Τα πόδια μας εκπέμπουν SOS

Πόσο συχνά, συνειδητοποιείτε πως τα πόδια μας είναι αυτά που στηρίζουν όλο μας το σώμα; Πως η καταπόνηση που δέχονται σε καθημερινή και συνεχή βάση είναι τόσο έντονη και αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με την φροντίδα που τους δίνουμε. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την ορθοστασία, τη λάθος βάδιση και τα τακούνια, το πρόβλημα γίνεται ολοένα και δυσκολότερο και πιο περίπλοκο.

Σίγουρα θα έχουν υπάρξει πολλές φορές που έχετε γυρίσει στο σπίτι σας, μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα και παρόλο που έχετε βάλει τις παντόφλες σας και έχετε ξαπλώσει, τα πόδια σας, σας πονούν τόσο πολύ που νιώθετε κάτι παραπάνω από μια απλή ενόχληση.

Δοκιμάστε να κάνετε ένα λουτρό στην περιοχή αυτή εναλλάσσοντας το νερό σε κρύο και ζεστό. Η συστολή και η διαστολή των αγγείων θα βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Όσο και αν σας φανεί παράξενο, δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική για τις γάμπες, από το βάδισμα. Η γυμναστική θα βοηθήσει τα συμπτώματα να είναι ολοένα και χαμηλότερης έντασης.

Τοποθετήστε τα πόδια σας μερικά εκατοστά πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα σας, λ.χ. πάνω σε ένα μαξιλάρι ή στο μπράτσο του καναπέ, για να διευκολύνετε την κυκλοφορία του αίματος.

Κείμενο: Εύη Τσανάκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here