Υποδεχθείτε το καλοκαίρι με γραμωμένα πόδια και γλουτούς

Πέντε εύκολες ασκήσεις για να το καταφέρετε

Το καλοκαίρι επίσημα έφτασε, κυρίες μου κι εκτός από τα μαγιό και τα παρεό για τη θάλασσα ετοιμαζόμαστε να φορέσουμε και τα αγαπημένα μας ρούχα που θα αποκαλύπτουν τα πόδια μας. Θέλουμε, όμως, το αποτέλεσμα να είναι άψογο χωρίς να φαίνονται… παραμελημένα! Ας δούμε, λοιπόν, μερικές ασκήσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να εντυπωσιάσουμε και φέτος!

01 Σταθείτε με τα πόδια σας κοντά το ένα στο άλλο και σηκώστε το αριστερό σας πόδι τεντώνοντάς το ώστε το σώμα να ισορροπεί στο δεξί. Όσο σηκώνετε φέρτε μπροστά τον κορμό και το κεφάλι και κρατώντας τα χέρια τεντωμένα στο πλάι δημιουργήστε ένα «Τ» με το σώμα σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για πέντε ανάσες κι επιστρέψτε αργά στην όρθια στάση. Επαναλάβετε εναλλάσσοντας τα πόδια.

   02 Έχοντας τα πόδια σας ανοιχτά σε ίση απόσταση με εκείνη των γοφών, φέρτε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω διαγώνια σε θέση της ώρας 7 και φροντίστε και τα δύο γόνατα να είναι λυγισμένα. Φέρτε τον κορμό σας μπροστά σε γωνία περίπου 30 μοιρών και κάντε αργά κίνηση του σώματος πάνω και κάτω για 10-15 επαναλήψεις. Ισιώστε το σώμα σας και κάνοντας έναν ελιγμό 180 μοιρών φέρτε μπροστά το πόδι σας. Αλλάξτε πόδι κι επαναλάβετε. Ιδανικά είναι η άσκηση να αποτελείται από τρία σετ.

03 Ενώ είστε όρθια και με τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια σας είναι στο πλάι, φέρτε το δεξί σας πόδι πίσω σας σε διαγώνια θέση. Έπειτα λυγίστε τη μέση σας προς τη μεριά που έχει σταθεί το δεξί σας πόδι και τεντώστε το δεξί σας χέρι προς τα πάνω και το αριστερό προς τα κάτω. Φέρτε τα χέρια σας στην αρχική θέση όταν επανέρχεται στην όρθια στάση. Αλλάξτε πόδι και κάντε δέκα επαναλήψεις. Η άσκηση αυτή τονώνει το εσωτερικό τμήμα των μηρών.

04 Για αυτήν την άσκηση είναι ιδανικό αν έχετε βαράκια. Ειδάλλως δοκιμάστε με δύο γεμάτα μπουκάλια νερό. Κρατώντας τα στα χέρια σας, σταθείτε έχοντας το αριστερό πόδι μπροστά σας και το δεξί πίσω. Λυγίστε τα γόνατά σας ώστε το αριστερό γόνατο να έρχεται σε ευθεία με τον αστράγαλο, χαμηλώνοντας το δεξί γόνατο προς το έδαφος. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και κάντε δέκα επαναλήψεις.

05 Ξαπλώστε στο πλάι ισορροπώντας το σώμα σας στον αγκώνα και τον τρικέφαλο και κρατήστε το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Σηκώστε το πάνω πόδι, κρατήστε το για λίγο στον αέρα και κατεβάστε το αργά, αλλά όχι στην ευθεί με το άλλο πόδι (κάντε το σαν ψαλίδι). Κάντε 30 επαναλήψεις ή όσες μπορείτε χωρίς να ταλαιπωρηθείτε κι αλλάξητε πλευρά.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ασκήσεις (ή και όλες!) κι αφήστε τα αποτελέσματα να φανούν! Καλή επιτυχία!

 

Κείμενο: Αντιγόνη Αδαμοπούλου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here