«Βγάλε γλώσσα»: Εκστρατεία για τη δωρεά μυελού των οστών

Το Doctoranytime, η δωρεάν ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα εξεύρεσης γιατρών, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας ενημερωτικής εκστρατείας με το σύνθημα «Βγάλε γλώσσα», με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία προτρέπει το κοινό να φωτογραφηθεί με τη γλώσσα έξω, να αναρτήσει τη φωτογραφία στα social media (Facebook, Instagram κ.ά.) με το hashtag #vgale_glossa και να παροτρύνει τους φίλους να κάνουν το ίδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα επώνυμων όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Τόνια Σωτηροπούλου, o Αλέξης Γεωργούλης, η Μυρτώ Κάζη και η Μαρία Κορινθίου.

Το σκεπτικό της όλης ιδέας βασίζεται στο ότι η συμβατότητα του δότη μυελού των οστών, τον οποίο χρειάζονται οι ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, μπορεί πλέον να ταυτοποιηθεί μόνο με λίγο σάλιο.

Η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Doctoranytime, Ελευθερία Ζούρου, κοινοποίησε την προσωπική της ιστορία για το πως η λευχαιμία χτύπησε την πόρτα της, στο πρόσωπο ενός κοντινού της ανθρώπου και πως αυτό την ενέπνευσε να ξεκινήσει την εκστρατεία «Βγάλε γλώσσα»:

9 Μαΐου 2015, την ημέρα των γενεθλίων μου, μπαίνω στο γραφείο μου χαμογελαστή και χαρούμενη. Γιατί όχι άλλωστε.

Ο συνεργάτης μου ο Βαγγέλης μου λέει χρόνια πολλά, αλλά είναι λυπημένος. «Τι έγινε;» του λέω.

«Τίποτα μωρέ, να… Η κολλητή μου έχει λευχαιμία από τα 25 της και τώρα χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση και δεν μπορεί να βρει δότη. Και ξέρεις κάτι ρε Ελευθερία, το «γαμώτο» είναι ότι η μεταμόσχευση δεν γίνεται όπως παλιά με παρακέντηση και δεν χρειάζεται καν να δώσεις αίμα, για να δεις αν είσαι συμβατός δότης, μόνο λίγο σάλιο. Αλλά αυτά κανείς δεν τα ξέρει…»

Και συνεχίζει, «εμείς που έχουμε το doctoranytime και επικοινωνούν μαζί μας τόσα εκατομμύρια ανθρώπων δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να τους το πούμε»;

Βαγγέλη μου, περίμενε και θα δεις! Σου υπόσχομαι θα κάνω τα πάντα, για τη φίλη σου, για τον πατέρα μου για όλους μας. Γιατί, δυστυχώς, η λευχαιμία χτυπάει 1 άνθρωπο κάθε 4 λεπτά στον πλανήτη.

Το doctoranytime βοηθάει χιλιάδες ανθρώπων κάθε μέρα να βρουν τον καλύτερο γιατρό, να λύσουν εκατοντάδες προβλήματα υγείας με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο. Είναι το καταλληλότερο μέσο για να πάρει πάνω του αυτή τη μεγάλη ευθύνη και να μάθουν όλοι, ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει το «φάρμακο» του άλλου,  δίνοντας λίγο σάλιο για να ταυτοποιηθεί το προφίλ του και λίγο αίμα, για να χαρίσει τον πολυπόθητο μυελό των οστών, αν χρειαστεί.

Και ξέρετε κάτι; Δεν είμαστε μόνοι μας πια.

Πάρα πολλοί επώνυμοι, με απίστευτο ενθουσιασμό, τεράστιο το αίσθημα της ευθύνης και απεριόριστη αγάπη αγκάλιασαν την ιδέα και ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ μαζί μας στη λευχαιμία.

Το καλύτερο σου το έχω για το τέλος.

Μη νομίζεις ότι αυτό που κάνεις είναι μάταιο. Ήδη μέσα από τους δότες που συγκέντρωσε το doctoranytime βρέθηκε ένας συμβατός.

Μια ζωή κερδήθηκε. Και αυτή αξίζει κάθε προσπάθεια!

#vgale_glossa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here