Τραγουδήστε… κάνει καλό και στην κοινωνικοποίηση!

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναλύσαμε τα σωματικά, ψυχολογικά οφέλη του τραγουδιού. Να δούμε όμως και γιατί κάνει καλό και στην κοινωνικοποίηση μας…

                01 … επεκτείνεται ο κύκλος γνωριμιών. Είτε είστε μέλος χορωδίας είτε απλά απολαμβάνετε βραδιές karaoke με την παρέα σας, το τραγούδι μπορεί να βελτιώσει την κοινωνική σας ζωή. Οι δεσμοί που δημιουργούνται όταν τραγουδάμε με άλλα άτομα είναι και πιο δυνατοί, καθώς συμβάλλει σε αυτό μία φυσική αίσθηση οικειότητας που αναπτύσσεται.

02 … ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Το τρακ είναι σύνηθες στους νέους τραγουδιστές. Παρ’ όλα αυτά, η καλή ερμηνεία κι η επιβράβευση από τους φίλους και την οικογένεια μπορούν λειτουργήσουν καταλυτικά στο να ξεπεράσετε φόβους και να «χτίσετε» την αυτοπεποίθησή σας.

03 … διευρύνει τις επικοινωνιακές ικανότητες. Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, το τραγούδι στα μωρά προετοιμάζει τους εγκεφάλους τους για τη γλωσσική επικοινωνία. Η μουσική είναι εξίσου σημαντική με την εκμάθηση γραφής κι ανάγνωσης σε νεαρή ηλικία, ώστε να αποφευχθούν μετέπειτα προβλήματα στη χρήση της γλώσσας. Αν σας αρέσει να γράφετε στίχους, η καλλιέργεια αυτής της κλίσης σας μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σας να επικοινωνείτε με διαφορετικούς τρόπους.

04 … ενισχύει την ικανότητα να εκτιμούμε ήδη καταξιωμένους τραγουδιστές. Μερικές φορές αδυνατούμε να αντιληφθούμε τη δυσκολία μιας ασχολίας μέχρι τη στιγμή που θα τη δοκιμάσουμε οι ίδιοι. Όταν εξελισσόμαστε από αρχάριο σε μέσο μαθητή κι ούτω καθεξής, αυτόματα στρεφόμαστε για έμπνευση σε όσους είναι ήδη καταρτισμένοι. Σκεφτείτε το, μπορεί και να  εκτιμήσετε κάποιο είδους μουσικής που παλαιότερα ούτε θα σκεφτόσασταν να ακούσετε!

Έπειτα απ’ όλα αυτά, δύο τινά θα συμβούν – είτε θα πηγαίνετε πιο συχνά σε karaoke clubs είτε θα γραφτείτε σε κάποια σχολή φωνητικής! Να θυμάστε πως δεν έχει σημασία αν θα φτάσετε ή όχι να κάνετε πλατινένιους δίσκους, αλλά αρκεί να το απολαμβάνετε εσείς οι ίδιοι!

Κι αν ξεχάσατε τα τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη, διαβάστε εδώ για να τα ξαναθυμηθείτε και να το βάλετε στην καθημερινή σας ρουτίνα!

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here