Spaghetti με ντοματίνια, κολοκυθάκια και sauce από αβοκάντο

Αυτή η συνταγή είναι για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά και θέλουν να τα συνδυάσουν με τα λαχανικά, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν τύψεις! Δεν πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο για να το απολαύσει κανείς αργά το βράδυ, αλλά για ένα εύκολο γεύμα που έχουμε τον χρόνο να το χωνέψουμε μέχρι να κοιμηθούμε. Σίγουρα θα το εκτιμήσουν όσοι ξέρουν από καλό φαγητό!

Θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
3 φλιτζάνια με κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια
2 κολοκυθάκια, spiralized
1 πακέτο spaghetti
Παρμεζάνα (προαιρετικά)

*για την σάλτσα αβοκάντο
1 αβοκάντο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κ. γλ. αλάτι
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από ένα λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χτυπήστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο Multi μέχρι να γίνουν μία κρεμώδης μάζα και αφήστε τα στην άκρη..
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα.

Τσιγαρίστε τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να αρχίζουν να “ανοίγουν”. Βγάλτε τα από τη φωτιά και προσθέστε τα κολοκυθάκια στο ίδιο τηγάνι και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά. Προσθέστε τα μακαρόνια και τη σάλτσα αβοκάντο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αλατοπιπερώστε.
Αν θέλετε προσθέτετε και παρμεζάνα, ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε!

ΤΙΡ:
Αν ακολουθείτε μία πιο υγιεινή διατροφή, μπορείτε να αντικαστήσετε τα ζυμαρικά με το ψητό κοτόπουλο.

Πηγή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here