Πόσο καλό κάνει μια κουταλιά έλαιο καρύδας την ημέρα;

 

Προσφέρει ευεξία, καλή εμφάνιση, αδυνάτισμα: το έλαιο καρύδας δεν έχει γίνει τόσο δημοφιλές για το τίποτα

Superfoods υπάρχουν πολλά, ωστόσο ελάχιστα αξίζουν τον τίτλο τους τόσο πολύ όσο το έλαιο καρύδας. Το εξωτικό έλαιο είναι ένα πραγματικά all-around μέσο που μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην υγεία και την ομορφιά μας. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι αρκεί μία κουταλιά την ημέρα από αυτό για να απολαμβάνετε:

1.Περισσότερη υγεία:  Οι λαοί που καταναλώνουν έλαιο καρύδας ως βασική τροφή είναι από τους πιο υγιείς στον κόσμο, μια που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών και πολλών μορφών καρκίνου, να ρυθμίσει τις τιμές του ζαχάρου και να ενισχύσει την λειτουργία του θυρεοειδούς.

2. Λιγότερες ασθένειες: Το έλαιο καρύδας αποτελείται σχεδόν κατά 90% από κορεσμένα λιπαρά οξέα, εκ των οποίων περίπου το 50% είναι λαυρικό οξύ, το οποίο σκοτώνει βακτήρια, ιούς και μύκητες οδηγώντας έτσι σε λιγότερες λοιμώξεις και ιώσεις.

3. Μεγαλύτερη ευστροφία: Λόγω της ιδιαίτερης σύνθεσής του το έλαιο καρύδας αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ενέργειας για την υγιή εγκεφαλική λειτουργία, με ευεργετικά αποτελέσματα ακόμη και στην θεραπεία κατά της νόσου Alzheimer.

4. Μειωμένο αίσθημα πείνας: Το έλαιο καρύδας μπορεί να μετριάσει την όρεξη χωρίς να αισθάνεστε την έλλειψη του φαγητού. Αυτό καθώς και το γεγονός ότι τα τριγλυκερίδια ενισχύουν την καύση του λίπους το κάνουν ιδανικό για δίαιτα.

5. Νεανική εμφάνιση: Γεμάτο καθώς είναι αντιοξειδωτικά το έλαιο επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης και υποστηρίζει την καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού. Αποτέλεσμα, νεανική όψη, περισσότερη ζωντάνια και ευεξία, πιο όμορφη επιδερμίδα.

6. Λευκότερα δόντια: Η πλύση με μαι κουταλιά του γλυκού έλαιο καρύδας το πρωί σκοτώνει τα βακτήρια του στόματος, χαρίζει ευωδιαστή αναπνοή και αφήνει ένα προστατευτικό κάλυμμα στα δόντια που βοηθά στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου και των αποχρωματισμών των δοντιών. Προσπαθήστε να το κρατήσετε στο στόμα για 10 περίπου λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Περισσότερη λάμψη: Πέραν της λήψης του ελαίου μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε εξωτερικά, όπως π.χ. στα μαλλιά κατά του σπασίματος της τρίχας ή κατά της ξηρότητας του δέρματος.

Το μικρό μας tip: Αν θέλετε κι εσείς να το δοκιμάσετε προτιμήστε βιολογικά προϊόντα που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα ή φαρμακεία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here