Το καινούριο Superfood έρχεται από το Περού και λέγεται Lucuma

 

Το açaí και οι σπόροι chia βρήκαν ανταγωνισμό στην υγιεινή τροφή με το “γλυκό” όνομα 

Τα healthy foods από τη Νότια Αμερική έχουν “χωθεί” εδώ και καιρό στο πρωινό μας μείγμα δημητριακών, με το açaí και τους σπόρους chia να είναι κάποια δημοφιλή παραδείγματα. Και τα δύο έχουν γίνει σχεδόν σταθερό συστατικό του καθημερινού μας πρωινού, τώρα όμως ένα νέο εξωτικό power fruit μπαίνει στην κουζίνα μας. Το lucuma, που σε εμάς θυμίζει τα πάντα εκτός από την υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. Αυτό το φρούτο έρχεται από τις Άνδεις του Περού και χρησιμοποιείται στην πατρίδα του για την παρασκευή παγωτών, milk shakes, χυμών και διάφορων επιδορπίων. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο!

Γιατί θεωρείται super-φρούτο; Το lucuma είναι γεμάτο μέχρι επάνω με σίδηρο, καροτίνη βιταμίνη B3 και ψευδάργυρο, που προστατεύει τις αμυντικές ικανότητες του οργανισμού. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και φροντίζει για την υγεία του δέρματος – μπορεί μάλιστα να επιβραδύνει και την γήρανση της επιδερμίδας!

Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Χάρη στην γλυκιά του γεύση που θυμίζει κατά κάποιο τρόπο εκείνη της καραμέλας ή του σιροπιού σφενδάμου, το lucuma μπορεί να βρει μια εκπληκτική βασική χρήση στην κουζίνα σας ως φυσικό γλυκαντικό. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη δεν είναι πλούσιο σε θερμίδες ή υδατάνθρακες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί μία αργή μόνο άνοδο του σακχάρου στο αίμα: ιδανική λύση όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Στην Ευρώπη το φρούτο lucuma έρχεται κατά κύριο λόγο σε μορφή σκόνης ώστε να είναι εκπληκτικά εύκολο να το προσθέσετε στα διάφορα γεύματα, τα επιδόρπια και το πρωινό σας ως ένα απόλυτα γευστικό και υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here