Το αλκοόλ και η ζέστη προκαλούν αφυδάτωση

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πλέον μέσα στην καθημερινότητά μας και το “ένα ποτηράκι κρασί” ή ένα cocktail για να δροσιστούμε, επίσης! Πόσο περισσότερο αν είμαστε σε περίοδο διακοπών που είναι μία ευκαιρία για χαλάρωση και διάλειμμα από κάθε συνήθειά μας.

Το αρνητικό -στην προκειμένη περίπτωση- είναι ότι οι περισσότεροι συνδυάζουμε τη χαλάρωση με το φαγητό και το αλκοόλ είτε πρόκειται για ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας είτε για κάποιο δροσερό ποτό, που έχει και πολλές θερμίδες αλλά και μεγάλη ποσότητα σε αλκοόλ.

Το θέμα όμως είναι ποια είναι η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα μας. Όπως λένε οι διατροφολόγοι, το αλκοόλ αλλά και η ζέστη προκαλούν αφυδάτωση. Επομένως, ο συνδυασμός και των δύο αυξάνει τις πιθανότητες να αφυδατωθούμε.

Πώς θα το καταλάβουμε; Τα κύρια συμπτώματα είναι η ναυτία, η ζάλη, οι κράμπες και ο πονοκέφαλος. Εκτός όμως από τα προβλήματα που μπορούν να μας παρουσιαστούν, το αλκοόλ περιέχει και πολλές θερμίδες… Οπότε -για άλλη μία φορά- είναι σημαντικό να βάζουμε όρια και στην κατανάλωση του αλκοόλ, όλες τις ώρες της ημέρας και της … νύχτας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here