγετε μακριά από το σπίτι σας, είναι πολύ πιθανό να διαταράσσει τις ισορροπίες σας και να χαλάει την καθημερινότητά σας και το πρόγραμμά σας. Έχετε παρατηρήσει ποτέ, να επιστρέφετε μετά από κάποιο ταξίδι με λίγα κιλάκια παραπάνω; Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;

1. Μην μπερδεύετε τη δίψα με τη πείνα. Οι διατροφολόγοι, μιλάνε ξανά και ξανά για την ελλιπή ποσότητα νερού που λαμβάνουμε καθημερινά. Δοκιμάστε να έχετε ένα παγούρι μέσα στη τσάντα σας που θα έχει πάντα νερό. Έτσι δεν θα ξεχνάτε ποτέ να πιείτε και μπορείτε πολύ εύκολα να μετράτε καθημερινά πόσο νερό ήπιατε ακριβώς. Τα δυο λίτρα είναι μια καλή ποσότητα ημερήσιας λήψης.

2. Φάτε ένα σωστό πρωινό. Το σωστό από το γεμάτο διαφέρει. Είναι φυσικό όταν, βλέπουμε τους τεράστιους μπουφέδες στα ξενοδοχεία να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα. Και φυσικά, εμείς δεν πρόκειται να σας πούμε το αντίθετο. Το μόνο που μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε, είναι να γεμίσετε το πιάτο σας με αυτά που πραγματικά θέλετε να φάτε. Με αυτά που τα βλέπετε και πραγματικά θέλετε να τα δοκιμάσετε. Και για κάθε ατασθαλία που θα κάνετε, δοκιμάστε να πάρετε και μερικά φρούτα ή κάποιο σάντουιτς για να σας συνοδεύσει στους περιπάτους σας αργότερα.

3. Το περπάτημα κάνει καλό. Όταν πάτε σε μια ξένη χώρα, προσπαθήστε να δείτε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορείτε. Μην πέσετε στην παγίδα, του «Θα τα δω την επόμενη φορά», γιατί εκ πείρας, σας λέμε πως είναι πολύ πιθανό να μην ξαναπάτε στο ίδιο μέρος και να προτιμήσετε κάποιον νέο προορισμό. Φορέστε άνετα παπούτσια και κάψτε θερμίδες, γυμνάστε τα πόδια σας και γεμίστε τη φωτογραφική σας μηχανή με όσες περισσότερες αναμνήσεις μπορείτε.

4. Προσπαθήστε να μην αφήνετε νηστικό το στομάχι σας για πολλές ώρες. Ό,τι ισχύει στην πόλη, σχετικά με τα μικρά και συχνά γεύματα, ισχύει και στα ταξίδια μας.  Κάποια αποξηραμένα φρούτα ή κάποιο σάντουιτς που έχετε προμηθευθεί από τον πρωινό μπουφέ, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο μέχρι το επόμενο βασικό γεύμα της ημέρας.

 

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here