Τύψεις τέλος: Οι ειδικοί λένε “ναι” στο σοκολατένιο πρωινό

 

Σοκολάτα για breakfast, δεν ακούγεται τέλεια ιδέα; 

Τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε ότι από εδώ και στο εξής μπορείτε να τρώτε σοκολάτα με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί και, μάλιστα, να μην έχετε καθόλου τύψεις ή δεύτερες σκέψεις για αυτό, αφού ενδείκνυται από την επιστημονική κοινότητα; Πρέπει να σκεφτείτε γρήγορα την απάντηση, καθώς το Πανεπιστήμιο των Συρακουσών εισάκουσε τις προσευχές μας και αποφάνθηκε ακριβώς για αυτό.

Μέσα από ιδιαίτερα διεξοδική και χρονοβόρα έρευνα και με τη βοήθεια νευροψυχολογικών test διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση σοκολάτας σε τακτικό επίπεδο οδηγεί σε αυξημένες γνωστικές επιδόσεις. Και όχι μόνο αυτό αλλά και όσο πιο συνήθης ήταν η πρόσληψη σοκολάτας από τους συμμετέχοντες, τόσο καλύτερη και η επίδοσή τους. Στην έρευνα συμμετείχαν 968 άνθρωποι με ηλικίες από 23 έως 98 ετών και τα αποτελέσματα ήταν, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, θεαματικά.

Η επιστημονική ομάδα, μεταξύ άλλων, αποφάνθηκε ότι η μεγάλη ενεργειακή και θερμιδική πρόσληψη το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λιγούρων μέσα στη μέρα.

«Όταν ξυπνάς το πρωί, το μυαλό σου χρειάζεται κατευθείαν ενέργεια. Αυτή είναι η στιγμή της μέρας που το σώμα σου μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Αργότερα, όταν τρως, το σώμα και το μυαλό σου είναι σε επαγρύπνηση και αποθηκεύει την ενέργεια του φαγητού σε μορφή λίπους. Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις κιλά παρόλο που τρως λιγότερο», αναφέρει η υπεύθυνη του προγράμματος, Dr. Daniela Jakubowicz.

Ο λόγος που η σοκολάτα είναι τόσο ευεργετική; Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι άλλο από το φλαβονοειδές που περιέχει ο κόκκος του κακάο σε ποσοστό 20%. Καλές πηγές φλαβονοειδών μπορείτε να βρείτε και αλλού, όπως στο κόκκινο κρασί και το τσάι.

Πλέον και η επιστήμη θα είναι μαζί μας την επόμενη φορά που θα απολαύσουμε κάτι τέτοιο:

mint-chocolate-pudding-cakes-horiz-a-1500

 

Από την Νατάσσα Σχοινά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here