Τρεις πρωινές συνήθειες για να μην αναβάλλετε τη γυμναστική σας

Εύκολες και γρήγορες συμβουλές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Πολλές φορές εγκαταλείπουμε τη συνήθεια της πρωινής εκγύμνασης βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, ενώ μετά «παρηγορούμε» τον εαυτό μας αναβάλλοντας τη γυναστική για αύριο ή δικαιολογώντας τον με τη φράση «δεν προλαβαίνω». Πόσο μάλλον όταν μία ξαφνική ειδοποιήση μας αναγκάζει να βιαστούμε. Υιοθετώντας, όμως τρεις απλές συνήθειες βοηθούν να μην ξεστρατίσουμε!

01 Φροντίστε να ξυπνάτε κάθε μέρα την ίδια ώρα. Όταν έχουμε μία συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να ξυπνήσουμε, τότε αυτόματα το βιολογικό μας ρολόι ρυθμίζεται. Έτσι το σώμα μας βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα για να σηκωθου΄με από το κρεβάτι. Αν μάλιστα έχετε ετοιμάσει αποβραδίς τα ρούχα που φοράτε για τη γυμνατσική σας, αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη χαλάσετε τη ρουτίνα σας.

02 Αφιερώστε δέκα λεπτά για διαλογισμό. Αφού κλείσετε το ξυπνητήρι, μην ελέγχετε κατ’ευθείαν το κινητό σας. Όπως είστε ξαπλωμένοι, εστιάστε στην ανάσα σας, «καθαρίστε» το μυαλό σας και επικεντρωθείτε στο πώς θα ξεκινήσετε τη μέρα σας. Έρευνες έχουν δείξει πως ο διαλογισμός βοηθά στη μείωση της κακής διάθεσης, της νευρικότητας και της κούρασης. Το καθαρό μυαλό σας βοηθά να ξεκινήσετε τη μέρα σας έτσι ώστε να αφιερωθείτε με μεγαλύτερη ευκολία στις συνήθειές σας αλλά και όσα έχετε να κάνετε στη συνέχεια.

03 Τεντωθείτε. Τονώστε την κυκλοφορία του αίματος όσο είστε ξαπλωμένοι και με απαλές κινήσεις τεντωθείτε για να ξυπνήσετε το σώμα σας. Έρευνα έχει δείξει πως η συνήθεια αυτή βοηθάει μακροπρόθεσμα στη γυμναστική, ενώ επίσης μπορεί να σας κάνει να δείτε πιο θετικά τη «ρουτίνα» της πρωινής εκγύμνασης.

Ενσωματώστε αυτές τις μικρές συνήθειες στην πρωινή σας ρουτίνα και θα δείτε αμέσως πώς θα αλλάξει η διάθεσή σας τόσο για τη γυμναστική σας, αλλά και στην πορεία της ημέρας!

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here